Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo jinak třeba z jedné dávky lineckého udělám několik druhů, různé tvary různé zdobení.
To honění za tím cukrovím nechápu, hlavně mi přijde hnusný jíst starý věci. Jako že někdo to jí ještě v lednu, upečeno na začátku prosince
to samé čtyřdenní salát ![]()
Ahoj, tak já nemám taky ještě napečeno, ale vždy upeču 3 druhy a jen trochu, u nás to skoro nikdo nejí. Uklízím pravidelně, takže před Vánocema stejně jako běžně, žádné velké úklidy apod. se nekonají. A dárky mám jen z půlky a balím až 23. večer u vínka
Jinak okna jsou umytá, domek vyzdobený, víc neřeším a nestresuju se ![]()
A dárky už mám davno objednané z netu, posilam je každoročně k tchýni a ta je zabalí, já balím jen maličkosti, které koupím v normálním obchodě ![]()
@donaga píše:
Každý Vánoce cítí jinak, jestli je třeba někdo zvyklý mít nazdobený a vycíděný byt se spoustou cukroví, tak mu tak nějak ošolíchaný byt s koupenýcm cukrovím a dárky v taštičkách rozhodně vánoční připadat nebude. Já bych třeba nikdy nekupovala cukroví, protože dokud nemám spálený aspoň jeden plech, tak to nejsou ty pravé Vánoce
Jaké se to kdo udělá, takové to má, ale rozhodně Vánoce nejsou jen v naklizeném bytě a přejídání cukroví a hektickém nakupování blbostí jako dárků. Vánoce to je radost z toho, že… že se dokážeme radovat z toho, co právě máme, i když to třeba není dokonalé.
Vůně domácího cukroví je vůně Vánoc, na kterou vzpomínáme po letech.Jsou tradice, které by měly zůstat. Vlastnoručně pečené cukroví, balení dárků, zdobení stromečku…Co všechno si budeme ještě kupovat? Vzpomínky se koupit nedají.
@Burj Chalifa píše:
Dárky je vždy to první, co mám. Nakupuji průběžně. Strašně moc se mi nechce nakupovat v davu, ohavném počasí, pod masáží koled a vlezlých obchodníků. Jinými slovy, je nakoupeno, zabaleno už nyní.
to jo, taky nesnáším ty davy a tu „atmosféru“ ale já kupuju dárků pár to zvládnu během jednoho dne. Hlavně prcka nechávám na poslední chvíli ten furt mění co chce ![]()
Ale teď jsem si vzpoměla, jeden dárek už máme, přišel v týdnu.
Naklizene nemam, aj teraz sme so slecnami strihali snehove vlocky, papier kde len zahadas, jedno nemam pozehlene a uz tocim dalsiu pracku, lebo ta mensia sa prekadila skrz plienku a ta vacsia zase zasvinila obedom aj vecerou, no a este prihodila do pracky ‚spotene‘. Do toho stahujeme babicku, takze manzel travi veskery volny cas v babickinom novom byte, kde treba vakovat, tapetovat, babi si este vymyslela ze chce polozit nove podlahy… a do vianoc sa to musi stihnut…
Ale chvalabohu, aspon darceky mam nakupene vsetkym vsetko, ostava mi uz len upliest vianocny sveter starsej slecne.
Na pecenie asi prdim, piect budem tak dva dni pred sviatkami a na stedry den rezy… jak pernicky, tak medvedie labky mi uz stihli zmiznut, este ani nazdobene neboli ![]()
@evcaB píše:
Ahoj, tak já nemám taky ještě napečeno, ale vždy upeču 3 druhy a jen trochu, u nás to skoro nikdo nejí. Uklízím pravidelně, takže před Vánocema stejně jako běžně, žádné velké úklidy apod. se nekonají. A dárky mám jen z půlky a balím až 23. večer u vínkaJinak okna jsou umytá, domek vyzdobený, víc neřeším a nestresuju se
u nás to jím jen já
a 23 večer strojím stromeček, aby ho malej měl ráno. Nosí níám ho totiž ježíšek. Takže ráno vstane a
to je nádhera ta radost a překvapení.
@Bibi239 na tech hotspotech neco bude- mam v byte dva a jakmile je uklidim, najednou misnosti uplne prokouknou a svet je hned krasnejsi ![]()
No mě uklidní to, že se Ježíšek narodil v chlévě, tak proč ho vyplašit načinčanou domácností - to bylo jen tak pro odlehčení
@Blackova.K píše:
to jo, taky nesnáším ty davy a tu „atmosféru“ ale já kupuju dárků pár to zvládnu během jednoho dne. Hlavně prcka nechávám na poslední chvíli ten furt mění co chce
Ale teď jsem si vzpoměla, jeden dárek už máme, přišel v týdnu.
Ja to riesim tak, ze vsetko co treba, ale netreba to akutne, syslim pod stromcek
Takze darcekov tam bude zaplava, ako si pamatam z detstva. Ale ja nepohrdnem pod stromcekom ani valcekom na cesto, a onehda moja spolubyvajuca krutila ocami, ze ona by chlapa tym valcekom rovno ovalila po lebeni… ja som ten valcek ale na private nemala, a toho chlapa nim ovalila az o rok ![]()
Ja dárky nesmím kupovat dopředu, jsem jak malý dítě, neumím je hned nedat, takže buď je schovam u rodičů nebo kupuji na poslední chvíli ![]()
@myskalucka No, to bych nedala. No, ono i kdyby měl čas a udělal to tak by to byl samej „kocour“ takže přiznávám, že jsou doma práce, který bych mu prostě raději nesvěřila ![]()