Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No buď to exekutor vzdal (pokud to je pochybný) a nebo zkouší jestli začneš účet používat a on ho vybere. Tak jako tak kdyby exekuce byla vyřešena musíš od nich dostat papír kde je to napsáno…
Zkus kontaktovat přímo exekutora a zjistit, co se stalo. Pokud to byl podvod a řeší to policie, je možné, že byl stažen požadavek na tu exekuci samotnou…
Právě pokud by byla stažena exekuce tak ti stejně exekutor musí poslat vyrozemění abys to měla černé na bílém a měla klid. Zkus ho kontaktovat ![]()
Právě policie o tom newí nic ![]()
@Elke
No, právě, že mi říkal, že i když bude mít nějaké rozhodnutí od policie, že ho to nezajímá a bude to vymáhat dál!!! A najednou toto ![]()
Volala jsem tam a nikdo mi nic neřekl - tak též nechápem!
účet používat určitě nezačnu - a teď stejně budou ty skarty tak asi tak
@Dice
Jak jsem psala řekl mi do očí, že ho nějaká policie (nebo nějaký papír) nazajímá a stejně mi to všechno sebere!
Anonymní - ale on se postupem policie řídit musí..je to státní zmocněnec nebo ne..? ![]()
@LN13 píše:
Anonymní - ale on se postupem policie řídit musí..je to státní zmocněnec nebo ne..?
Ne, nemusí. policie řeší trestněprávní rovinu. exekutor soukromoprávní. řídí se rozhodnutím soudu. policie mu nic nařídit nemůže.
@Anonymní píše:
Právě policie o tom newí nic![]()
@Elke
No, právě, že mi říkal, že i když bude mít nějaké rozhodnutí od policie, že ho to nezajímá a bude to vymáhat dál!!! A najednou toto
Volala jsem tam a nikdo mi nic neřekl - tak též nechápem!
Exekutor to sám pro sebe nevybírá - dostává od věřitele zakázku. Pokud věřitel zakázku stáhne, exekutor nemá co vymáhat.
@mag píše:
Ne, nemusí. policie řeší trestněprávní rovinu. exekutor soukromoprávní. řídí se rozhodnutím soudu. policie mu nic nařídit nemůže.
presne tak
Tak jsem tam volala zase a nikdo mi to tam nebral ![]()
@mag píše:
Ano, máte pravdu!
Ale pořád nějak nechápu význam - exekuce zaplacená není, už mi nevyhrožují po telefonu ani po sms a nikdo se semnou nebaví? A pochybuju, že by to za mně někdo zaplatil!!!
![]()
Doplatím co mám na účtu a zruším ho
co kdyby náhodou, ne?
@Anonymní píše:
Tak jsem tam volala zase a nikdo mi to tam nebral![]()
Ano, máte pravdu!
Ale pořád nějak nechápu význam - exekuce zaplacená není, už mi nevyhrožují po telefonu ani po sms a nikdo se semnou nebaví? A pochybuju, že by to za mně někdo zaplatil!!!
Doplatím co mám na účtu a zruším ho![]()
![]()
![]()
co kdyby náhodou, ne?
pokud je na tebe uvalena exekuce, tak te uz nahanet nemusi, pockaji si az ti dluh naroste a pak prijdou k tobe dom a zabavi ti veci
doporucuji jim poslat dop. dopis s dodejkou
@pipiinka píše:
pokud je na tebe uvalena exekuce, tak te uz nahanet nemusi, pockaji si az ti dluh naroste a pak prijdou k tobe dom a zabavi ti veci
doporucuji jim poslat dop. dopis s dodejkou
Ano, to se už bohužel stalo. Jen to tu olepil a pokud bych nesehnala 1O% z dlužný částky tak by mi to stěhováci odvezli. Řekla jsem jim, jak ten dluh vznikl, a že podávám trestní oznámení na tu a tu osobu a, že prostě mi ty věci nemůžou odvést protože to není můj movitý majetek ale majetek pána u kterého jsem v nájmu. Je zde napsáno i výrobní čísla a vše a i tak to bylo zabaveno.
Pak jsem mu volala zda by nemohl týden počkat než peníze seženu ale on jako, že a jak Vám mám věřit když jste šla podat to trestní oznámení na pana xy??? Tak jsem mu řekla, že tam nepůjdu a on dobře, že mi to teda nic neodveze a se vším počká
a stejně jsem tam šla to podat protože mi to přijde divný, že toho tolik o tom ví a pána dokonce zná!!!
Do týdne mi přišela sms-ka, že mám odblokovaný účet ![]()
@Anonymní píše:
Ano, to se už bohužel stalo. Jen to tu olepil a pokud bych nesehnala 1O% z dlužný částky tak by mi to stěhováci odvezli. Řekla jsem jim, jak ten dluh vznikl, a že podávám trestní oznámení na tu a tu osobu a, že prostě mi ty věci nemůžou odvést protože to není můj movitý majetek ale majetek pána u kterého jsem v nájmu. Je zde napsáno i výrobní čísla a vše a i tak to bylo zabaveno.
Pak jsem mu volala zda by nemohl týden počkat než peníze seženu ale on jako, že a jak Vám mám věřit když jste šla podat to trestní oznámení na pana xy??? Tak jsem mu řekla, že tam nepůjdu a on dobře, že mi to teda nic neodveze a se vším počkáa stejně jsem tam šla to podat protože mi to přijde divný, že toho tolik o tom ví a pána dokonce zná!!!
Do týdne mi přišela sms-ka, že mám odblokovaný účet
a muzu tedy vedet jak ten dluh vznikl?
Navic pokud to byl podvod, mel by to resit soud, nebo se pletu?
@pipiinka
Dala jsem to na policii - kriminálku.
A jak na soud? To ale asi musí mít nějaké podklady od policie - to by tam pak mohl chodit každý s každou blbostí.
Tady jak to vzniklo:
https://www.emimino.cz/…kona-115435/
Ahoj holky!
Potřebovala bych radu - mám exekuci a exekutor mi zablokoval účet - po nějakých 6m mi přišel dopis z banky a i sms-ka, že svou kartu můžu normálně používat - tak jsem volala do banky a prý pan exekutor xxx jim poslal dopis, že mi mají účet odblokovat. Od té doby co mi ho zablokoval mi tam nepřišla ani koruna - RP si nechávám posílat složenkou a celkový dluh ještě nebyl splacen a splacen nebude ani po dobu dalších 5.let
Bojím se, že když bych si tam nechala poslat peníze tak mi třeba účet zase zablokuje a já už neuvidím ani korunu protože už jsem si vybrala to minimum co můžu.
Bohužel tuto exekuci řeší policie jako neoprávněnou a prostě na mě byla ušitá bouda jako Brno - prostě podvod. Tak jsem se setkala s tím policistou co to vyšetřuje a on mi řekl, že o ničem newí a, že postup toho exekutora nechápe - dokonce mi i přestal volat, posílat SMS-ky a vyhrožovat!!!