Prolaps dělohy

Anonymní
9.12.12 12:46

Prolaps dělohy

Ahoj, chtěla bych se zeptat zda je tady taky někdo s takovým problémem? Asi před týdnem jsem zjistila prolaps dělohy čípek mám v poševním vchodu. Děkuji za odpovědi. Omlouvám se za anonymitu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
9.12.12 13:10

A co na to gynekolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
9.12.12 13:18

Tady ti asi moc neporadíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
9.12.12 13:43

To slyším poprvé. Pokud plánuješ malé, obrat se na některé reprodukční centrum. Víc poradí snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
9.12.12 14:05

A nejsi nedávno po porodu? Někdy se to stává, bývají oslabené svaly pánevního dna, obvykle se to spraví nebo minimálně výrazně zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
9.12.12 14:53

Jsem 16m po porodu. K dr jdu zítra. Jen mě zajímalo jestly je tady ještě někdo a jakým způsobem vám to léčily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
9.12.12 15:44

O tomhle problému v až takovém stavu jsem slyšela hlavně od starších žen a sama o tom dost přečetla, protože mě Mudr. po porodu dost vystrašila, že jsem měla pokleslou zadní stěnu…

Prvotní příčina je v oslabeném svalstvu pánevního dna kvůli porodům, výrazně se riziko zvyšuje nástřihy…
Následky jsou inkontinence, tlak v břiše…

Řešení je rehabilitace, cvičení, když to nepomůže tak operace, kdy se voberuje síťka do pochvy, aby neklesala a nějak se připevní děloha, aby držela, kde má. Pokud už žena rodit nechce (u těch starších), rovnou se děloha odstraní.

Mě naštěstí cvičení pomohlo, ale u mě se na to přišlo hned po šestinedělí. To Ti nic Mudr. neřekl dříve? Přeci „něco“ muselo být špatně hned po porodu, když je to teď v takovém stavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
9.12.12 18:06

Já měla po porodu všechno vpořádku, i přesto že jsem měla nástřih velký, tlačila jsem hodinu při čemž jsem si vytlačila hemeroidy ale tyhle věci byly v pořádku. Od šestinedělí jsem chodila na rhb a cvičila poctivě ještě asi rok cviky na pánev měla jsem problém s kostrčí, pak jsem ve cvičení polevila. No já samozřejmě znám monžnosti léčby i všechno to kolem jen nevěřim že to cvičení spraví, je to už druhý den dost bolestivé při pohybu a sezení :( tak mě zajímají zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
9.12.12 18:48

Neděláš nějakou těžkou práci, nepomáháš např. na stavbě? Jinak je mi líto čím procházíš, když jsi rok cvičila, naštěstí se to dnes dá dobře řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
9.12.12 19:01

No právě že vůbec nic, akorát nosim dítě 12kg, a občas i neteř 7kg ale obě současně, dočetla jsem se že i to to může způsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.3.14 12:57

Ahoj, taky mám tento problém. doktor mi s ničím neporadil jen mi řekl, že nemám tahat těžké věci. Chcem časem miminko a nevím zda ho v sobě udržím když to mám tak. Čípek si už normálně i nahmatám. Takže jestli jste o tom někdo četl prosím o rady. Jinak přez 3 roky cvičím na močový měchýř, pač mám problémy s unikem moči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.14 08:51

Moc vás tady, jakožto nováček, zdravím :-)…rozhodla jsem se zareagovat neb mám tu samou diagnosu. Dva a půl roku po traumatologickém porodu (vakupress), moje děloha dostala pěkný kopanec. Ale dobrou zprávou je, že se vším se dá opravdu něco dělat. Jukněte na www.vnimejsvetelo.cz
dělají tam pravidelné workshopy na toto téma. Dozvěděla jsem se tam, co to tedy vlastně je a že to neznamená, že se musím počůravat do konce života :lol:
takže doporučuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.16 10:27

@katule9 @kikst Mam pokleslou delohu, chtela bych otehotnet, vy jste po tomto stavu otehotnela a donosila zdrave mimco?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.16 20:31

Ahoj holky, tohle je starší téma, ale přidám svou zkušenost. Taky mi klesla děloha po prvním porodu. Z počátku jsem o tom ani nevěděla, až později jsem si při mytí všimla, že tam dole něco je, co tam předtím nebylo, Když jsem to zkoumala, zjistila jsem že je to čípek. Neměla jsem s tím problém, co se komfortu týče, byl schovaný vevnitř, jen při tom mytí my to vadilo. Teď jsem znovu těhotná - 14.tt. No a musím říct, že co teď zažívám je fakt humus. Cca od 10.tt se mi čípek jednak zvětšil a jednak vylezl ven, nejdřív tak 1 cm, ale teď mi trčí tak 2-3 cm, je to hnusné a nepříjemné chodím jak kachna a děsím se toho, že to bude ještě horší. :poblion:
Marně doufám, že se to s rostoucí dělohou vytáhne nahoru, ale nevím. Jinak pro poslední anonymku - poloha dělohy prý nemá vliv na udržení těhotenství, zde je důležitá pevnost čípku.
 Simča

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.16 22:20

No nejsem si jista, jestli to unesu. Uz tak je mi to celkem neprijemne a jestli mi z toho neco bude trcet ven… :zed: A co na to doktor?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa