Projekt Slunečný vršek (developer Orco)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
13.4.14 12:21

Já psala panu Pavelkovi, právě dotaz, jeslti jsou izoalce řešeny stejným způsobem jako v přechozích etapách, tak uvidím, co napíše hlavně teda jestli po pravdě:))
sice mám k dispozici celkový popis stavby, materiály apod.ale to mi nic neříká…tak snad třeba vážně byli rozumější jako s tím výtahem, teď jsem koukala na plán našeho podlaží a taky jsme na druhém konci výtahové chodby:))takže aspoň něco…
co se týče CG, tak jsem taky pokukovala po Javorové čtvrti(nebo ted začali stavět na Kamýku),ale zase mi přišel právě SV lepší místo, ale musím uznat, že přesně výběr interiéru(obklady, podlahy apod.)má CG rozhodně větší a hezčí…tady si budu muset připlatit nějaký nadstandart propř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
13.4.14 13:34

@Mišula222 Jojo, ten SV je vsude blize. Tady bylo v cene garazove misto, coz pro nas bylo dulezite. Parkovani na SV je silene, vecer se tam hrozne spatne parkuje. :? Ale zas je tam nove otverene fitcentrum s bazenem, ted uz tam budou dve restaurace, cukrarna, albert.. ta obsluznost je tam opravdu lepsi. Dolu na tramvaj je to kousek, na Opatov to same.

V tomhle si proste clovek musi stanovit priority. Ja urcite SV nehanim, je to hezke misto, je to tam bezpecne (za cca tri roky, co jsme tam bydleli, jsem nemela vubec zadny problem), jen se tam teda obcas objevily otravy psu :( a parkrat byla vykradena garaz, ale to jsem slysela z doslechu, nam se nikdy nic neztratilo. (Na konci uz byla zarizena bezpecnostni firma, tak to bylo v pohode.)

Příspěvek upraven 13.04.14 v 15:17

• Citovat
  • Upravit
15
13.4.14 14:37

To je pravda, zkrátka všude je něco:)) tak prostě uvidíme,
každopádně at se Vám nové bydlení moc líbí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.4.14 17:39

@Anielka Můžu se zeptat, proč jste dali přednost Javorové čtvrti od CG před Ekospolem, který staví naproti? Jen kvůli tomu garážovému stání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
13.4.14 17:49

@Visor Ne, prolezli jsme veskere recenze a zpracovani Ekospolu je pry spatne, nejlevnejsi material. (Majitele to vetsinou moc nepriznaji, ale lidi, co tam byli v najmu, si na to stezovali, manzel toho procetl opravdu hodne.) A dalsi vec je, ze ty baraky jsou strasne.. Vypada to stejne jako panelak, ty okna.. no fakt je to hrozne osklive. A taky si staci porovnat m3 - takze ta cena proste neni tak vyhodna, jak se tvari. My proste nemuzeme (ve 4) bydlet na 68m3. Jake rozmery bytu ma ekospol pro 4kk, tak my mame tady pro 3kk. :nevim:

I cena prepocitana na metry je u CG vyrazne lepsi nez u Ekospolu.

• Citovat
  • Upravit
1
22.4.14 17:20

A zkoušel někdo z Vás se zeptat přímo developera? Možná by dokázal všechny zde uvedené dotazy zodpovedět přesněji a lépe ;)

Apropo všechny dnešní develeoperské projekty jsou jak přes kopírák. Podobné lokace, použité stejné technologie (žb. skelet + keramika), podobné standardy, až na vyjímky stejné ceny. Tvrdit že u nějakého developera je klid a jinde slyšíte i hluk poletujícho motýla je čistá spekulace. Izolace i materiály se používají všude +- stejné, normy platí stejné, technologie výtahů se používají již mnoho let stejné, co ale není stejné jsou třeba pračky… jsou čím dál tím hlučnější. Nevím jak Vy ale moje zkušenost sehnat pračku s hlučností pod 73dB je docela problém. Taková pračka pak při ždímání vytváří hluk startovacího boeingu a je úplně jedno jestli bydlíte v bytu za 1mil. kč nebo 20mil. kč. Myslím že byty za vzniklý hluk až tak nemohou… na rozdíl od hlučných sousedů (domácí kino má dneska každý), ždímajících hlučných praček (standard je dneska 75dB a víc), vyjících vysavačů (též 73db a víc) a neustále do betonu vrtajících sousedů. Normy jsou dneska přísné a obvzlášť ty hlukové. Mezibytové stěny např. musejí být dodatečně izolované přizdívkami, pod dlažbami v chodbách musí být zvuková izolace a bez hlukových posudků a hlukových měření po kolaudaci není možno nové domy vůbec zkolaudovat, instalace se dnes právě kvůli hluku nesmí vést stěnami ale vždy v přizdívkách atd. atd. To by bylo na dlouhé povídání :).

