Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zdravím všechny ![]()
mám dotaz, máte některá prosím zkušenost s touto firmou? Pokud ano jakou?
Díky za odpovědi ![]()
Chcete kupovat auto? Tak si zjednejte úvěr a plaťte splátky na úvěr, ne leasing. Je tam neuvěřitelný přeplatek (samo záleží jaké, u auta za 50 000 se asi tolik nepřeplatí). My jsme nedávno byli v Auto Esa a chtěli jsme vůz za 255000 na leasing. S pojištěním a havarijním bychom dle nich platili měsíčně 9500 na 5 let
Za těch 5 let bychom přeplatili 315 000
Na tohle přeci nemůže nikdo normální přistoupit ![]()
Ahoj, tuto leasingovku neznám, ale před lety (dětmi) jsem se v tom prostředí pohybovala. Pokud uvažujete o koupi auta, tak bych se spíše zaměřila na větší leasingové firmy, než nějakou malou.
dále si zvažte, zda není lepší úvěr na auto, než leasing. Všechny leasingové firmy nabízejí jak leasing tak i úvěr. U úvěru máš tu výhodu, že ho můžeš kdykoliv předčasně splatit. Zákonem jsou teď i omezené poplatky, za předčasné splacení. Vše konktrétní by bylo v podmínkách.
Co se týká výší splátky a přeplacení. Když na to budete koukat, tak je potřeba se podívat, kolik ze splátky tvoří splátka jistiny a úroku a kolik pojištění (v kalkulaci musíte mít tyto jednotlivé položky přesně vyčíslené). Tzn. abyste náhodou pojištění nesečetli se splátkou jistiny a úroku a neřekli si, že přeplácíte strašně moc…
No a rada na závěr - vždy se dá si říct o slevu
Jen se nebát. Vyplatí se přijít s nabídkou na jiný vůz od jiné firmy. Nebo i s nabídkou pojištění od jiné pojišťovny. Nebo žádat o odpuštění poplatku za uzavření leasingové/úvěrové smlouvy. Nebo žádat alespoň od prodejce něco zdarma navíc -např. namontování defend locku, zimní kola apod. Prostě u koupě auto (zejména tedy nového) se vyplatí odhodit zábrany stranou a vyjednávat ![]()
Tak u rady na závěr jsem se pobavila. Ano prodejci mnohé slíbí, např přes telefon, ale v reálu skutek utek. Já bych se na slevy nespoléhala ![]()
Holky dík, za rady, ale my nechceme nové auto, my spíše uvažujeme o zpětném leasingu na nemovitost.
Pozn. při koupi našeho současného domečku, jsme původně mysleli, že budou třeba jen malé opravy a nakonec jsme ho stavěli skoro celý znova… Dneska bych samo spoustu věcí udělala jinak, ale to už je jiná kapitola.
@IsabellaRoss aha, tak leasing nemovitostí, to je něco úplně jiného. To dělá jen pár specializovaných leasingovek. Tak to poradit s ničím nemohu ![]()
Ale existuje Asociace leasingových společností, tak si můžete zkusit získat nějaké reference tam.
@Fise píše:
@IsabellaRoss aha, tak leasing nemovitostí, to je něco úplně jiného. To dělá jen pár specializovaných leasingovek. Tak to poradit s ničím nemohuAle existuje Asociace leasingových společností, tak si můžete zkusit získat nějaké reference tam.
díky za info ![]()