Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, nenašel by se tu někdo, kdo již bydlí v tomto projektu a nepodělil by se o zkušenosti? Chystá se poslední etapa a já zvažuji koupi. Uvítal bych jakékoli postřehy ohledně kvality zpracování bytu, reklamací, přístupu developera…
@Visor Minuly tyden jsme se odstehovali, bydleli jsme jen v najmu, ale docela dlouho.
Lokalita je moc hezke, je to tam celkem klidne, bezpecne.. jen je tu teda hodne cizincu. Domy nejsou nejhorsi, ale je tam vsechno hodne slyset (treba hrozne je slyset vytah apod.) Mam to potvrzene i od maklerky, kdyz jsme shaneli novy byt, ze si na to lide hodne stezuji.
V byte byly trochu praskliny, ale co vim od majitele, nic nereklamoval. U nas fungovalo dobre SVJ, takze reklamace byly v pohode.
Zpracovani nedokazu moc posoudit, meli jsme standard, plovouci podlahy byly hrozne, uz majitel je vymenoval. Vubec to standard vybaveni nebylo moc hezke.
Moc děkuji za reakci. Zkušenost každého kdo tam bydlí je pro mě cenná. Je to přeci jen velká investice, která ovlivní můj život na pár příštích let. Lokalita sama o sobě se mi moc líbí, ale s tou kvalitou zpracování jste mě moc nepotěšila. Tím, že je tam všechno hodně slyšet myslíte špatně odizolované byty? Slyšeli jste hluk z bytu nad Vámi nebo vedle Vás? Toto je pro mě nejdůležitější faktor při koupi, nerad bych investoval a posléze zjistil, že se tam kvůli zvýšené hlučnosti nedá bydlet.
@Visor V loznici byl slyset vytah (vytah je hned na chodbe, ted jsme se treba prestehovali do noveho, kde chodbu od vytahu oddeluji jeste dvere), slyseli jsme televizi od sousedu nebo kdyz vecer nad nami pustili pracku, taky jsme o ni vedeli… Jeste jeden nedostatek, do bytu se velmi prasilo vzduchotechnikou. (Ale to lze vyresit filtrem.) Tyhle skeletove byty na to hodne trpi.. je tam vzdycky vic vsechno slyset, ale urcite to nejak resit jde. ![]()
@Anielka píše:
@Visor V loznici byl slyset vytah (vytah je hned na chodbe, ted jsme se treba prestehovali do noveho, kde chodbu od vytahu oddeluji jeste dvere), slyseli jsme televizi od sousedu nebo kdyz vecer nad nami pustili pracku, taky jsme o ni vedeli… Jeste jeden nedostatek, do bytu se velmi prasilo vzduchotechnikou. (Ale to lze vyresit filtrem.) Tyhle skeletove byty na to hodne trpi.. je tam vzdycky vic vsechno slyset, ale urcite to nejak resit jde.
Bohužel na to, jak jsou novostavby předražené a lidé to splácí půl života, je to hodně výrazná vada, obtěžující. K vysoké pořizovací ceně se ještě přidávají další dodatečné náklady. Novostavby jsou sice na pohled líbivé, ale s ohledem na kvalitu drahá navoněná bída.
Tak SV máme od nás co by kamenem dohodil. Docela důležitá věc je, že pokud máte nebo plánujete malé děti tak není k dispozici žádná mš. Dole u nás na starém sídlišti je mš, ale díky obřímu přílivu dětí právě ze SV berou až od pěti let. Jinak souhlasím s tím návalem cizinců. Vidím, že většina obyvatel hovoří pouze rusky, též tam asi před rokem vybouchl a to doslova jeden byl. Nájemníci vařili pervitin
Co se týče těch prasklin, tak o tom se taky hodně hovoří. Jediné co bych považovala za + je hezké prostředí, blízkost Chodova - myslím NC a přehrady. Také je třeba upozornit na šílené zácpy směr Skalka (mezi sedmou a devátou to jen stojí a pak odpoledne totéž)na Opatov je to mírně lepší. A abych nezapomněla nejezdí sem noční busy ![]()
@Bohulinka Skolka takovy zasadni problem neni. Hlavne clovek se muze prihlasit kdekoli na P15 a skolek tu zas tak malo neni (Ted prihlasuji 4letacku (jeste ji 4 nejsou) a mam info, ze se ma dostat). Jinde v Praze je situace mnohem horsi. (Treba P9). Plus kousek je Toulcak, kde je vyborna lesni skolka.
Ano, byl tu vybuch, je to pres dva roky. Ale dneska je problem najit novostavby, kde cizinci nejsou.
My jsme treba na patre ani jedny cizince nemeli, takze je to taky o nahode, ale proruske je to tu hodne. Hlavne maji hodne jinou mentalitu, takze pro ne je normalni v 10 vecer litat venku s malymi detmi a byt dost hlasiti. (Bydleli jsme u namesti a dost to rusilo)
@Burj Chalifa Bohuzel pokud clovek nechce jit do panelaku, tak moc na vyber nema. ![]()
@Anielka Ano to je pravda, že Toulcův Dvůr má mš. Vyjde asi 5000/měs s jídlem, což by taky celkem šlo, ale loni měli 150 přihlášek a brali 14 dětí, letos jsem ani nekoukala. Držím palce abyste se dostali, mám info, že zoufale je na tom zahradní město a i klasicky Trhanovské nám. Loni vzali pár čtyřleťáků do Horolezecké v Měcholupech. A ano, dítě lze samozřejmě do mš dovážet, ale potom nechápu, proč Orko uvádí, že SV má skvělou občanskou vybavenost a mš je k dispozici, když je to lež. Nemluvě o tom, že lékaři podle mých info už také neregistrují…
@Bohulinka Tak ja nevim, ale kamaradce se dostala bez problemu srpnova holka (Ale je pravda, ze maji trochu jinak kriteria), byla jsem s dcerou taky u zapisu, dneska mi zrovna volala reditelka, jestli nas zajem trva, takze predpokladam, ze mi chtela nabidnout misto, do Lesnicku casto berou i behem roku.