Co se týká Slunečného vršku tak tento projekt znám. Upřímně řečeno s čím konkrétním v dané lokalitě ať už s ohledem na místo, vybavenost nebo i vlastní cenu by jste ho chtěli porovnávat? S Ekospolem? S CG? Nebo s Centrálem? Popravdě u ostatních je to vždy o 100% horší lokaci, nulové vybavenosti, parkování sice mnohdy v ceně ale…(… stojí Vás byt s gar. stáním v ceně opravdu stejně nebo méně než byt s dodatečným přikoupením stání k bytu? ), koukali jste na standardy co vlastně v ceně máte, co Vás bude stát alespoň mírné a zcela kompromisní uzpůsobení bytu Vaší zcela minimální představě? Jak to máte daleko k metru? No nevím…

Na Slunečném vršku nebydlím, ale je mi známo že byl dokončován postupně, co si vybavuju tuším od roku 2007. Od té doby se pár věcí ohledně předpisů, norem a i technolgií jistě změnilo. Nejsem developer ale stavař, takže můj pohled na tuto věc je čistě technický, omlouvám se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.4.14 18:36

Dobrý den,
moc děkuju za Váš příspěvek:)potěšil…a přesně jak píšete, byty jsou skoro na jedno brdo:)..někde je něco o kousek lepší, ale tamto zase slabší apod.

A taky v podstatě co jste napsal, tak mi odepsal i developer…co se týče hluku, že od první etapy, kde se řešila jediná reklamace hluku v koupelně nad sebou a poté nebyla prokázána po provedení měření apod. taky píše, že jsou normy přísnější než dříve apod. a popsal mi techniku izolací atd. tak snad to bude ok:) a dnes mi shodou okolností kadeřnice, která bydlí ve skansce Milíčovský háj, tak tam pořád „řeší“dupání sousedů v bytě nad nimi, takže znova potvrzeno, že je to trošku o štěstí na sousedy a né tolik o firmě, která byt staví:)..
Takže už se těším na nový byt:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
13.10.14 22:17

Zajímá zde ještě někoho názor na projekt Slunečný vršek? Bydlela jsem cca 3 roky v domě z první etapy, nyní bydlíme 5 let v domě G, ze třetí etapy. Začali jsme zde bydlet jako bezdětní, nyní máme dvě malé děti, jsem na mateřské. Takže mám i případný názor, jak je to tu vhodné či není pro rodinu s dětmi :-) Pokud to někoho zajímá, dejte vědět, ať se nerozepisuji zbytečně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.10.14 19:29

Dobrý večer:)
mě by to určitě zajímalo, takže by bylo fajn, kdybyste mohla napsat zkušennosti:) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.10.14 21:03

V kterém domě budete bydlet? My jsme G. Koukám na stavbu denně a nejsem z toho tedy nadšená :-D Začnu tím, co Vás asi moc nepotěší. Ale za mě bych si byt na Praze 15, respektive Košíku, už nekoupila. Jsem nešťastná z toho, jak radnice na naši část zapomíná. Veškero aktivitu směrují na Měcholupy a přilehlé okolí. Já momentálně hodně řeším dětská hřiště, školku, školu. Jedno horší než druhé. Dětských hřišť je tu zoufale málo, jedno starší než druhé. O školku je sice velký zájem, ale to tak z nouze. Ale je zastaralá, myslím, že je to hlavně tím, že paní ředitelka je již důchodového věku. Je velmi neochotná k nějakým změnám. Loni byl velký problém zřídit internetové stránky, kam by se dávaly informace, atd. atd. Základní škola je to samé. Ve vedení je také důchodkyně, která neví, co je to internet, email, snažit se získat nějaké peníze z dotací apod…Když to srovnám s nejbližší školou na Praze 11, to je Donovalská - nebe a dudy. Tam pořádají dny otevřených dveří, „školu nanečisto“. Všichni učitelé mají své stránky, aby mohli podávat rodičům informace apod. To na Hostivařské škole vůbec neznají. Problém těchto novostaveb je, že vše jsou soukromé pozemky, tudíž městskou část to tady nezajímá. Takže nikdy tu nevyroste pořádné hřiště. Developer ke každému domu dá jednu skluzavku nebo houpačku a jdou od toho. A už jeden dům A si pozemek zahradil plotem a cizí se tam nedostanou. Je to pochopitelné. Je to soukromý pozemek, ostatní lidé to tam ničí, tak to vyřešili takto. Kdyby to tak udělali i v ostatním domech, tak už nemáme vůbec žádné hřiště.
Co se týká domů jako takových. Bydlíme již v druhém. Asi jsme měli štěstí, ale žádné velké problémy jsme nikdy neměli. Až na semtam prasklou zeď, což je ale nejspíš všude. V jiných bytech co jsem tak slyšela lidi nějaké zásadnější problémy měli, ale nevím přesně co. U druhého bytu jsme měli problém, že nám teklo do sklepa. Opravovali to dvakrát. Pak se nakonec podařilo závadu odstranit. A vím, že lidem v okolních bytech popadaly obkladačky v koupelně. U nás čekám, kdy nám to také spadne. Ale to je prostě odfláklá práce těch dělníků. Jako laikovi se mi obklady také nelíbí. Spáry jsou někde ošklivé, nejsou čisté, je v nich nepořádek. Ale to jsou spíš asi kosmetické vady. Ohledně hluku. My tady s tím problémy nemáme. Já sousedy neslyším. Samozřejmě kdyby hodně dupali tak ano. Ale to není tím, že by bylo něco špatně stavbou. Od výtahu bydlíme dále, takže ten neslyším a nevím, že by si někdo stěžoval. Občas, když jsem v koupelně, tak slyším vodu z bytu nad nebo pod námi. Ale to jen občas. Je to asi o štěstí na sousedy. Ohledně okolí - developer vždy vychválí atd. Ale co je tady tak super? Hostivařský lesopark? Davy lidí, hodně psů, kteří nejsou na vodítku, takže ohrožují Vás i děti. Já jsem na tohle hodně vysazená, mě to opravdu vadí. Oproti tomu Kunratický les je jedna velká pohoda.
Co teď v poslední době je super je křižovatka u OMV. Tu teď během léta rozšířili a je to znát, že už tu nejsou takové kolony.
Kdyby Vás ještě něco zajímalo, klidně se ptejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.10.14 17:35

