Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Máte někdo zkušenost s tímto typem protipočurávací podložky do postýlky? Dělá to třeba Popolini, Disana, Depemo… Fakt je nepropustná?
Máme teď podložku z Ikey a mám s ní trochu problém v tom, že se mi zdá, že se na ní Samík potí, což mu určitě není příjemné
Aby ne, když jsem mu tam dala pogumovaný hadr, že jo… ![]()
Tak uvažuju o nějaké té prodyšnější, ale nevím - pomůžu si? Nepropustí? Zas to není úplně levná věc…
Je fakt, že nějaké nehody většího rozsahu nemíváme, tak by to snad mohlo být v pohodě…
Díky za zkušenosti… ![]()
Nemám
.
Ale mám dotaz - co to používáš, že Ti to proteče
? Neznám (resp. znám dítě, co proteče bez pleny, ale to jiná).
Taky nemám zkušenost, a upřímně řečeno nikdy jsem nic nedávala a nikdy nic neproteklo (teda jednou zvratky - od té doby, když mám dojem, že by mohly být šavlové tance, dávám pod prostěradlo velký froťák) - ale z pleny nic
.
IKEA podložku měl Dalek krátce, když jsme rušili noční plenu.
Angi, a nebylo by lepší vyměnit značku plínek? Nám se teda nehoda nikdy v postýlce nestala (v kočárku jo nebo někde na pohovce). Naštěstí. Nebylo by se lepší na všechny ty pogumované hadry vyprdnout? Já jsem v předporodní horečce koupila dva a teď vůbec nevím proč. Vůbec jsme je nepoužili. POužíváme Pampers nebo teď později (cca od 10. měsíce) Tesco fialové. Ty dáváš látkovky nebo čím to je, že si ti malý pročůrá?
Vím, že ses na tohle neptala, tak promiň. Jen jsem nakoukla za zvědavosti. Už mizím ![]()
Anguo,
zkušenost od kamarádky - má Popolini a je hodně spokojená. Ale je fakt, že jí používá u staršího chlapečka, který je už delší dobu bez plen, ale spí jako špalek, takže občas mu něco v noci uteče…
nepřihlášená Gedžitka
Ahoj,
my jsme dostali set do postýlky i s matracovým chráničem SCAN quilt (ve velikosti 60×120 stojí asi 400,– Kč) a super.
U našich máme postýlku s tou levnou ikeáckou podložkou, nepozoruju nějaké větší pocení, jen je taková dost shrnovací …
Jo myslím, že Angua psala, že se jí nehody často nestávají, asi to má jen pro jistotu … To my taky ![]()
No, párkrát se mi stalo, že se mi Samík prokakal - když toho bylo víc… Ale byl to spíš takový „otisk“… A je fakt, že jsem mu možná dávala trochu blbě tu plenku
Teď jsem vyvinula systém, při kterém se mu to ještě nestalo - nebo vlastně jednou úplně malinko… ![]()
Používám co se namane, ale teď jsem se zaměřila na Pampersky a nasyslila Tesco. Koupila jsem už větší velikost, tak snad to bude v pohodě…
Tak možná máte pravdu a úplně to zruším a bude
Šak přinejhorším ten potah od matrace je taky prací a takovou hrůzu, že by to prokapávalo přes matraci mi s plenkama snad nespáchá ![]()
Já jsem to tehdy koupila, že to kupovali všeci, tak jsem myslela, že to musí být
I kamarádka to dávala, když jsme byli u nich na návštěvě (ta teda používá ty jednorázové přebalovací podložky…)
Angu, já si myslím, že ono to moc prodyšné nebude… Možná kdyby tam byl PUL zátěr, ale třeba v tý Popolince je nějaká folie. Jediný rozdíl vidím v tom, že to má na sobě jako „obal“ bavlněné vrstvy.
Já uvažuju o vlněné podložce, ta by měla dýchat a zároveň něco nasákne, akorát je cimprlich na čištění. A ta cena je u všech vlněných věciček závratná…
Čiči, já jsem si právě říkala, že kdyby bylo něco jenom vlněného, že by to nemuselo být špatné… Ale nenašla jsem… Akorát deku
![]()
No ona ta podložka je přímo ovčí kůže s chlupama ![]()
Teď jsem viděla na Bráně jednu za 1300,–. A nebo ta vlněná deka, ta by též mohla splnit svůj účel.
Jo ta, tak tu včera dostal Samík do kočárku - předčasný dárek k svátku od babi s dědou
Dneska ji na něm hodlám testovat…
No, do postýlky bych si představovala něco se snadnější údržbou… ![]()
Jestli je to jen pro jistotu nebo občas nějaký drobný přebytek z pleny, tak by to šlo možná pořešit tím froťákem nebo od podzimu fleecovou dekou pod prostěradlem. Mě zas naopak vůbec nenapadlo kupovat to pro mimino, já sama nepropustné podložky nerada, takže až při odplenkování.
Asi to tak udělám a lupnu tam nějaký ten starší froťák nebo nic…
Tak díky za názory, i když o těch podložkách jsem se vlastně nic nedozvěděla
Ale problém to řeší taky… ![]()
Ahoj,
já mám pro staršího do velké postele podložku Klinipur od Klinmam. Dělá se i v rozměrech pro postýlku. Nepropustí absolutně nic (a to mi tam několikrát vyčůral louži o průměru asi 80 cm), je s PUR zátěrem a moc nešustí, syn se na ní potí normálně jako bez ní. Na rozích má gumičky, takže se neshrnuje, a lze ji prát na 95 stupňů.
ahojky,
já mám nepročůrací podložky od scan quilt (kurňa nevím jak se to píše:)), jsou jen s PU zátěrem, takže dýchají. kupovala jsem je ale až při odplínkování starší. údržba snadná, lze prát až na 90. trochu dýl to schne, protože z druhé strany je forté. myslím, že tvůj problém zatím vyřeší nějaký ten starý ručník pod prostěradlo.