My jsme v Mecholupech a tady loni brali letni triletaky bez problemu, (mam to z jine diskuze), letos je to horsi, je tu hodne novostaveb.
Zrovna vybavenost je tu mnohem lepsi nez kdekoli jinde (bydlela jsem roky na devitce, pak chvili na 4ce - ale ta to ma taky velmi dobre), jen MČ neni moc vstricna, ptala jsem se na jesle a ta neochota…
nakonec mi napsali, at dam dite do soukrome skolky.. atd. ![]()
Proste chteji prodat.
Ahoj:)
já už mám zaplacený rezervační poplatek k bytu na SV…objeli jsme toho docela hodně v Praze a myslím, že všude je něco…cizinci, nehezké okolí viz. Kryšpínova ulice v Měcholupech atd. Tady je aspoň klid, hezké prostředí, dostupnost a co se týče školky, tak ta je právě plánovaná v rámci III. etapy, kdy bude v J celé spodní patro Mš, ale teda do toho roku a půl:))
Jinak jsem teda lehce „nervozní“ z toho hluku z okolních bytů??!! Ty výtahy jsou v nových domech odděleny už, ale že i pračka???to je fajn teda:))a praskliny jako na stropě??
Hezký víkend přeju
@Mišula222 Jj, zdimani bylo slyset hodne.. hadajici se sousedi taky, ale treba to bude fakt jine zpracovani, aspon ze s vytahem meli rozum.
Jinak jsem videla asi tri byty na SV (puvodne jsme tam chteli zustat, ale nepodarilo se nam sehnat byt, kde by cena trochu korespondovala se stavem) a vsude to bylo dost stejne.. a jeste upozornuju, ze vsude se tvorila plisen na oknech, chce to opravdu hodne vetrat. (Ale na to trpi asi vetsina novostaveb.) Bohuzel s tim hlukem mi to potvrdila i realitni maklerka, ktera nam shanela byt, ze si na to stezuje vetsina prodavajicich. ![]()
Ale my jsme ted treba v novostavbe a zatim tu vubec hluk neni (ano, vrtani se samozrejme barakem silene nese) a to si na byty od tohoto developera taky stezovali, takze je to proste hodne o projektu.
Tak to nemám moc radost, ale co se dá dělat, teď co bydlím je vše taky strašně slyšet, tak jsem sice zvyklá, ale právě jsem myslela, že to bude lepší teď v novém:)
No uvidíme, jak říkám, byly jsme na dost místech a všude něco a jelikož si kupujeme ještě nepostavený byt, tak to nejde nijak pořešit, než jen doufat:))
Ještě se na to zeptám v realitce, jeslti byty jsou úplně stejně stavebně řešené:)
Snad se nám tam s přítelem bude líbit:))já myslím, že jo:)
@Anielka píše:
@Mišula222 Jj, zdimani bylo slyset hodne.. hadajici se sousedi taky, ale treba to bude fakt jine zpracovani, aspon ze s vytahem meli rozum.Jinak jsem videla asi tri byty na SV (puvodne jsme tam chteli zustat, ale nepodarilo se nam sehnat byt, kde by cena trochu korespondovala se stavem) a vsude to bylo dost stejne.. a jeste upozornuju, ze vsude se tvorila plisen na oknech, chce to opravdu hodne vetrat. (Ale na to trpi asi vetsina novostaveb.) Bohuzel s tim hlukem mi to potvrdila i realitni maklerka, ktera nam shanela byt, ze si na to stezuje vetsina prodavajicich.
Ale my jsme ted treba v novostavbe a zatim tu vubec hluk neni (ano, vrtani se samozrejme barakem silene nese) a to si na byty od tohoto developera taky stezovali, takze je to proste hodne o projektu.
To jste mě celkem odradila, špatně odizolovaný byt je to poslední, do čeho bych chtěl investovat.
Prozradíte, ve kterém projektu a od kterého developera jste teď? Začínám být nervózní, protože prodávám byt a absolutně netuším, co koupit. Slunečný vršek se mi líbí, ale za každou cenu tam zase nepůjdu. Prioritou je pro mě kvalita stavby.
@Visor Zas berte, ze nejake byty jsou na SV deset let stare, ted to muze byt jine. ![]()
My bydlime ted cca mesic v Mecholupech, jsme v byte od CG, jsme tu zatim kratce. Ale nikde neni nic idealni. Zpracovani vnitrku je tu rozhodne lepsi. Zatim je tu klid, ale my hodne vybirali umisteni bytu na kraji domu (vedle sousedniho bloku, jsme uplne nejdale od vytahu). Okna nejsou nic moc, kvalita moc dobra neni. (Zatim nase hlavni vytka.) Ted cekame, jak si dum sedne. Ale je tu hodne uloznych prostor apod.
Zas tu mame velky problem s mobilnim signalem (vsichni operatori), v garazi se nechytne nikdo. Vsechny kabely na net jsou t-mobilu apod. Cekame dal, co vyleze.