Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky mám nízký progesteron tak jsem 5 dní před KETem měla píchat prolutex aby se zvýšil, dnes jdu na KET a volala jsem do Caru jestli mám progesteron před odběrem krve píchat nebo ne?. A řekli mi že ano že mám píchnout progesteron a pak přijít na krev a KET. Příjde mi to jako blbost si ho 3 hodiny před odběrem píchnout je jasný že bude vyšší po té injekci. Co si myslíte? Měli jste to také takhle je to normalní postup?
Ahoj, musíš napsat přesně to číslo, abychom to mohly posoudit. Co znamená, ze jsi mela nízkou hladinu progesteronu, to je kolik???
Mam s tim taky zkušenosti, takže ti muzu poradit. Kazdopadne je nezbytne nutne dal pokračovat v braní veškereho progesteronu, ktery ti lekari v Car dali, aby se hladina stale udržovala nebo zvyšovala. Neni to žádná blbost, naopak je to fakt nutne, blbost by byla si to nepíchnout a hladina by ti pak klesla.
Kontrolovat hladinu progesteronu opakovanými odběry krve je normální a správný postup, bud rada, ze to tvuj Car tak důsledně dela ![]()
@Nik511 píše: VíceŘiďte se radami odborníků, oni momentálně nejlépe vědí, co dělají. Pokud se vám zadaří, což vám upřímně přeju, tak cca půl až 3/4 roku po porodu si nechte změřit hormony, je dost pravděpodobné, že bude mít zase nedostatek progesteronu. A je řada alternativních metod, tedy bylin a doplňků, jak tuto nerovnováhu srovnat bez vedlejších účinků.
@Mandarinka104 Ahoj, kolik mám progesteronu mi neřekli pan doktor mi řek že je nízký nic víc. Asi už šílím a hledám problém tam kde není je to můj 6tý KET z 5tého IVF. Tak prostě nechci něco pokazit nebo udělat špatně. Beru vše tak jak mám jen sem se chtěla ujistit. @LadaSva Děkuji za radu. ![]()
@Nik511
Aha, tak pokud to výslovně neřeknou, tak je dobre se zeptat
Tak se ted pri dalsim odberu zeptej, jak ti zavolaji vysledky. Hodnota progesteronu v dobe ET nebo Ket ma byt 30-35. Zase záleží na tom, v jakem si Caru a jakého mas lékaře. Kazdy lékař na to muze mit jiny názor. Nekdo ti řekne, ze stačí ta nižší hodnota a nekdo ze je lepší ta vyšší. Ja jsem mela taky nízký Prg a brala jsem 2× denne amelgen a pak mi ještě zvedali na 2× denne taky prolutex, docela mazec, ptz prolutex je dost drahý
Tak at se dari ![]()
Tak mi volal pan doktor a říkal že mám 60, ptala sem se jestli to není moc a řek že je to krásná hodnota. Beru 1× prolutex a 2tablety progesteron besins.
@Nik511 píše: Více
Můžete mít v klidu i 80, 60 je dobrá hladina, progesteron je nezbytný pro zdárné uhnízdění a pro prvních 6 týdnů těhotenství, pak ho začne produkovat i placenta. Jo a ještě, snažte se tím nestresovat, stres vám progesteron užírá.
Ahoj holky, jsem aktuálně 4+6. Nemam svoji gynekoložku kvůli stěhovaní, ale aktuálně ji sháním. Jela jsem na pohotovost kvůli hnědému výtoku, tam mi potvrdili těhotenství a dali mi progesteron. Užívám ho 2 dny vaginálně 400mg a od té doby pokaždé co jdu na záchod, tak začnu špinit. Je to normální? Nebo mám jet znovu?
@Nick12382 Ahoj, no ja brala vaginalně 3× deně a pořád jsem ho měla nízky musela jsem píchat prolutex jednou ráno plus vaginálně 2× tabletu večer. Abych ho měla v normě doporučuju nechat změřit. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.