Pozitivní streptokok: Kdy vyrazit do porodnice?

Anonymní
19.9.25 20:30

Streptokok-kdy do porodnice?

Ahoj, měla bych dotaz. Jedno dítě už doma mám ale tuhle zkušenost ne. Vyšel mi pozitivní test na streptokoka-na registraci jdu až příští týden, tak než se zeptám tam, chci se zeptat i tady 😃 Kdy při pozitivním streptokoku jste vyrazili do porodnice? Pri prasknutí vody okamžitě, ale jak při kontrakcích? Chodi se hned při prvních bolestech nebo až jsou kontrakce aspoň trošku pravidelne? U prvního dítěte (streptokok negativni) jsem mela prvni lehke bolesti vecer ve 20h, kolem 2h rano byly po 6-7minutach a do porodnice jsme jeli rano v 7h, kdy jsem byla na 3cm a porodila jsem ve 14h. Chapu, ze kazdy porod je jiny a muze trvat 10 minut ale i tri dny 😃 samozrejme ze nechci nic zanedbat a chci, aby atb stihla působit, jen se mi zdá zbytečné hned pro prvni lehké bolesti fičet. Proto se chci zeptat, jak to je, kdyz začnou nepravidelne kontrakce bez prasknutí vody? Kdy jet? Dekuji 🙂

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.9.25 20:37

Dej na pocit. Já měla pozitivní streptokok a ve finále jsem ani nebyla rozhodnuta, jestli antibiotika chci určitě podat. Říkala jsem si, že chci hlavně klid na porod a že pojedu, až to bude rozjeté. Je-li jsme po prasknutí vody a rozjetí kontrakcí v 1 v noci. V po 5. hodině ráno se dítě narodilo.
Je hodně malá pravděpodobnost, že by se něco stalo, kdyby se nepodali ATB a když se miminku nechá mázek. ;)
Hlavně v nemocnici se mnou jednali jako kdybych ho měla negativní, když to porovnám s prvním porodem. Jen zmínili v jakých případech přijet a hlavně zůstat v klidu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.25 20:49
@Anonymní píše: Více

Moc dekuji :) ja bych prave atb rada stihla, kdyz bude vse v poradku, chci jit domu driv nez po trech dnech :)

• Citovat
  • Upravit
17013
19.9.25 21:02

To je fakt rada 👿. Ja rodila první dceru, kdyz se jeste testy nedělaly. Málem umřela. Mela celkovou sepsi a 2t byl stav 50/50. Umře nebo to da. A tady paninka přemýšlí, jestli ATB ano nebo ne :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.25 21:05

@araw ja jsem stopro rozhodnuta pro atb, proto premyslim, kdy vyrazit, aby se stihla ale zaroven, abych tam nepřijela zbytečně hned při první,,bolístce,,

• Citovat
  • Upravit
42016
19.9.25 21:06

Sice pak může dostat sepsi nebo meningitidu, ale jinak je to vlastně legrace. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42016
19.9.25 21:08

Zeptej se v té porodnici. ATB by měla být podána nejpozději 4 hodiny před samotným porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
19.9.25 21:13
:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.25 21:22

Já měla u prvního porodu pozitivního streptokoka. Doktoři pořád měli na ATB čas a nakonec se porod tak rychle rozjel, že mi antibiotika nestihla dokapat :)

• Citovat
  • Upravit
822
19.9.25 21:23

Říkali mi že je potřeba 4 hodiny předem. Když praskne voda hned bez vody má přímo kontakt s bakteriemi. Při kontrakci 10 min interval pokud si to pamatuju dobře. Klidně zavolej do porodky a oni ti řeknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
19.9.25 23:18
:roll: to je rada, ta pravděpodobnost tak malá není. Mně stěr vyšel negativně, ale syn se narodil až 4 týdny po stěru, měl celkovou sepsi a 48 hodin po porodu vůbec nebo jisté jestli přežije noc, pak další 2 týdny velmi závažný stav a pobyt na JIRP. Z testu se zjistilo, že nakonec jsem streptokoka měla, mít tu šanci si vzít ATB, tak neváham ani minutu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4307
20.9.25 02:36

Já měla pozitivního streptokoka, ovšem překotný porod, v sedm ráno mi praskla voda, rychlá a v devět byl na světě.
Antibiotika ani nic jiného prostě nebylo kdy dát. Ze sanitky rovnou na sál. Tak tak stihli natočit monitor…
Byla jsem ráda, že jsem neporodila doma nebo v sanitce. Znatelne kontrakce jsem měla tak 30 minut před tím, než se syn narodil.
Syna pozorovali. Antibiotika u něj nebyly potřeba.
Každý porod je jiný. Poraď se se svým lékařem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
20.9.25 08:33

Já jsem také měla u prvního negativní a u druhého pozitivní. Oba porody vyvolávané, takže jsem už byla v porodnici. První porod trval dva dny, no ale ten druhý dvě hodiny. Takže než sem se dostala z normálního pokoje na porodní box, už sem šla skoro tlačit. Každopádně i při takové rychlosti mi antibiotika prý dali a dokapaly, ještě jsem se jich ptala, protože sem o tom vůbec nevěděla. Takže bych řekla že se to dá stihnout i úplně na poslední chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.25 08:52
@araw píše: Více

Já jsem nikde nepsala, že se to stát nemůže. :nevim: Jen je ta pravděpodobnost hodně malá a ano, někdo si toho Černého Petra vytáhne. ;)
Nechci zpochybňovat, ale je jisté, že to bylo způsobeno nepodáním antibiotik? Těhotenství standardní, v lékařských zprávách je důvod uveden jaký? Hraje tam víc faktorů…

Ježíš, to je hysterie. :) Před porodem jsem si toho hodně studovala. Myslíte, že podání antibiotik je taky úplně bez NÚ?
Jinak tolik k přenosu a následnému onemocnění:
„GBS onemocnění je velmi vzácné – v případě, že matka má GBS při porodu pravděpodobnost přenosu GBS na kůži dítěte je 35 až 50%, ale pouze 0,2 – 0,5% z těchto dětí přenosem GBS onemocní. Když tyto čísla dáme dohromady tak šance, že žena která má pozitivní GBS jej na dítě při porodu přenese je 50%. Nicméně šance, že se přenos GBS na dítě rozvine v nemoc je mezi 1z 400 a 1 z 1000.“

Znám převážně případy, kdy se při nepodání ATB nic nestalo. Dítě se po porodu 2 dny více sledovalo a měřila se teplota. Nic víc. Napsala jsem svou zkušenost. Radši bych porod v klidu než se stresovat zbytečně několik hodin v porodnici, kde mě tlačili k úplně nesmyslných úkonů jako například klystýr a cévkování.
Je těžké se pak věnovat sama sobě a porodu, když člověk musí přemýšlet a rozhodovat se nad něčím jiným, když nejde o život.

• Citovat
  • Upravit
42016
20.9.25 10:12

Hodně jsi studovala a proto jsi vytáhla AI shrnutí na googlu, co vyjede na první dobrou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí