Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, syn mi poslední 2 týdny nechce spát po obědě. Dříve spával 14 - 16h. Nyní ho dám do postýlky a ani nezabere. Je to pro mě nyní náročné a neobvyklé, jelikož jsem samozřejmě byla zvyklá, že mám na 1-2 hodinku klid.
Chci se zeptat, jaký program volíte pro děti v tomto poobědvovém čase? Budu ráda za inspiraci.
Děkuji
Minimálně by měl tedy odpočívat…šoupla bych ho do postele a pustila pohádky
Satrší mi taky nespal od cca 2 let, obvykle jsme byli venku, když zrovna nebyl nějaký nečas. Vzala jsem ho na hřiště, ve 3 domů na svačinu a znovu na hřiště ![]()
Mně syn nespí od roku a půl přes den vůbec…chodili jsme ven, na procházku…
Já to nastolila tak, že po obědě chodí spát, i když už nespí. Ale zatáhnu žaluzie, obléknu ho do pyžama a má odpočívat.
Většinou chvíli v té posteli vydrží a jinak si hraje a je prostě v pokoji v klidovém režimu. A já jsem v obýváku též v klidovém režimu ![]()
My jsme dnes dopo cumeli asi 2 hodiny na telku
Uplne spatny a nevychovny program, no ale s nemocnyma co nadelas
Jo a odpo budeme pect rohliky, stejne nemame pecivo a patlat se s testem je lepsi nez plastelina ![]()
Příspěvek upraven 20.04.15 v 14:29
@Jarka K jj podle mě by se měl v tomhle věku ještě udržovat v klidu, ve školce to po něm taky budou chtít ![]()
@EINNER Mně když dcera nechce po obědě spát, tak alespoň trvám na tom, aby v klidu ležela aspoň hodinu v posteli. Ležím tam s ní, povídáme si, čteme v knížce ![]()
@EINNER já mu nevýchovně pouštím pohádku a často se mi stane, že jak leží tak zdřímne. Ven jít v té době nemůžeme, mladší spí.
Malá 2 roky taky nespí, už půl roku určitě. Po obědě pustíme pohádku, natáhneme se spolu na gauč a odpočíváme. Já bych tedy kolikrát byla i pro usnutí nás obou, ale ona je opačného názoru
Ale tak co, aspoň vydrží v klidu ležet a odpočívat.
@dendule4 píše:
@Jarka K jj podle mě by se měl v tomhle věku ještě udržovat v klidu, ve školce to po něm taky budou chtít
jojo, já to tenkrát takhle udělala hlavně kvůli školce, aby byl zvyklý chodit odpočívat po obědě… do školky už chodí a tam dokonce i spí ![]()
Byla jsem šťastná, okamžitě jsem prodala kočár, který jsem vláčela pouze kvůli polednímu spaní a vyráželi jsme na celodenní výlety ![]()
Když malý nechtěl spát, tak jsme šli na zahradu, on se vyblbnul a usnul ![]()
Malý mi taky od dvou let po obědě nespával..Řešila jsem to tak, že jsme si buď lehli a dívali se na pohádku a nebo jsem mu četla..Trvala jsem ale na tom, aby aspoň hodinu v klidu ležel a odpočíval, hlavně teda kvůli školce..