Moc děkuji za informace:)
My právě již byt koupili, teda právě jeden z těch, co se terpve staví…
Se školkou a školou jste mi moc radost neudělala…sice děti teprve plánujeme, ale i tak…Jen teď v domě J je plánovaná nová školka, ale nevim, jestli nebude soukromá??…to uvidíme…
Co se týče okolí, tak mě se tam docela líbí, právě byli jsme se podívat i jinde, např. na Hájích, jak staví Skanska, ale to vršek rozhodně vyhrál, navíc mám trošku dojem, že Skanska to lehce předražila:)nebo i Měcholupy projekty tam mě také moc neoslovili, ale zase přesně nad školkou, školou jsem se nezamýšlela, ale třeba důchodkyně později půjdou do důchodu a bude to i v Hostivaři dobré:)
S dětskými hřišti máte pravdu, to málo, co je tam nyní??? Ani jedno není pořádné dětské hřiště, jen plac a na něm skluzavka a někde v rohu hozený písek na zemi:)…Také jsem se ptala developera a je v plánu „hřiště“??ovšem jaké? až u posledních dvou domech z poslední etapy, takže M, N..které by se snad měly začít stavět březen 2015…
Tak snad to vše dopadne dobře, developer hlavně nezkrachuje a postaví nám hezké bydlení :)
No kažodpádně aspoň, že byty budou snad ok, praskání zdí je asi běžný problém, voda by mi taky nevadíla…spíš bych nerada poslouchala sousedy nebo jejich televizi:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.10.14 21:08

Pokud tu vůbec školka bude, tak určitě soukromá. Pochybuji, že Praha 15 tyto prostory koupí či bude platit Orcu pronájem. Vybudovat tyto prostory je čistě činnost Orca. Já jsem spíš zaslechla, že tu nakonec ani ta školka nebude. Ale nevim to na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.10.14 21:15

Ta hřiště jsou opravdu problém. Pokud tu Orco něco postaví, tak opět jen něco malého a tam vám stejně poleze celý Slunečný vršek a Košík. Je to zoufalý. Samozřejmě, nikdo nebrání tomu, aby každý dům nějakou dětskou atrakci dostavil, jenže to stojí dost peněz, potom i údržba atd. a vlastně vám to potom ničí i lidé z jiných domů. Je to složité na novostavbách, všechno kolem jsou soukromé pozemky, které vždy připadají nějakému domu. Třeba tady ten nešťastný minigolf, tenisová stěna a horolezecká. To patří k objektům G, H, I. Náklady si dělíme všichni spoluvlastníci. Jedná se sice o pár desítek korun, ale stejně… a není to jen naše, je to veřejné. Ale co naděláte. A takhle je to se vším. Hřiště, jezírka atd. Až se to všechno dostaví, všichni se nastěhují, tak ani kapacitně nebude stačit Albert si myslím. Už teď je to podle mě tady malé. A hrůza je tady s parkováním. Doufám, že jste si koupili i garážové stání. My tenkrát koupili rovnou dvě, protože když vám přijede návštěva, po 18hod. je to bez šance nebo se musí hodně snažit a několikrát sídliště objet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
21.10.14 06:33

