Romer King Plus, Maxi Cosi Tobi

Máte zkušenost s Britax Römer King plus?

Přidejte zkušenost s Britax Römer King...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
23.6.10 09:30

My jsme včera zkoušely s Lolou obě sedačky a u nás vyhrála MC. U Romera jsem jí hned u zkoušení musela zvýšit opěrku hlavy (takže bych se bála že by jí na výšku nevydržela) a hlavně mi ta opěrka přišla hodně úzká pro hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kláraniki
4.8.10 20:17

doporučuji zkoušet!!

Nedá mi to, abych se nepodělila se svými zkušenostmi při výběru autosedačky 9-18kg. Vyzbrojená všemi testy, příspěvky na netu a rady od kamarádek jsem vyrazila do obchodů. Byla jsem rozhodnutá koupit buď maxi cosi tobi nebo romerku, ovšem po shlédnutí romer king plus mi bylo jasné, že pro naši dcerku asi není to pravé ořechové a tak jsem zvolila mc tobi. Jenže mi to nedalo a po přečtění téhle diskuse jsem vyrazila znovu, že tu romerku přeci jen zkusím i s dcerkou. potvrdilo se mi, že kolem hlavičky je to opravdu dost těsné, takže vystrčí hlavu ven a účel je ten tam. Pokud tedy máte dítě, které „vystupuje“ z auta ještě za jízdy, pak tuhle autosedačku opravdu ne, neboť se tam dítě trápí. Asi je to bezpečnější, ale pro klidné děti, co sednou a spí a ne se derou celou cestu z autosedačky ven. Potvrdila mi to i paní v prodejně, která mi dokonce řekla, že dítě s kapuckou a čepicí v zimě se tam nevejde nebo jen hodně těsně. Radovala jsem se, že výběr je u konce a zbývá tobi. Jenže když jsem ji chtěla objednat přes intern. obchod telefonem, paní mi řekla, že na ně mají samé reklamace a že vlastně vůbec není tak skvělá, jak jsem si myslela, neboť pásy se zasekávají (lepší technická vychytávka, vyšší poruchovost) a doba opravy je měsíc bez poskytnutí náhradní sedačky (mimochodem paní byla skvělá, řekla mi maximum info o autosedačkách včetně materiálů, takže doporučuji babymanii.cz). ty reklamace mi potvrdili i v blízkém obchodě. Také je dost úzká a trochu se láme mezi zády a opěrkou hlavy. Sice vyšla nejlépe teď v testu, ale testuje se vždy jen zlomek z nabídky na trhu, takže k tomu je třeba taky přihlížet. Výrobci toho samozřejmě využívají. Takže jsem opět vyrazila do obchodu znovu vyzkoušet další poznatky a hlavně tam dcerku opět narvat. Tak nakonec po vyzkoušení a doporučení obou paní z obchodu-jak internetového tak kamenného jsem šla do maxi cosi priori xp. Dá se také skoro nejvíce položit z těch všech. Doufám, že jsem vám příliš nezamotala hlavu, jen přidávám svou zkušenost. Konečné doporučení je: každé dítě je jiné (živostí, vzrůstem) a proto co může vyhovovat jednomu dítěti absolutně nemusí vyhovovat druhému. je třeba zkoušet, zkoušet, zkoušet, aby pak jízda nebyla utrpením ale radostí. …no to jsem na to zvědavá… :-D

• Citovat
  • Upravit
185
29.8.13 23:22

@jjanka ahoj, jsem si vědoma, že příspěvek už je nějaký ten rok starý, ale měla bych na tebe dotaz. Právě vybírám autosedačku pro malou a už mi z toho jde hlava kolem… :nevim: Jedním z mých tipů jsou právě Romer King plus a Britax First class, pokud chápu správně, tak máš (popř. jsi měla) oba. Můžu se zeptat, který ti přišel lepší (vnitřní prostory, způsob upevňování, spokojenost malého pasažéra, atd.)? Malá už může do sedačky i po směru jízdy, ale jde mi o to, že jízda proti směru se hodnotí jako mnohem bezpečnější, tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí