Progesteron

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
21.2.25 08:31

Progesteron

Ahoj holky mám nízký progesteron tak jsem 5 dní před KETem měla píchat prolutex aby se zvýšil, dnes jdu na KET a volala jsem do Caru jestli mám progesteron před odběrem krve píchat nebo ne?. A řekli mi že ano že mám píchnout progesteron a pak přijít na krev a KET. Příjde mi to jako blbost si ho 3 hodiny před odběrem píchnout je jasný že bude vyšší po té injekci. Co si myslíte? Měli jste to také takhle je to normalní postup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mandarinka104
21.2.25 14:06

Ahoj, musíš napsat přesně to číslo, abychom to mohly posoudit. Co znamená, ze jsi mela nízkou hladinu progesteronu, to je kolik???
Mam s tim taky zkušenosti, takže ti muzu poradit. Kazdopadne je nezbytne nutne dal pokračovat v braní veškereho progesteronu, ktery ti lekari v Car dali, aby se hladina stale udržovala nebo zvyšovala. Neni to žádná blbost, naopak je to fakt nutne, blbost by byla si to nepíchnout a hladina by ti pak klesla.
Kontrolovat hladinu progesteronu opakovanými odběry krve je normální a správný postup, bud rada, ze to tvuj Car tak důsledně dela :palec:

• Citovat
  • Upravit
2284
21.2.25 14:51
@Nik511 píše: Více
Řiďte se radami odborníků, oni momentálně nejlépe vědí, co dělají. Pokud se vám zadaří, což vám upřímně přeju, tak cca půl až 3/4 roku po porodu si nechte změřit hormony, je dost pravděpodobné, že bude mít zase nedostatek progesteronu. A je řada alternativních metod, tedy bylin a doplňků, jak tuto nerovnováhu srovnat bez vedlejších účinků.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
22.2.25 10:26

@Mandarinka104 Ahoj, kolik mám progesteronu mi neřekli pan doktor mi řek že je nízký nic víc. Asi už šílím a hledám problém tam kde není je to můj 6tý KET z 5tého IVF. Tak prostě nechci něco pokazit nebo udělat špatně. Beru vše tak jak mám jen sem se chtěla ujistit. @LadaSva Děkuji za radu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
22.2.25 12:34

@Nik511
Aha, tak pokud to výslovně neřeknou, tak je dobre se zeptat ;) Tak se ted pri dalsim odberu zeptej, jak ti zavolaji vysledky. Hodnota progesteronu v dobe ET nebo Ket ma byt 30-35. Zase záleží na tom, v jakem si Caru a jakého mas lékaře. Kazdy lékař na to muze mit jiny názor. Nekdo ti řekne, ze stačí ta nižší hodnota a nekdo ze je lepší ta vyšší. Ja jsem mela taky nízký Prg a brala jsem 2× denne amelgen a pak mi ještě zvedali na 2× denne taky prolutex, docela mazec, ptz prolutex je dost drahý :) Tak at se dari :mavam:

• Citovat
  • Upravit
18
23.2.25 09:41

Tak mi volal pan doktor a říkal že mám 60, ptala sem se jestli to není moc a řek že je to krásná hodnota. Beru 1× prolutex a 2tablety progesteron besins.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
24.2.25 05:13
@Nik511 píše: Více

Můžete mít v klidu i 80, 60 je dobrá hladina, progesteron je nezbytný pro zdárné uhnízdění a pro prvních 6 týdnů těhotenství, pak ho začne produkovat i placenta. Jo a ještě, snažte se tím nestresovat, stres vám progesteron užírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.12.25 09:02

Progesteron

Ahoj holky, jsem aktuálně 4+6. Nemam svoji gynekoložku kvůli stěhovaní, ale aktuálně ji sháním. Jela jsem na pohotovost kvůli hnědému výtoku, tam mi potvrdili těhotenství a dali mi progesteron. Užívám ho 2 dny vaginálně 400mg a od té doby pokaždé co jdu na záchod, tak začnu špinit. Je to normální? Nebo mám jet znovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.12.25 11:27

@Nick12382 Ahoj, no ja brala vaginalně 3× deně a pořád jsem ho měla nízky musela jsem píchat prolutex jednou ráno plus vaginálně 2× tabletu večer. Abych ho měla v normě doporučuju nechat změřit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.