(Ne)Dokonalé matky a Vánoce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.12.14 11:38

(Ne)Dokonalé matky

Drahé matky a manželky, blíží se Vánoce a já se trápím myšlenkou, že letos nic nestíhám. Změnila jsem práci, která je docela časově náročná a k tomu studuju. Za pár týdnů jsou Vánoce a já nemám nic, napečeno, naklizeno. Prostě nic! Ještě mi toho tolik zbývá a já nevím, kde začít. Z dětství mám zafixováno, že vždy bylo naklizeno, upečeno, maminka se starala. Připadáte si taky někdy úplně neschopně, jako nejhorší matky a manželky? Případně prosím o radu, jak z toho ven? Děláte si nějaké seznamy?? Omlouvám se za anonymitu, ale raději ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
7.12.14 11:40

Ser na to :mrgreen: Úklid si můžeš objednat a cukroví se dá koupit a je jako domácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.12.14 11:40

Neřeším, přes Vánoce se nejspíš budeme stěhovat :mrgreen: Už je ti líp? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7065
7.12.14 11:41
@Sibyla0 píše:
Ser na to :mrgreen: Úklid si můžeš objednat a cukroví se dá koupit a je jako domácí.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
7.12.14 11:41

Víš co je důležité. Nepo.srat se z toho! ;) Mamka doma vždy stresovala, všechno muselo být tip-ťop a já to z duše nenáviděla. Ten stres až do štědré večerě a pak jsme se měli jako na pokyn všichni usmívat. Já si řekala, že takhle to u nás nebude a nakonec jsem se časem přistihla, že jsem stejná jako mamka.

Takže teď už opravdu nehrotím. Úklid když nestihnu velký, tak udělám normální, napeču co stihnu, zbytek dokoupím. Jent ty dárky by bylo fajn stihnout :D

Hoď se do klidu a uděláš to nejlepší co můžeš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
7.12.14 11:42

Navíc jsem taky NEDOKONALÁ matka.Dnes max vydrhnutí od základu synkův pokojíček, peru a chlap udělal komplet kuchyň za pár dní bude stejný bordel jako vždy!
Cukroví mám objednané takže to fááákt neřeším. Vánoce budou stejně tak nádherné jako vždy. Takže za mně všeho s mírou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.12.14 11:42

Nač to sebemrskačství? Nejhorší…?Tvůj příspěvek je skvělý návod, jak si pěstovat nulové sebevědomí a přebírat cizí názory, jak mají vypadat „správné“ Vánoce. Udělej to po svém a kašli na okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.12.14 11:44

Babu na úklid? :think: jestli tě teda neuklizeno stresuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.14 11:45

Nakoupeno mám. Naštěstí :)

@Jannys co znamená udělat komplet kuchyň? :-)

Dneska jsem se vrhla aspoň na čištění spár v koupelně. Taky to někdo děláte kartáčkem??:-)

• Citovat
  • Upravit
7065
7.12.14 11:46
@Anonymní píše:
Nakoupeno mám. Naštěstí :)

Dneska jsem se vrhla aspoň na čištění spár v koupelně. Taky to někdo děláte kartáčkem??:-)

Ježiš promin :-D Já myslela prach(když nějaký je)okna, pod linkou, v lince kachličky, trouba a pod :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
7.12.14 11:47
@RadkaCh píše:
Neřeším, přes Vánoce se nejspíš budeme stěhovat :mrgreen: Už je ti líp? :mrgreen:

my se tak stěhovali předloni :mrgreen: a žijem :kytka: :lol:
jak už tu padlo, cukroví kup s úklidem nestresuj, hlavní je pohoda :kytka: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.12.14 11:50

Já slyšela v radiu super názor: Ježíšek se přeci narodil v chlive :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.12.14 11:51

Některé domácí práce bych před Vánocemi zakázala, aby se ženské nestresovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
7.12.14 11:52
@Anonymní píše:
Nakoupeno mám. Naštěstí :)

A je nutny to delat zrovna ted, nepockalo by to po zkouskovem? Uklid tak, aby na pripadnych fotkach nebyl videt bordel, nakup si etericke oleje, nakapej je na topeni ci do lampy, pust do prehravace potichu koledy a mas kouzlo vanoc jak vysity.
Jinak ja tyhle veci delam na jare, to mam vyslovene chut, na vanoce to osolicham a misto honeni se za leskem v koupelne si naleju do kafe vajecnak a je mi fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
7.12.14 11:53
@Anonymní píše:
Drahé matky a manželky, blíží se Vánoce a já se trápím myšlenkou, že letos nic nestíhám. Změnila jsem práci, která je docela časově náročná a k tomu studuju. Za pár týdnů jsou Vánoce a já nemám nic, napečeno, naklizeno. Prostě nic! Ještě mi toho tolik zbývá a já nevím, kde začít. Z dětství mám zafixováno, že vždy bylo naklizeno, upečeno, maminka se starala. Připadáte si taky někdy úplně neschopně, jako nejhorší matky a manželky? Případně prosím o radu, jak z toho ven? Děláte si nějaké seznamy?? Omlouvám se za anonymitu, ale raději ;)

Zhasni, ve svetle svicek to vypada milosrdneji 8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný