Projevy alergie

24
10.8.12 09:21

Projevy alergie

DObrý den maminky,
obracím se na vás s prosbou o radu. Naše malá (7 měsíců) začla včera z ničeho nic popotahovat nosem, přitom ale vůbec nemá rýmu, nos má naprosto čistý a ani odsavačka na vysavač nic nevytáhla. Ani nijak víc nekýchá, z očiček jí neteče prostě nic. Může toto samotné být příznak alergie? Máme doma dvě kočičky a pejska, já ani můj manžel alergii nemáme na nic.
Napadlo mě jestli zase neobjeviila nový zvuk a tak to stále opakuje, ale nevím…
Děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3248
10.8.12 09:25

@katkolina Je to možný, že něco nového objevila a zkouší to, naše malá takhle chvíli dělala jakože kašle :lol: alergie se projevuje vodnatým výtokem z nosu, zaslzená očička, můžou být pak i fleky na krku, dekoltu nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.8.12 09:29

@Junkyska děkuju :kytka: nic takového jiného nemá prostě jen popotahuje :-) taky chvíli dělávala jako že kašle nebo že jí děsně škrábe v krku :-D ale to jí přestalo bavit. Mě právě známá tvrdila, že výtok z nosu u toho není, že prý je nos jen ucpaný. Tak mě to vylekalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
10.8.12 09:52

@katkolina v tomto věku je inhalační alergie značně nepravděpodobná, alergie se u mimin projevuje v naprosté většina případů jako alergie potravinová (ta také můze mít příznaky v dýchání). Pokud alergie v rodině nejsou, neřešila bych to zatím ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.8.12 09:58

@luthienka moc děkuji!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
10.8.12 10:23
@luthienka píše:
@katkolina v tomto věku je inhalační alergie značně nepravděpodobná, alergie se u mimin projevuje v naprosté většina případů jako alergie potravinová (ta také můze mít příznaky v dýchání). Pokud alergie v rodině nejsou, neřešila bych to zatím ;-)
škoda, že jsem tuhle informaci neměla před pár lety, kdy tenkrát 9 měsíční dcera měla časté astmatické záchvaty. Vyšetřovali ji na pylové alergie (bylo jaro v plném proudu) a nakonec vyšla až alergie na bílkovinu KM :zed:. Dcera nezvracela, neměla průjem, prospívala výborně. Jen to astma bylo šílený.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
10.8.12 10:26

@Brusiinka* to je přesně to, o čem mluvím, asi 30% alergiků na BKM má příznaky právě v dýchání. Ani testy nejsou spolehlivé, nejlepší je vždy při podezření zkusit bezmléčnou eliminační dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek