Porodnice Český Krumlov?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
375
9.5.13 17:27

prodnice Český Krumlov..???

Zdravím, má některá z Vás zkušenost s porodem v ČK? A jakou? Dík předem za případné ohlasy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6444
9.5.13 18:04

@Anet13 Ahoj já jsem tam rodila a byla jsem spokojená. Personál a pani doktorka byly uplně super. Praskla mi voda a jelikož jsem se vůbec neotvírala tak mi pani dr navrhla že by mi píchli vyvolávačku prvně jsem nesouhlasila a ale pak mi řekla že můžu klidně rodit až druhý den když se neotvírám tak jsem souhlasila a jsem ráda. Po druhé bych souhlasila už bez rozmýšlení ;) A pani dr byla opravdu milá a moc mi pomáhala a porodní asistentka taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
9.5.13 18:19

@Liddka Dík za příspěvek, já jsem dlouho zvažovala mezi Českými Budějovicemi a Krumlovem, nakonec jsem se rozhodla, že když vše bude v temínu a fyziologické, zvolila bych radši ten Krumlov, co vím, tak hodně holek z Budějovic šlo radši do ČK, přestože tam není neonatalogie a moc si péči chválily. Jenže včera mně souseda trochu naočkovala, že prý jsem „blázen“ a dala k dobru pár katastrofickejch historek. Jenže se jednalo o holky, který se tam nechali odvézt s nějakým problémem na riziko a pod… no, zvrtnout se může i fyziologickej porod.. :( Mám to z naší vsi tak napůl cesty.. O to víc jsem nerozhodná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
9.5.13 18:26

@Anet13 Já jsem rodila předčasně o 3 týdny dřív a byly uplně super.Byla jsem v ČB na začátku těhu protože jsem špinila a byla jsem v práci tak sme tam zajeli po práci a musim ti říct že ty sestřičky byly pěkně nepříjemný a ani se mi to tam fakt nelíbilo. V Krumlově byla teda jedna sestřička na novorozeneckým která byla nepříjemná ale jinka byly všechny super. A je tam fajn že ti pomůžou s kojením všechno ti tam ukážou jak máš koupat, přabalovat atd já bych tam jela znova :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
9.5.13 18:42

Ahoj, tak ja rodila v ck. Prenasela sem, nakonec vyvolavali a skoncilo to akutnim sc. Ale ja byla i tak moc spokojena. Manzel se mnou byl od zacatku vyvolani az do posledniho konce kdy me prekladali na.sal. malou mu hned dali ka pochovani, pak se mnou chvilku sedel i na pooperaku-velmi prijemna. sestra ho vyhnala. Je pravda ze bylo rkoro pulnoc. Ta sama me hnala rano z postele. Tot jedina desna zkusenost. Jinak vsici mily, je jedno kdy prijede nqvsteva, pokud to neni v dobe vizit. Pokud mas nadstandart, muze navsteva az na pokoj-priste do nej jdu. Jinak mi byli na celem odd ctyri. Takze se nemusis mackat s nikym ve fronte do sprchy.
Pokue bude vse v cajku, je ck dobra volba. A hlavne pokud budes rodit jed tam az po ukoncenem 36 tt jinak automaticky mimi posilaj do cb. To nam rikali na predporodnim kurzu. Ale ten lurz je o nicem:) do porodnice se muzes jet odivat i ineividualne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
9.5.13 18:43

@Liddka No, já jsem docela „cíťa“ a tohle by byl další z důvodů, proč do Budějic NE, o chování tamního personálu jsem taky slyšela.. Ale nadruhou stranu, asi maj taky nervy, když je to tam „jedna za druhou“ jak na běžícím pásu - přestože by měli zůstat „profi“. Dneska má člověk z chování zdravotníků spíš pocit, že jsi tam ty kvůli personálu (aby měli práci a co do huby..), a ne oni kvůli tobě.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
9.5.13 18:44