Vy mi teda dáváte:))
Tak já myslím, že problém s parkováním (garážové stání máme) je asi všude podobný u novostaveb, sídlišť atd.
S hřišti souhlasím, ale tak uvidíme…školka tam má být, znovu mi to potvrdil min. týden developer, ale asi soukromá…takže uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.14 17:57

Moje zkušenosti

Dobrý den, náhodou jsem zabrousil na tuto diskusi. Dostal jsem se sem tak, že jsem hledal garsonku na Slunečném vršku pro naše rodiče. To, co se tu o SV píše, za sebe rozhodně nemohu potvrdit. Bydlíme tady cca 3 roky, s dvěma malými dětmi a jsme nadmíru spokojeni. Bydlení jsme dlouho vybírali, prošli téměř vše, co bylo v Praze zajímavé a pro nás cenově dostupné (3kk do 5,5 mil.), konzultovali jsme náš výběr se špičkovým realitním makléřem s Slunečný vršek u nás vyhrál celé čáře. Lokalita (pro nás faktor č. 1) zcela bezkonkurenční (ze tří světových stran nás obklopuje zeleň (přehrada, toulcův dvůr a trojmezí). Přímo na SV je Albert (žádná sláva, ale základní věci se tam dají velmi dobře nakoupit), nějaké restaurace na náměstí, fitko s bazénem, v dochozí vzdálenosti pak větší bazén (nová Jedenáctka) a ještě blíže bowling. Tolik k možnostem vyžití pro nás dospělé. Co se týká dětí… Každý barák má své minihřišťátko - není absolutně problém zajít k jakémukoli sousednímu domu (nic není nepřístupné); snad jedině minigolfové hřiště, které se ale po domluvě také nechá vyřešit. U Alberta je náměstíčko, kde se celé léto prohánějí děcka s balonem, na kolech, koloběžkách apod. Naše holkdy tam vždycky narazí na nějakou kamarádku či kamaráda, dají si dobrou zmrzku a plně tak využívají toho, že nejsme odřízlí v nějakém satelitu. Kousek pod náměstím je navíc nedávno vybudované multifunkční hřiště, které je také hojně využíváno. Na SV si prostě děti hrají, protože mají rozhodně kde a s kým. Školy a školky? Na to, že SV je v podstatě okrajová část Prahy, je tady kvalita blízkých škol a školek velmi dobrá. I v tomto směru jsme hodně zjišťovali, než jsme se sem nastěhovali. Výborná školka je na Trhaňáku a na ní navazuje velmi dobrá ZŠ na Kozinovce. Nemluvě o arcibiskupském gymnáziu rovněž dole pod Toulcákem. Nemám obavu, že by naše děti museli za kvalitním vzděláváním kamkoli cestovat… Co se týká skladby obyvatel, ano je tady relativně početná skupina rusky mluvících obyvatel. Zaprvé, kde nejsou? Zadruhé, jsou slušní a nevím o nikom, kdo by s nimi měl jakýkoli problém. Zatřetí, pro děti zase pozitivní zkušenost - že nevyrůstají v nějakém homogenním prostředí, tak jako jsme to měli my. No a technický stav. Tchán je stavař, i v téhle oblasti jsme dost zjišťovali. První etapy byly postaveny v adekvátní kvalitě. Koneckonců důkazem slušné kvality stavebních konstrukcí je to, že se tady za těch dnes už 7 let nevyskytl žádný větší problém. Od sousedů vím o drobných prasklinách v bytech, nám se v zimě rosí okna a trochu tak plesniví vnitřní omítky kolem oken, ale to jsou podle mě mouchy. Hluk? Neznáme…A to nejlepší nakonec. Na SV je podle mě extrémně bezpečno. Náš dům má např. 24h ochranku (ano, je celkem drahá), ale pro mě k nezaplacení užitečná. Ženě přes den chlapi s ochranky kdykoli pomůžou, jsou neustále na očích. Nikoho by samozřejmě nechytli, ale svojí přítomností všechny potenciální ochmelky a lapky směrují někam jinam. Věřím, že tyto informace budou pro někoho užitečné. Každopádně by si měl každý předtím, než se zaváže vytáhnout nějaké miliony z kapsy na takovouto životní investici, odpovědět na otázky, o kterých píšu. Neříkám, že si odpovíte stejně, ale odpovědi byste měli znát. Hlavně je ale nehledejte tady u notorických kverulantů či - jak mě někdo určitě záhy označí - naivních spokojenců - jako jsem já. Najděte si je vlastní zkušenosti - důkladnou procházkou po okolí, oslovte školy a školky, podívejte se na pořádně na internet, apod. Hodně štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí