Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj chci se zeptat co by ste delaly na mém místě. Bydlíme v pronájmu dva plus jedna s přítelem, on vydělává 17000 měsíčně a ja budu mít od nového roku mateřskou na tři roky tuším 7600 to je.
Náš měsíční nájem je 8500,– ve městě s 12000 obyvateli. Myslíte si, že je to dobra cena najmu nebo by ste hledali neco levnějšího?
Kdo ste v pronajmu dva plus jedna kolik mesicne platite bez ohledu na to jake je to mesto, jen tak pro zajimavost.
Mam strach jestli to finančne utáhneme. Díky za nazory. ![]()
Tak to je dost, ale zase nevim jaky je prijem abych to mohla porovnat
No utáhnete, to vám zůstane 15000 po zaplacení bydlení, to utáhnete v pohodě.
Na to je jednoduchá rada - vemte si tužku a papír a sepište si PŘÍJMY A VÝDAJE a uvidíte…
bydlím ve městě se 4 tisíci obyvatel, nájem ve 2+1 tu je běžně 5500kč (pouze čistý nájem bez jakýchkoliv záloh)
v tak velkém městě určitě nebude problém najít něco jiného a levnějšího ![]()
@Ga Briela tak ono vždycky záleží na okolnostech. Jestli je to byt v pěkným místě, jestli jsou fajn sousedi(nebo aspoň ne problematičtí), jestli to míte blízko do práce, školky, školy, do obchodu, jestli je byt spíš pěkný a netáhne oknama…tak je to asi odpovídající nájem. taky koukni do realitky jak se pohybují ceny nájmu ve vašem okolí.
@terinka4444 no prave sme si chteli zalozit stavebko a davat tam dva tisice mesicne když jsme přestali kouřit, a to by nam zustalo jen 13000 minus jidlo atd…tak nevim prave. Jestli se nam vyplati takovy pronajem nebo jit nekam jinam, ale zase tady uz to zname jsme zabydlení a víme na čem sme.
@Ga Briela píše:
Tak to je dost, ale zase nevim jaky je prijem abych to mohla porovnat
Muz ma kolem 20plus pohyblivy prijem navic a ja rodicak 7tis
@Ga Briela píše:
@terinka4444 no prave sme si chteli zalozit stavebko a davat tam dva tisice mesicne když jsme přestali kouřit, a to by nam zustalo jen 13000 minus jidlo atd…tak nevim prave. Jestli se nam vyplati takovy pronajem nebo jit nekam jinam, ale zase tady uz to zname jsme zabydlení a víme na čem sme.
se 13000 to bude v pohodě. a ten nájem mi přijde ok, myslím že nic o hodně levnějšího neseženete, tak, aby vám to stálo za ty nervy se stěhováním, atd..rozhodně to není nijak extrémně přemrštěný. v Praze platíme za 3kk 65m cca 15000
No prave dají se najít levnejsi pronajmy tady v okolí i o tisic korun třeba
ale zase si rikam ze tady sme zabydleni a vime na čem sme. Zase jit do noveho a nevedet jak budem vychazet s pronajimatelem…nevim jak se rozhodnout
Pokud jsou v 8500 i služby tak mi to přijde v pohodě. A nemyslím že by vás peníze měly nějak tlačit, asi bych na sílu nic jiného nesháněla, pokud jste spokojení ![]()
@slavuska1 píše:
se 13000 to bude v pohodě. a ten nájem mi přijde ok, myslím že nic o hodně levnějšího neseženete, tak, aby vám to stálo za ty nervy se stěhováním, atd..rozhodně to není nijak extrémně přemrštěný. v Praze platíme za 3kk 65m cca píše: Více
To je poměrně slušné, i když nevím, jaká lokalita. My v Brně za 3+1 17.000…
U nás chcou tolik za garsonku ![]()
Takže podle mě OK, peněz vám taky zbyde celkem dost.