Ahoj,
také jsem dlouho váhala, došla sem k závěru, že když bude vše v pořádku v termínu odjedu do Krumlova, byly sme se tam podívat a sepsat předpříjem.
Já už jeden zážitek z čb mám a nechci opakovat. Samozřejmě kdyby se objevily nějaké komplikace zůstanu tady v čb. Zatím naštěstí počítám s Krumlovem a těším se tam.
Katastrofy se můžou stát i v čb a nemyslím, že jediná porodnice v čb umí zachránit dítko a matku.
A říkám si, že rozhodnout se můžu i tak až to přijde, kam pojedeme :) ještě to ale nepřišlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
9.5.13 18:49

@JayLee No teda, tak to je síla!! Pokud vim, sestry žákyně a medici taky jen se souhlasem, tušim-li správně? Jak je vůbec možný, že se rozhodnou ignorovat určený postup? Co kdyby se něco stalo, asi by byl pěknej průů… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
9.5.13 18:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
9.5.13 18:53

@Luciwa Teda ale podle metříku to může být už cobydup, třeba hned :D Budu ráda, když poreferuješ, jak jste se v ČK měli a budu na vás myslet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
9.5.13 18:56

Opravdu záleží koho člověk potká, já mám zase trauma z čb díky porodní asistentce, chápu, že mají hodně porodů, nemusí však být arogantní a zacházet s člověkem jak s kusem hadru, hlavně aby vše bylo co nejrychleji, takže co nejvíc kapaček a hnusů bez důvodu. Věřím, že ne všechny jsou tam takové, ale je mi hrozně při představě, že bych tam měla jet znovu.

Jsem opravdu ráda, že mimčo je nyní správně natočený a vše se jeví v pořádku a tak můžu jet, tam kde se budu cítit lépe.

souhlas i nesouhlas s mediky/žákyněmi sem podepisovala v čb i v čk

@Anet13 přeji ať se rozhodneš dobře a prožiješ krásný porod ať už tam nebo tam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
9.5.13 20:23

Taky jsem se rozhodovala mezi ČB a ČK, ptala se na to i gyndaře a ten mi s přehledem řekl, že z hlediska odbornosti se musí postarat stejně v ČB i ČK a mám se rozhodovat podle sympatií :nevim: s tím, že Krumlov je prostě menší a víc jak to říct friendly. Já si nakonec stejně vybrala Budějce, protože je mám za barákem, nechtěla jsem se tahat až do Krumlova a byla jsem spokojená. V okolí rodily v Krumlově 2 kamarádky a obě nad míru spokojený. Neprohloupíš tak ani tak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
9.5.13 21:31

Jinak ty medici ty me teda prekvapili…ale musis dat souhlas, jinak tam nesmeji. A jeste sem chtela rict, rodila sem ve zlutem pokoji, celou dobu sme tam byli vlastne sami. Jen jednou za ctvrt hodky prisla PA zkontrolovat ozvy a jednou za dve hod monitor a.pak doktor… Az kdyz se. chylilo ke konci a ja zacinala bejt vycerpana tak tam s nami zustala Pa. Jinak muzes chodit jak je ti libo, valet se v posteli, veset se ka zebrinach, no co chces… Taky mas k dispozici vanu, ale tu ja treba nechtela… No kazdopadne jak nekdo psal je asi vic freindly, nez cb, ale tam sem teda nerodila, nemam zkusenost. Jo a jeste nevim jak to funguje v cb, ale me malou prinesli na ukazku v noci( pamatuju si neco zakutanyho v perince) a pak hned.rano. nechali nas, nikdo nepospichal(kron veledulezite sefky sanitarwk), a manzel mohl sedet celej den u postele…coz byla parada, myslim ze v cb tohle nejde pokud si po sc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
9.5.13 21:52

Nechce se mi nic rozepisovat. Jen napíšu, že můj porod byl krásný. Sestřičky byly úžasné - jako maminky. A i jídlo mi tam chutnalo! :mrgreen: Zkrátka jsem byla v ČK nadmíru spokojená a pokud budu rodit znovu, pojedu bez rozmyslů tam. Sestra rodila poprvé v Krumlově (byla spokojená) podruhé v ČB a byla silně nespokojená s chováním personálu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5662
29.5.13 20:25

@Anet13 Ahojky! Tak já rodila červen 2010 v ČB a teĎ v únoru 2013 v Čk a teda neměnila bych. Pokud bych měla ještě někdy rodit (není to tedy v plánu) a nebyl by problém tak jedině do Krumlova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková