Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
mám 13ti měsíční dceru, budeme kupovat novou autosedačku a dle testů a ohlasů je zřejmě nejbezpečnější koupit nejdříve kategorii 9-18kg, v testech dobře dopadli (pokud se nepletu): Maxi-Cosi Tobi i Romer King Plus. Máte někdo zkušenosti s nimi?? Nebo doporučujete nějakou jinou?? Jde mi především o bezpečí dítěte!!
Předem díky, Lucka.
Máte zkušenost s Britax Römer King plus?
Přidejte zkušenost s Britax Römer King...ahoj,podivej se do poradny,zrovna jsem se tam ptala,kterou,protoze se prave rozhodujeme mezi temito autosedackami.ten pan psal,ze obe jsou bezpecne,ze neudelame ani s jednou chybu,ale romerKing je vic prostornejsi a maxi cosi se blbe pouta do auta. no precti si to tam cely. My jsme se nakonec rozhodli pro Britax (coz je romer king)
My máme taky Romer king plus (na radu od steeva) ..a jsme (my i Matyášek) opravdu naprosto spokojeni!!! ![]()
My máme taky Romer king plus a taky jsme moc spokojení. Asi to byl jen můj pocit, ale ta Maxi Cosi Tobi mi přišla menší.
obě jsou dobré, jak Tobi, tak King, jsou to jediné 9-18 bez isofixu, které mají 4 hvězdičky z bezpečnosti,
a King je prostornější a levnější a hlavně je všude skladem, kdežto na Tobinu se čeká 4-8 týdnů, nyní nejsou skladem, takže Kinga.
My jsme měli Romer King plus a dcerce dlouho nevydržela. V jejich dvou letech jsme museli již koupit tu další řadu, nevešla se nám tam na výšku. Ochrana kolem hlavičky nešla víc zvednout a dcerce to už hodně tlačilo do ramínek. Je na svůj věk docela vysoká. Takže nám vydržela cca něco přes rok.
Diskutovali jsme to i v obchodě, kde jsme ji kupovali a doopravdy víc zvednout ta opěrka nešla. Takže na zimu cca v jejich 2 roky a kousek jsme museli koupit novou, ale bohužel už není pěti bodová, ale Romer je to také.
Ještě jsem chtěla napsat. Jinak spokojenost nadevše, máme po těžké autonehodě, stala se před necelým rokem a vše v pořádku … takže doporučuji z vlastních zkušeností
Pásy vydržely, žebírka neměla zlomená, takže ta ochrana na pásu je výborná. I plast kolem sedačky je pevný, vypadá doopravdy bezpečně ![]()
Zkušenost Katky asi mluví za vše, ale přidám i svojí. Také jsme se rozhodovali mezi těmito dvěma a zvítězila Römerka. Přestože je prostornější, je na šířku celkově o kousek užší, takže se děti vzadu tolik nemačkají . Bezpečné budou asi srovnatelně. Ale myslím , že je dobré je vyzkoušet obě, co vyhovuje jednomu nemusí vyhovovat druhému.
To jsem rada holky,ze jste kazda pridala zkusenost. Nam taky totiz prisel ten Romer prostornejsi nez Maxi cosi. Tak jsem se jeste i zeptala na poradne a tam se to rozhodlo. myslim,ze ta cena neni zase tak rozdilna od Maxi Cosi.tak jsem fakt rada,ze jste pridaly vlastni zkusenosti a vic jste me ujistily,ze Romer je lepsi.Diky!
My měli taky Romera, měla jsem před tím maxí-cosi, ale Priori, jiná před sedmi lety nebyla a spokojená jsem moc nebyla, tak pak jsem volila Romera a super. Teď už máme ještě o kategorii větší a opět Romer. Maxi-cosi zase preferuji u té nejnižší kategorie. Ale ani s jednou určitě zle neuděláte. Možná by taky stálo za to fyzicky vyzkoušet do auta a posadit dítě.
Drahá Káťo,
moc mě mrzí, že jste Romera museli vyzkoušet v reálu
, nicméně o to větší plus pro něj
. Děkuji za příspěvek a u nás je rozhodnuto
.
Máme Romera King Plus a taky Britax (0-18). Romer je prostornější a jsme s ním spokojení. Na zimu už budeme kupovat větší, přestože váhově je dcerka (budou jí 3 roky) s rezervou v limitu - v zimní bundě je i Romer úzký v ramenou.
Vyborne sedacky obe, ja ale hlasuji pro Kinga, proste römer je römer, má skvělé upínání do auta - pásy se vyborně vypnou, a je o cca 15 % sirsi, nez bezne sedacky a to je take velke plus…
Pokud muzu doporucit alternativu v dane kategorii, tak se mi libi Kiddy Infinity, nebo novinka Kiddy Energy Pro - vysoka bezpecnost a idealni pro vsechny, co „stehuji“ sedacku z auta do auta…