Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Podle toho jak vysokou hypošku si budete brát. Jinak mateřská se nepovažu za příjem (aspoň nám to tak bylo řečeno v KB, hypo jsme si brali teď v květnu) z rodičáku počítají jen 6-7 tis. (já k tomu doma pracuju a podnikám) ale podle banky jsem doma s dítětem. U přítele bude asi trošku problém s tím registrem. Nezbude vám nic jiného než zkusit oběhnout pár bank a snad budete mít štěstí.
@yweta Díky,to je zvláštní, já myslela že dávka je rodičák, že mateřská je jako příjem, to je nějaké postavené na hlavu teda
a jak můžou z rodičáku počítat jen 6-7 tisíc když rodičák je něco přes 7tis ![]()
@Anonymní píše:
@yweta Díky,to je zvláštní, já myslela že dávka je rodičák, že mateřská je jako příjem, to je nějaké postavené na hlavu tedaa jak můžou z rodičáku počítat jen 6-7 tisíc když rodičák je něco přes 7tis
Ahoj, možná bych zkusila nějakého nezávisl. poradce, třeba by někdo poradil, jak na to, příp. jestli nemůže manžel zažádat o výmaz z toho registru,.. ![]()
Mateřská, ať je výše jakákoliv, bohužel asi moc nepomůže, když pak přijde za pár měsíců rodičák (teda až na vyjímky, co jdou hned zase do práce) ![]()
Ač mám RP 11400,– tak např. V ČS z toho započítali pouze 50%, takže tobě by z RP 7600 uznali tak 3800,– hypo jsme dostali u Wüstenrotu, kde můj RP brali jako standardní příjem, my jsme si brali půjčku celkem 2350000 na 30let (na SS jsme teda měli naspořeno cca 100000) manžel je OSVČ a chtěli po nás příjem 32tis. čistého, nikdy jsme teda nebyli v registru, ale dostali jsme hypo rychle, bez průtahů, ale měli jsme šikovného poradce, částka kterou si chcete půjčit není vysoká, příjem máte velmi slušný a hříchy minulosti se dají odpustit, když podáte dostatečné vysvětlení ![]()
Omlouvám se zakladatelce ale tvoje mateřská za chvíli klesne a banka to ví takže tvé příjmy nebudou stálé. Já jsem na RD manžel vydělává dluhy nemáme ale v čs mi vzali z RD jen 6900 Kč měsíčně a manželův příjem a muselo nám i po zaplacení hypo zbýt životní minimum jsme 3člená rodina. Zkus honzovahypoteka.cz dá se tam zadat dotaz a hypotéční poradci ti to vypočítají.
Nejsem hypoteční poradce, vycházím jen ze zkušeností našich klientů, kterým abychom jim mohli postavit dům, sháníme úvěry. Proto doporučuji navštívit nezávislého hypotečního poradce. Jak přijdete přímo do banky, odejdete s depresí, protože tam vymyslí jen to, co umí ta pobočka. Jde o to, že z mateřské Vám uznají ve většině bank tak 6400 Kč a víc nic, a u manžela asi vystaví stopku. Jde o to, že doplacení jeho dluhu z mládí neznamená že byl z registru vymazán, a pokud mám dobré informace, i po výmazu je 4 roky pro banky rizikovým klientem. Ale může být banka s mírnějším přístupem, proto radím toho nezávislého poradce - vyberte z firem Golem finance, Gepard finance, OVB a Partners. Jsou na internetu, takže nic složitého je kontaktovat. Spolupracují se všemi bankami, umí kombinovat úvěry se stavebním spořením a s dalšími finančními produkty. Oslovte třeba dvě tři firmy a vyberte si pak jednu podle rychlosti a způsobu komunikace - a podle řešení. Každá z těch firem si u různých bank vydobyla postavení a často s pomocí osobních kontaktů umí i nestandardní řešení. Nebudou po Vás chtít ani korunu, provize dostávají od bank. I tady je to jako všude o lidech, takže buďte opatrná.
Ahoj, chceme žádat s manželem o hypotéku. Příjmy máme slušné, já mám 19500,– mateřskou a on má 27500,– plat, jenže on je bohužel kvůli dluhu z mládí který nedávno doplatil v registru dlužníků, já mám štít čistý, ale zase jsem byla rok na marodní a teď jsem od dubna na mateřské, předtím jsem pracovala 3roky v jedné firmě, plat cca 250tis. ročně. Můžeme dostat hypotéku? Je lepší abych si zažádala sama nebo aby jsme žádali spolu a jde to vůbec žádat samostatně když jsme manželé? Není mateřská překážkou? Asi víte proč píšu anonymně