Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@SussieS babča s dědou mají na Solniční původní byt, 4+1 a pronajímají za 20k ![]()
Najemnice mi za 2+1 plati 7500 plus 3500 sluzby. Mesto 7000 obyvatel. Ale hned za hranici Prahy, skvela dopravni dostupnost, nadherne okoli, doktori, obchody, skola skolky v miste - tohle vsecko se pocita. Kdyz jsem podala inzerat, byl jeden z nejlevnejsich v okoli a behem tydne-dvou jsem mela asi pet zajemcu.
Proste vsecko je to otazka konkretni lokality, porovnala bych srovnatelne nabidky ve vasem meste, tim myslim co se tyce domu (panelak bez vytahu versus dvoupatrovy cinzak), vybaveni bytu, sklep, balkon, jak daleko MHD a obchody, zda to neni nejak problemova ctvrt… Popravde pokud jste spokojeni, tak s vasim prijmem bych se kvuli usetrene tisicovce nestehovala.
@SussieS píše:
To je poměrně slušné, i když nevím, jaká lokalita. My v Brně za 3+1 17.000…
tyjo tak to je síla
tady je taky většina pronájmů o dost dražších, o pár vchodů dál byla nabídka 17000 plus poplatky, za stejně velký byt
my tu máme 10 plus poplatky, tak to jde. je to kraj Prahy, ale naprosto super, já bych jinde bydlet nechtěla, do centra 15 minut tramvají, do úplného centra(Václavák) 25 min přímou tramvají, klid, hodně zeleně, velký lesopark 10 min pěšky, hřiště na každém kroku, školky bez problému pro čerstvě 3 leté. supermarket přímo před barákem, a veškerý hyper a supermarkety(kromě coopu co v Praze není), tak do 20 min MHD. a západ Prahy, takže čitý vzduch z křivoklátska ![]()
S každým případným přestěhováním je potřeba zvážit i event. další výdaje - náklady na stěhování, kauci, v nejhorším i provizi realitce, do-zařízení bytu (ne vždy je to na 100% dle mých představ…) - takže ušetření 1 000 Kč měsíčně se může zdát lákavé na začátku, ale neznamená to, že ho vždy docílíte v plné výši, naopak můžou být dražší energie, atd…
@Ga Briela My platili v 2+1 7500,– se službami, museli jsme se přestěhovat, máme 3+1 za 8150,– se službami město ma kolem 27000 obyvatel. Peníze máme skoro stejné 17500+4500. A usetrim okolo 4000,– měsíčně. Jestli je to moc se musíš sama podívat na reality ve vašem okolí
@Ga Briela podle me je to dobra cena, pokud jsou v tom poplatky. Ja platila ve meste 40 tisic ob. za 1+1 6500.
Cena je to docela velká, my platíme 2+1 5600,– ale je to byt rodiny, takže platíme jen čistý nájem, pronajímatel si nic nebere. ![]()
Ale i tak by jste to měli utáhnout, my žijeme z výplaty do výplaty + chodím na brigádu, ale oba máme ještě nějaké dluhy.
![]()
@Ga Briela U nás je 2+1 tak za kolem 12-14 000 s energiemi. Takže tohle je velice slušná cena. Peněz vám zbude dost.
@Ga Briela ja byt pronajimam za 9500,– vcetne vsech poplatku. Ale moje podnajemnice ma dost vysoke poplatky za energie, kdyby se trochu snazila, platila by mene
@Ga Briela pokud je to se všim všudy, tak je to v pohodě.
já bych vyžila bez problémů ![]()
Za tu cenu seženeš v Praze sotva garsonku, a to kolikrát ještě bez poplatků. Řekla bych, že vyžijete celkem v pohodě
.