Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, jdu s dotazem..
co jsem tu hledala tak je tu dost psani ohledne slehle hlavicky, ktera se resi plagio helmickou ale dcera ma jini problem a ten jsem tu nikde nenasla…
jde o to ze..ma pravou stranu hlavicky slehlou, to moc pres vlasky videt neni ale dost viditelne je to celo, proste pulku cela ma placaty jakoby zamackli dovnitr
kvuli tomu ma i to prave oko o trochu vetsi nez druhe a dokonce mi prijde ze kazde ucho ma take jinde
dcera se tak uz narodila, vsimli jsme si toho hned v porodnici,…
chtela jsem se zeptat jestli nahodou to taky nekdo neresil??
@leeeeeena a ty s ní nechodíš k dětské doktorce? tady to asi nevyřešíš
A jinak to neni slehla hlavicka, ta vznika az po porodu prave tim otlacovanim vleze stale na stejnem miste. Vas problem vznikl bud prenatalane nebo behem porodu a je treba ho resit, takze nevyckavej a konzultuj s lekari.
Samozrejme ze to resim jen jsem se chtela zeptat jestli nahodou nektera neresila to same, jinak..detska mudr me presvedcovala at vydrzim do 3mesicu ze se to srovna samo…kdyz se to nerovnalo tak jsem si od ni sama vyzadala ze chci navstivit neurologa…takze jsme dochazeli k neurolozce ktera nas poslala jen na ultrazvuk hlavy a ze ji bude kontrolovat, az pak nasledne tady jsem se dozvedela ze existuje ta helmicka tak jsem si zase sama vyzadala prohlidku u Pana Malika v HK u nej jsme byly minuli tyden, ten ji hlavu premeril rozdil je 8mm, a rekl ze na helmu to neni ze to vzp neproplati, kdyz jsem se mu zminila ze si ji klidne zaplatim sama hlavne aby se ji to srovnalo tak nas poslal na prohlidku k neurochirurgovi v HK u ktreho jsme byli vcera, no a ten nam rekl ze helmicka v tomhle pripade nepomuze jelikoz ma uz uzavreny pravy sev tudis lebka uz nepusti aby to rostlo, uzavrelo se ji to jeste pred narozenim a ze stim nejde nic delat, jen ze mame jezdit na kontroli kde budou hlidat jak hlavicka roste…ale nevim, prohlizel ji jen takto pohmatanim ruky a hned takto usoudil ze se stim noc neudela..vcera jsme si na netu zjistila ze v Motole maji 3D CT ktere presne zjisti zda je a ktery sev uzavreny tak nevim jak dal, proto by me zajimalo jestli vy co jste resili tu helmicku jestli vase dite melo nerovne i celicko??
Dobrý den, měli jsme to samé. Diagnoza kraniosynostoza levého koronarniho švu (levé ocicko větší jak právě díky zplostelemu celu). Doporučuji obratem kontaktovat Plagio kliniku (na Moravě v Ostravě) v Čechách v Praze. Vyšetří a stanoví další postup… U nás endoskopicka operace a následně 9 měsíců nošení helmicky.
@lelulanda ju tak preci je nekdo, kdo mel to same, napisu soukromou spravu snad nevadi