Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, obracím se na Vás pro radu a Vaše zkušenosti.
Po 3. IVF cyklu a 3. transferu embrya (tentokrát KET) se mi na testu objevila slabá čárka. Byla ale hodně slabá, takže jsem jela druhý den ráno na test z krve. Výsledek je pozitivní, ale nízká hladina HCG - asi jen 38. Dnes po dvou dnech jsem jela znovu na krev, jestli se bude hodnota HCG zvedat…to asi znáte. Výsledky ještě nemám, ale na co se chci zeptat
Ptala jsem se sestřičky, jestli je tam ještě nějaká šance, že to vyjde (přeci jen po 3 letech snažení vidíte na testu druhou čárku, ale vlastně ani nevíte, jestli už se máte radovat). Sestřička mi řekla, že ano, že ta hodnota vlastně roste od nuly, a že pokud nekrvácím, tak je to na dobré cestě. Může se mi ale vůbec „spustit“ menstruace, když beru Progesteron Besins? Není to lék, který nějak brání příchodu té menstruace?
Vím, že jsem se měla zeptat té sestry, ale v tu chvíli mě to prostě nenapadlo. Víte někdo, jak to je? Já už se ani neodvažuji doufat. A omlouvám se za délku…Děkuji předem za Vaše rady a zkušenosti.
@Yvule
Ahoj, brala jsem po ET progesteron besins a menstruace přišla, jen se zpožděním… teda takhle. Asi pět dnů po tom, kdy menstruace měla přijít, jsem začala špinit, to jsem byla i na testu z krve, který byl negativní, takže jsem progesteron besins vysadila a menstruace přišla v plné síle hned druhý den. Ale nevím, jestli to bylo vysazením, anebo by prostě přišla i tak. Každopádně minimálně jsem při jeho braní špinila.
@123_nik píše:
@Yvule
Ahoj, brala jsem po ET progesteron besins a menstruace přišla, jen se zpožděním… teda takhle. Asi pět dnů po tom, kdy menstruace měla přijít, jsem začala špinit, to jsem byla i na testu z krve, který byl negativní, takže jsem progesteron besins vysadila a menstruace přišla v plné síle hned druhý den. Ale nevím, jestli to bylo vysazením, anebo by prostě přišla i tak. Každopádně minimálně jsem při jeho braní špinila.
Mě taky vždycky přišla, až když jsem ho vysadila, ale nešpinila jsem přitom teda, i když test byl negativní. Jinak už mám výsledek…hodnota HCG roste, sice pomalu, ale roste. Doktorka se na to prý koukala a i to nějak počítala, a někomu to roste pomaleji, takže se zatím nemám znepokojovat. V pondělí jedu na další odběr krve.
Ahojky muzu se zeptat kolik dni jsi po ET a kolika denni embryo ti zavadeli? Ja byla dnes na krvi a hcg mam jen 62 byla mi vlozena 5ti denni expandovana blastocysta.. jsem z toho nesva a nedavam tomu prave nadeji ![]()
@Domca1111 Ahojky, test jsem si dělala po 14 dnech. Embryo bylo 5-ti denní. Co jsem tak trochu hledala na internetu, tak by se hodnota HCG měla za 2 dny vždycky zdvojnásobit. A ta rozpětí jsou tam strašně velká…jakože třeba 21 dnů od početí může být hodnota 18 – 7 340 HCG. Já už jsem v tomto ohledu také pesimista, ale člověk nikdy neví. Vím, že je to těžké, ale snažím se na to teď nemyslet, buď to vyjde nebo ne. Víc pro to udělat nemůžeme
Každopádně, držím palce ![]()
@Yvule zitra jdu jeste na jeden odber jestli hcg stoupa a uz jsem tak akorat zrala na blazinec ![]()
Dekuji a taky drzim palce ![]()
@Domca1111 já jdu také zítra na další odběr, už na třetí. Zítra ráno si chci udělat zase test, abych ho mohla ukázat sestře a úplně mám strach, že tam ta čárka už nebude, takže ty nervy chápu ![]()
Zdravím. Měla bych dotaz. Byla jsem na první IUI a byl mi předepsán progesteron besins… Dostavi se menstruace pri brání nebo až po vysazení?
@Betty139Betty1390 Ahoj, mohu se zeptat jak si to nakonec měla? Jsem 13.den po IUI a každým dnem by měla přijít menstruace, mam i tu klasickou předmenstruační bolest. Ale v CARu mi řekli, že mám testovat až 3 týdny po IUI a do té doby nevysazovat 😩 : Tak nevím.
@Denx164 Ahoj
. Prosím tě, nakonec jsem to brala ty tři týdny a pak vysadila.. po negativním testu a do tří dnů jsem to dostala. Bolesti jsem měla taky.. bylo to fakt intenzivní jak,,to nemohlo ven,,
. Test klidně můžeš zkusit je opravdu jen mizivá šance, že by se neukázal pozitivní test po 14 dnech.. ačkoliv ona ta naděje umírá poslední. Já ji měla i když jsem ten progesteron vysadila a bohužel. Vzhledem k jednání na caru mi dnes přišli vitamíny tak jsem zvědavá jestli to zabere lépe než ty jejich hormony. Držím ti palce
@Betty139Betty1390 děkuju moc ???? Tak uvidím, jestli se ráno odhodlám testovat, nebo to ještě poctivě týden vydržím 😂 a taky držím palečky.
![]()
Ahoj holky! Progesteron Besins jsem začala brát na doporučení CARu minulý měsíc 0-0-1 po ovulaci (potvrzena testem, UZ a za 2 dny zvyšením BT) 3. den a MS jsem dostala přesně! 14DPO (cyklus mám 26). 3 dny předním PMS - připadala jsem si dost těhotně, ale ranní TT negativní a za 2 hoďky křeče a klasika - krve jak z vola. BT mi zustala vysoká ještě 3 následující dny (37,1°C), pak naštěstí klesla.
Tento cyklus IUI:
11DC - UZ potvrzení df - 17mm, 12DC - Pregnyl 5000 a večer 1× Lenzetto, 13DC - IUI, UZ potvzení ovulace - už CL (takže folík praskl dřív než 36hodin), od 14DC Prg. B 0-0-1 a Lenzeto 1-0-1
TT jsem udělala na doporučení dr. CARu 14DPO - úplně slaboulilinkej dušík, kterýmu moc něvěřím. 9DPO jsem měla píchání a šimrání v podbřišku, což jsem přisuzovala snaze těla o MS a pak najednou nic, občas lehké píchnutí.
Přijde mi, že je to strašně brzo, na to dělat nějaké závěry. MS zatím nemám, ale tu můžou držet ty hormony. Každopádně, doporučení jiných CARů je TT až 3 týdny po hcg triggeru.
Zatím jsem „léčbu“ nevysadila, abych případně nepotratila z hormonálního poklesu. A říkám si, že když se mi cyklus trochu natáhne, není to na škodu.
Zítra, tj. pondělí si skočím na krev a budu mít jasno.
Ale je to mazec na psychiku, holky, moc a moc vás obdivuju, jak to všechno zvládáte.
![]()