Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky zažil jste někdo programovaný porod v den porodu? Já když rodila poprvé dcera už měla špatnou plodovou vodu, a to se narodila týden před termínem. Proto mě napadlo, že když neporadím do termínu jestli by mi ho v den termínu vyvolaly na přání. Rodit chci v Hořovičích ….
@stinga tak to je mi snad jasné, chtěla jsem ale slyšet názory někoho kdo to taky měl zda porodnice dělala problémy nebo už to je běžné a tak ….
Porod v termínu mi vyvolávali kvůli vážným zdravotním problémům, do termínu nechtěl nikdo.
@Racek001597 píše: Více
Má to svoje podmínky. Ale jinak poměrně běžná záležitost.
Obvolala bych různé porodnice a zeptala se. Ale vyvolávaný porod má svoje rizika, jen tak bez indikace (že mělo předchozí dítě špatnou plodovku mi nepřijde jako dost velká indikace, ale třeba se pletu) bych to nechtěla.
@Platanka píše: Více
Potermínová gravidita má taky svoje rizika.
Od prvního dne, ne až po 14 dnech, jak uvádí některé zdroje.
Programovaný porod může mít řadu pozitiv, včetně zmírnění úzkostí rodičky.
@1Pears1 píše: Více
Jakože v den termínu dobrý, den po už riziko? Tak možný to je, zas tak se nevyznám. Ale myslela jsem si, že po termínu ty rizika stoupají v čase, kdežto vyvolávaný porod je nějaké, ech, konstantní riziko. Které za to den dva po termínu ještě nestojí, deset dní po už jo.
Co s týče úzkostí rodičky, pokud jsou nezvládatelné jinak než ukončením těhotenství, čekala bych zapojení psychiatra, takové potíže zas nevzniknou ze dne na den.
Ale nechci se hádat, nejspíš každému vyhovuje něco jiného ![]()