Půjčka 20 000 Kč

Anonymní
2.8.12 16:44

Půjčka - 20 000,-

Zdravím, potřebovali bychom půjčit 20 000,–, vím že žádná půjčka není výhodná, ale přece jen, kde je nejvýhodnější si půjčit? Pokud možno s možností předčasného splacení. Děkuji za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2153
2.8.12 16:46

V bance. Dostanete normální úrok a možnost splacení dříve.

připadně si můžete zkusit nechat na takovou částku udělat kreditku, ta je obvykle výhodnější.

Příspěvek upraven 02.08.12 v 16:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
2.8.12 16:47

Nejideálnější je počkat až na to budete mít sami, 20 tis. není si myslím zas tak závratná částka.. A když to musíme mít hendka, obrátila bych se na někoho ze známých, rodiny.. A pokud by ani tohle nešlo, tak ú§jčku u banky… A pokud by ani tohle nešlo, třeba skrz malou částku, a víte, že to budete splácet místo 20 splátek třeba 2 a chcete něco koupit, tak v každým obchodě nabízejí právě různý společnosti (Cetelem atd.)… Ale já osobně bych do toho asi nešla. Když nemůžem sami, pomůže rodina, jinak prostě neberem nikde nic (nebanvkovky vůbec ;)) Hodně štěstí v pořízení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.12 16:51

@Seizdra Já určitě souhlasím - informuji se jen jako krajní nouze. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
2.8.12 16:53

Jedině v bance! rozhodně ne u nějakého lichváře… :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
73
2.8.12 16:59
No jakozto clovek pracujici v bance muzu rict ze tohle je pekna blbost. Kreditka ma urok kolem 24% rocne navic je primarne urcena na hrazeni u obchodnika ne na vybery. V okamziku kdy z ni clovek vybere plati poplatek za vyber a neplati jiz pro nej bezurocne obdobi.
@Elke píše:
V bance. Dostanete normální úrok a možnost splacení dříve.

připadně si můžete zkusit nechat na takovou částku udělat kreditku, ta je obvykle výhodnější.

Příspěvek upraven 02.08.12 v 16:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
2.8.12 17:00

Jsem pro banku. Rozhodně ne firmy typu provident a taky ne příbuzní a kamarádi, protože to nedělá dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
2.8.12 17:06
@HankaPac píše:
No jakozto clovek pracujici v bance muzu rict ze tohle je pekna blbost. Kreditka ma urok kolem 24% rocne navic je primarne urcena na hrazeni u obchodnika ne na vybery. V okamziku kdy z ni clovek vybere plati poplatek za vyber a neplati jiz pro nej bezurocne obdobi.

To záleží. Pokud danou částku nepotřebuješ jako hotovost a nebo máš možnost ji vybrat jinde a pak kreditkou dokrýt deficit (tedy vzít 20.000 z klasického účtu, kam chodí výplata a pak platit výdaje kreditkou), tak se vyplatí. Chce to samozřejmě disciplínu a pravidelně ji splácet, ale pokud ji máš a ideálně zároveň dokážeš vždy splatit celou vyčerpanou částku třeba výplatou a pak ji zase průběžně používat a nevyčerpat vše, nemusíš v podstatě zaplatit ani korunu navíc. Samozřejmě záleží na tom, jakou částkou během měsíce disponuješ - pokud je jediný příjem měsíční dávka rodičáku na 4 roky, je to výrazně nevýhodnější situace, než když ti přijde částka schopná kreditku pokrýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.12 17:07

Já mám u providentu… Peníze jsem měla hned, bez čekání. Sice úroky jsou strašné, ale je to jediná možnost pokud Ti v bance nepůjčí :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
2.8.12 17:08
@Anonymní píše:
Já mám u providentu… Peníze jsem měla hned, bez čekání. Sice úroky jsou strašné, ale je to jediná možnost pokud Ti v bance nepůjčí :mavam:

to si děláš prdel ne??? lichváři jako prase!!! ještě je podporujte!

• Citovat
  • Upravit
73
2.8.12 17:09
@Elke píše:
To záleží. Pokud danou částku nepotřebuješ jako hotovost a nebo máš možnost ji vybrat jinde a pak kreditkou dokrýt deficit (tedy vzít 20.000 z klasického účtu, kam chodí výplata a pak platit výdaje kreditkou), tak se vyplatí. Chce to samozřejmě disciplínu a pravidelně ji splácet, ale pokud ji máš a ideálně zároveň dokážeš vždy splatit celou vyčerpanou částku třeba výplatou a pak ji zase průběžně používat a nevyčerpat vše, nemusíš v podstatě zaplatit ani korunu navíc. Samozřejmě záleží na tom, jakou částkou během měsíce disponuješ - pokud je jediný příjem měsíční dávka rodičáku na 4 roky, je to výrazně nevýhodnější situace, než když ti přijde částka schopná kreditku pokrýt. [/citace

To co popisujes je idealni pripad a jsem jen rada ze to umi nekdo pouzivat:)). Ja bohuzel vymaham exekuce u lidi co ji pouzivat neumi. Tak jsem asi dost zaujata:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
2.8.12 17:11
@Misuldy píše:
to si děláš prdel ne??? lichváři jako prase!!! ještě je podporujte!

To je jednoduchy kdo chce kam… kdyz si lidi nedaji rict

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.12 17:12
@Anonymní píše:
Já mám u providentu… Peníze jsem měla hned, bez čekání. Sice úroky jsou strašné, ale je to jediná možnost pokud Ti v bance nepůjčí :mavam:

tak do toho jediného bych určitě nešla. zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
2153
2.8.12 17:12
@HankaPac píše:
To co popisujes je idealni pripad a jsem jen rada ze to umi nekdo pouzivat:)). Ja bohuzel vymaham exekuce u lidi co ji pouzivat neumi. Tak jsem asi dost zaujata:-))

Jo, to chápu - to už je na jasnou profesní deformaci :-) Souhlasím s tím, že v ČR většina lidí kreditku používat prostě neumí a pak to vyznívá, jako že kreditka je nástroj zkázy a brutálně nevýhodný produkt. Ale přitom když víš, jak na to a používáš ji s rozumem, tak v podstatě výhodnější „půjčka“ neexistuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.12 17:17

@Misuldy @HankaPac každý má na to jiný názor. Já se nestydím za to, že jsem si od nich půjčku vzala. Bohužel nic jiného mi nezbývalo ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel