Exekuce a zablokování účtu

Anonymní
3.8.12 09:19

exekuce a zablokování účtu

Ahoj holky!
Potřebovala bych radu - mám exekuci a exekutor mi zablokoval účet - po nějakých 6m mi přišel dopis z banky a i sms-ka, že svou kartu můžu normálně používat - tak jsem volala do banky a prý pan exekutor xxx jim poslal dopis, že mi mají účet odblokovat. Od té doby co mi ho zablokoval mi tam nepřišla ani koruna - RP si nechávám posílat složenkou a celkový dluh ještě nebyl splacen a splacen nebude ani po dobu dalších 5.let :-(

Bojím se, že když bych si tam nechala poslat peníze tak mi třeba účet zase zablokuje a já už neuvidím ani korunu protože už jsem si vybrala to minimum co můžu.

Bohužel tuto exekuci řeší policie jako neoprávněnou a prostě na mě byla ušitá bouda jako Brno - prostě podvod. Tak jsem se setkala s tím policistou co to vyšetřuje a on mi řekl, že o ničem newí a, že postup toho exekutora nechápe - dokonce mi i přestal volat, posílat SMS-ky a vyhrožovat!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
3.8.12 09:38

No buď to exekutor vzdal (pokud to je pochybný) a nebo zkouší jestli začneš účet používat a on ho vybere. Tak jako tak kdyby exekuce byla vyřešena musíš od nich dostat papír kde je to napsáno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
3.8.12 09:39

Zkus kontaktovat přímo exekutora a zjistit, co se stalo. Pokud to byl podvod a řeší to policie, je možné, že byl stažen požadavek na tu exekuci samotnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
3.8.12 09:41

Právě pokud by byla stažena exekuce tak ti stejně exekutor musí poslat vyrozemění abys to měla černé na bílém a měla klid. Zkus ho kontaktovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.12 09:46

Právě policie o tom newí nic :think:

@Elke
No, právě, že mi říkal, že i když bude mít nějaké rozhodnutí od policie, že ho to nezajímá a bude to vymáhat dál!!! A najednou toto :think:
Volala jsem tam a nikdo mi nic neřekl - tak též nechápem!

účet používat určitě nezačnu - a teď stejně budou ty skarty tak asi tak

@Dice
Jak jsem psala řekl mi do očí, že ho nějaká policie (nebo nějaký papír) nazajímá a stejně mi to všechno sebere!

• Citovat
  • Upravit
2331
3.8.12 10:05

Anonymní - ale on se postupem policie řídit musí..je to státní zmocněnec nebo ne..? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
3.8.12 10:08
@LN13 píše:
Anonymní - ale on se postupem policie řídit musí..je to státní zmocněnec nebo ne..? :nevim:

Ne, nemusí. policie řeší trestněprávní rovinu. exekutor soukromoprávní. řídí se rozhodnutím soudu. policie mu nic nařídit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
3.8.12 10:13
@Anonymní píše:
Právě policie o tom newí nic :think:

@Elke
No, právě, že mi říkal, že i když bude mít nějaké rozhodnutí od policie, že ho to nezajímá a bude to vymáhat dál!!! A najednou toto :think:
Volala jsem tam a nikdo mi nic neřekl - tak též nechápem!

Exekutor to sám pro sebe nevybírá - dostává od věřitele zakázku. Pokud věřitel zakázku stáhne, exekutor nemá co vymáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
3.8.12 10:43
@mag píše:
Ne, nemusí. policie řeší trestněprávní rovinu. exekutor soukromoprávní. řídí se rozhodnutím soudu. policie mu nic nařídit nemůže.

presne tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.12 12:57

Tak jsem tam volala zase a nikdo mi to tam nebral  :think:

@mag píše:

Ano, máte pravdu!

Ale pořád nějak nechápu význam - exekuce zaplacená není, už mi nevyhrožují po telefonu ani po sms a nikdo se semnou nebaví? A pochybuju, že by to za mně někdo zaplatil!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Doplatím co mám na účtu a zruším ho :-) co kdyby náhodou, ne?

• Citovat
  • Upravit
10584
3.8.12 13:02
@Anonymní píše:
Tak jsem tam volala zase a nikdo mi to tam nebral :think:

Ano, máte pravdu!

Ale pořád nějak nechápu význam - exekuce zaplacená není, už mi nevyhrožují po telefonu ani po sms a nikdo se semnou nebaví? A pochybuju, že by to za mně někdo zaplatil!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Doplatím co mám na účtu a zruším ho :-) co kdyby náhodou, ne?

pokud je na tebe uvalena exekuce, tak te uz nahanet nemusi, pockaji si az ti dluh naroste a pak prijdou k tobe dom a zabavi ti veci
doporucuji jim poslat dop. dopis s dodejkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.12 13:15
@pipiinka píše:
pokud je na tebe uvalena exekuce, tak te uz nahanet nemusi, pockaji si az ti dluh naroste a pak prijdou k tobe dom a zabavi ti veci
doporucuji jim poslat dop. dopis s dodejkou

Ano, to se už bohužel stalo. Jen to tu olepil a pokud bych nesehnala 1O% z dlužný částky tak by mi to stěhováci odvezli. Řekla jsem jim, jak ten dluh vznikl, a že podávám trestní oznámení na tu a tu osobu a, že prostě mi ty věci nemůžou odvést protože to není můj movitý majetek ale majetek pána u kterého jsem v nájmu. Je zde napsáno i výrobní čísla a vše a i tak to bylo zabaveno.
Pak jsem mu volala zda by nemohl týden počkat než peníze seženu ale on jako, že a jak Vám mám věřit když jste šla podat to trestní oznámení na pana xy??? Tak jsem mu řekla, že tam nepůjdu a on dobře, že mi to teda nic neodveze a se vším počká :nevim: a stejně jsem tam šla to podat protože mi to přijde divný, že toho tolik o tom ví a pána dokonce zná!!!
Do týdne mi přišela sms-ka, že mám odblokovaný účet :think:

• Citovat
  • Upravit
10584
3.8.12 13:25
@Anonymní píše:
Ano, to se už bohužel stalo. Jen to tu olepil a pokud bych nesehnala 1O% z dlužný částky tak by mi to stěhováci odvezli. Řekla jsem jim, jak ten dluh vznikl, a že podávám trestní oznámení na tu a tu osobu a, že prostě mi ty věci nemůžou odvést protože to není můj movitý majetek ale majetek pána u kterého jsem v nájmu. Je zde napsáno i výrobní čísla a vše a i tak to bylo zabaveno.
Pak jsem mu volala zda by nemohl týden počkat než peníze seženu ale on jako, že a jak Vám mám věřit když jste šla podat to trestní oznámení na pana xy??? Tak jsem mu řekla, že tam nepůjdu a on dobře, že mi to teda nic neodveze a se vším počká :nevim: a stejně jsem tam šla to podat protože mi to přijde divný, že toho tolik o tom ví a pána dokonce zná!!!
Do týdne mi přišela sms-ka, že mám odblokovaný účet :think:

a muzu tedy vedet jak ten dluh vznikl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
3.8.12 13:26

Navic pokud to byl podvod, mel by to resit soud, nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.12 13:53

@pipiinka
Dala jsem to na policii - kriminálku.
A jak na soud? To ale asi musí mít nějaké podklady od policie - to by tam pak mohl chodit každý s každou blbostí.

Tady jak to vzniklo:
https://www.emimino.cz/…kona-115435/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel