Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Byt bych prodala, vše poplatila a měla klid, píšeš že by vám ještě celkem dost zbylo
byt je stejně jen jeden, děti tři.
Bytu bych se nezbavovala…vydělá si na sebe, na hypotéku…plus vám přinese 1000 měsíčně… Prodat se dá vždy… ![]()
A tu exe mate proč? Zvladate ji splatit nebo ne?…
Mysli na to, ze dalších pět let vám hypo nikdo nedá…Ja teda ve vaší situaci, bych se vrátila do bytu 2+1,splatila exe a až bude líp, tak si můžete dovolit lepší bydlení…
Nebo být prodat a koupit vetsi, treba v horší lokalitě, s tím ze si tu hypo na nej prevedete, ale netuším kolik máte splaceno
@Anonymní píše:
Potřebuju to, a vy to tu umíte skvěle
Neco málo o mě, jsem vdaná, a máme 3 děti do 6l. Ted jsem na rd.
Mám byt A (bez úvěrů, ale s věcným břemenem, bydlí tam rodiče, stěhovat se nechtějí)
Byt B ( s hypotékou)
Bydlíme v bytě C, v pronájmu, byt B je ted pro nás prostě malej.
Původně jsme si nechali byt B s tim, že jednou pro děti… jenže byt jeden, děti 3, dvě průchozí místosti, takže ani spolubydlení nic moc. Chtěli jsme se tam jednou vrátit.. Byt A bude k užívání v nedohlednu.
Penez máme spíš míň, než víc… jako uživíme se, ale…
Napadlo mě byt B prostě prodat… nějaké peníze by zbyli… doplatili bychom vše sakumprask a ještě by nám min. půl milionu zbylo… ted v něm jsou nájemnící a vydělá si na sebe cca 1000 čistého
Muž říká, že to je blbost, že se nebudem mít kam vrátit.. že dětem… jenže děti 3, byt jeden.. to si jako hodí korunou? já bych jim spíš dala část peněz, vše rovným dílem… a mi pak bychom se vraceli do bytu A.
Prostě bylo by na to, když je třeba nechat opravit auto a atd… nejsme zrovna utráceči, většinu věcí kupujem z bazaru a nevadí nám to..
Jen jsem nepochopila, jestli se Vám z toho zaplatí i nájem v tom bytě, kde bydlíte? POkud ano, pak bych si ho nechala, jestli ne, tak prodat…ale dala bych si na čas, ať dostanu opravdu vše, co jsem do toho dostala a ještě něco navíc…
Ty jo a co varianta C- vasi do vaseho bytu na hypo (2+1), vy do vetsiho (ten kde jsou momentalne vasi, pokud tedy je vetsi).
Je to těžké rozhodování, ale byt bych taky asi prodala a vyplatila exekuce a zbytek bych si nechala na horší časy nebo pro děti. Jasně kdyby nebyly exekuce tak byt nechat, ale takhle byt prodat. a na stará kolena budete mít byt po rodičích až Vám děti vyrostou
Je mi záhadou, co zamýšlí tvůj muž s jedním bytem na tři děti. Jedno dostane byt a druhé dvě tolik peněz, kolik byt stojí? Jestli ne, tak to raději ani nezamýšlejte, protože je to rozhádá.
Byt je dobrá investice, kor když vám vydělá alespoň tisícovku, ale s hypotékou a exekucí na krku, bych vůbec neuvažovala, byt prodala, vše poplatila a s čistým štítem bych teprve začala přemýšlet co dál.
Já bych se zkusila domluvit s rodiči, že by šli do bytu B a vy do bytu A. Jestli by nesouhlasili, tak bych šla zpět do bytu B a šetřila. Aby až se vrátíš do práce jste se mohli pokusit o změnu.
Teď se změnili podmínky na hypotéku, znovu už jí dostat nemusíte. To budete bydlet v cizím dokud budou rodiče naživu?
Za mě lepší malý, ale vlastní. Než velký, ale cizí.
@fia80 hypotéka končí shruba za 20 let (byla na 30)
@0___Lenka___0 nezatěžuje nás ted… ale je to ze 68 roku… bylo by tam potřeba udělat hlavně elektriku což je investice za 60t které jasně že nemáme… pak bychom museli byt dotovat, na což též nemáme
@MarieP ale za jak dlouho…
@catherine100 muž jí měl ještě přede mnou… strhávají mu to z platu
převod nelze, nejsme bonitní
v tom dva jedna není žádné soukromí, špatně řešené dveře, průchozí místnosti…
@Almatka platíme si jej sami
@Netopirek i to byl jeden důvod, proč jsme si B nechali.. abychom se měli vždy kam vrátit… oni nechtějí… říkají něco ve smyslu, že jim taky nikdo nic nedal, že oni taky museli sami, tak at se staráme… jako chápu je… akorát mojee okolí kroutí hlavou ![]()
Nechtěla bych prodat svůj byt, pokud by výtěžek měl padnout kromě hypotéky na exekuce, které jsem si nezavinila sama. Což tedy nevím, jestli chcete udělat, ale předpokládám, že by se z toho uhradilo. Pokud se hypotéka splácí v podstatě sama, nemáte s tím větší starosti, byt bych si spíš nechala a šla bych do práce co nejdřív.
@Anonymní píše:
@Netopirek i to byl jeden důvod, proč jsme si B nechali.. abychom se měli vždy kam vrátit… oni nechtějí… říkají něco ve smyslu, že jim taky nikdo nic nedal, že oni taky museli sami, tak at se staráme… jako chápu je… akorát mojee okolí kroutí hlavou
A financne narocnejsi je byt B (s hypo) nebo C (najem)? Kdyby B vychazelo lip, sla bych tam. A zatim neprodavala. Nikdy nevis co se stane, je to jistota. Pokud by ale ty exekuce byly velke, prodej bych zvazila. Do najmu muzete vzdy.
@Tute v C je víc než B což je i jasné… rozlohově je to 2× tolik
@enyf no splácí se sama, ale z výplaty mu zbyde jem minimum (proč, je na delší povídání)
@Tute píše:no už jsem čekala, že si nikdo nerejpne
![]()
a edit.. jeho jsou dvě, moje jedno z předešlého vztahu
Já bych ten byt prodala, lepší než žít takhle… navíc když máte exekuce…
neboj se toho že by děti neměly nic do začátku a nezvládly to, my jsme taky od rodičů neměli naspořenou ani korunu, začínali jsme od nuly a bylo to v pořádku