(Ne)Dokonalé matky a Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30946
7.12.14 13:01

Soustred se to, v cem te nemuze nikdo nahradit. Takze ja nevim, treba zpivani koled s detmi, vecerni vajecnak s partnerem, povidani si s nimi. O svatcich hrani si, koukani na pohadky… Uklid a cukrovi vyresi bud rezignace ci penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.12.14 13:02
@palapa píše:
Ti sili celorocne, jak kdyby mela byt valka :-D
Úplně to nesnáším to vánoční obžerství, přeplněné vozíky, bramborový salát do lavoru, jí se to týden…duchovno vymizelo, zbylo jen jídlo. :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
7.12.14 13:03
@Burj Chalifa píše: Úplně to nesnáším to vánoční obžerství, přeplněné vozíky, bramborový salát do lavoru, jí se to týden…duchovno vymizelo, zbylo jen jídlo. :,(

přesně, a po svátkách plný popelnice vyházenýho jídla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.12.14 13:05

Obžerství, cajky na splátky a pak se jde jednou za rok na Půlnoční, protože je to taky móda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
7.12.14 13:10
@Burj Chalifa píše:
K tomu ještě mateřská centra, kam nesmí děti. Matky by zde měly izolované odpočívací jednotky, měkká lůžka, dobré jídlo pod nos a nařízený spánek. Provozní řád by přísně zakazoval hovořit o dětech a domácnosti.

krasna predstava :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.12.14 13:12
@jane-e píše:
krasna predstava :andel:

To je podnikatelský nápad, co leží na ulici a nikdo se ho zatím neujal :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
7.12.14 13:20
@Burj Chalifa píše: Úplně to nesnáším to vánoční obžerství, přeplněné vozíky, bramborový salát do lavoru, jí se to týden…duchovno vymizelo, zbylo jen jídlo. :,(

A vis co bude v lednu? Budou uz stat 2.ledna v sedm rano a cekat az budou moct vlezt dovnitr :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.12.14 13:22
@palapa píše:
A vis co bude v lednu? Budou uz stat 2.ledna v sedm rano a cekat az budou moct vlezt dovnitr :-D

nebo na pohotovosti se žlučníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
7.12.14 13:24

Nakupovani uz neni jen u vanoc, uz je to vseobecny konicek. Meli jsme tri hodiny zavreno a oni se mohli zblaznit! Psali i na facebooku, kdy jako hodlame otevrit :-D :-D
Dnes jsme byli v Globusu a to byla rychlovka. Aaaa takovch lidi. Trikrat mi vrazili kosikem do dcery!!! Ja udelam nalet pristi tyden. Nakoulim vse a uz nikam nepachnu krome prace :-D chci udelat dceri krasne vanoce a ne silenstvi za tim, aby bylo vse dokonale :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
7.12.14 13:46

Jsem ráda, že nejsem sama. Cukroví mám objednané, jen kilo, nikdo to moc nejí, takže jen na malé zobání, popř. návštěvám. Dárky pro prcky máme, pro rodiče to sfoukneme tento týden, vymyšlené to je. Úklid udělám běžný, okna jsem myla v září, to musí stačit. Co máme je výzdoba, protože naše tříletá je z toho nadšená a ochotně pomáhala. Upekly jsme spolu i perníčky, které mi následně s manželem sežrala :mrgreen:, takže si dáme repete, aby to doma vonělo. Jeden den před Vánoci, naběhnu sama do obchodu, udělám nákup a šmitec. Stejně jedeme na vánoční svátky k našim i tchánovcům, takže doma moc nebudeme.

Více mě baví se jít podívat na vánoční trhy, rozsvícení stromečku, besídka ve školce, minulou sobotu jsme s manželem tři hodiny vystřihovávali z papíru vločky - a vidět ráno ty rozzářené oči, to je to co chci na Vánoce ;). Kor máme ještě 3 měsíční mimino, tak se nemůžu po porodu přetěžovat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
7.12.14 14:34
@Burj Chalifa píše:
To je podnikatelský nápad, co leží na ulici a nikdo se ho zatím neujal :(

tak na co jeste cekas? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
7.12.14 14:44

Tak uklizeno jsme měli před 14 dny a to jen díky tomu, že jsme slavili narozeniny dcery. Tak aby si návštěva o nás nemyslela nic hrozného. Obávám se, že teď už to tam moc uklizené není. Na pečení a výzdobu jsem se těšila a chystala se na to hned po narozeninách. Bohužel onemocněl syn a tak už jsme týden v nemocnici. Snad nás zítra pustí. A strhat se letos rozhodně nehodlám. :-) Část dárků mám objednáno, další část objednám a něco ještě vytvořím. Co se stihne se stihne. Ale samozřejmě že bych to chtěla mít dokonalé. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.12.14 15:13
@Anonymní píše:
Drahé matky a manželky, blíží se Vánoce a já se trápím myšlenkou, že letos nic nestíhám. Změnila jsem práci, která je docela časově náročná a k tomu studuju. Za pár týdnů jsou Vánoce a já nemám nic, napečeno, naklizeno. Prostě nic! Ještě mi toho tolik zbývá a já nevím, kde začít. Z dětství mám zafixováno, že vždy bylo naklizeno, upečeno, maminka se starala. Připadáte si taky někdy úplně neschopně, jako nejhorší matky a manželky? Případně prosím o radu, jak z toho ven? Děláte si nějaké seznamy?? Omlouvám se za anonymitu, ale raději ;)

klid.. se z toho nestřílí, ne? u nás se na úklid nehraje - v bordelu nežijem a nechápu, proč bych zrovna teď měla šůrovat okna.. např.. cukroví jsme teď, přes víkend napekly všechno - jen pár druhů, pomáhaly děcka.. zbytek neřešim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.14 16:49

Já jsem teda dřív dělala vánoční úklid, že jsem všechny věci ze skříní, polic a nábytku, kuchyňské linky vytahaly ven a utřela. Ale letos to fakt vidím jen na klasický sobotní úklid:-)

• Citovat
  • Upravit
5822
7.12.14 16:52

Tak za mě, jaký si to uděláš, takový to máš. Uklízím celoročně, tak nevím, proč bych měla extra na vánoce, okna mám umyté, když dělám zimní truhlíky, takže cca listopad konec, dárky mám nakoupené nejdéle na konci listopadu, vše přes eshop, takže zase pohoda, cukroví objednané, donáška do domu, nakupujeme normálně, na vánoce asi trochu jiný sortiment jídla, ale žádné válečné zásoby. Včera jsme byli s dětma na adventních trzích, dneska jsme se právě vrátili z Dětěnic, kdy byl v krčmě čert a mikuláš, což bylo fakt super a večer si dáme u zapáleného adventního věnce s partnerem skleničku a je naprostá pohoda a takto to plánujeme až do vánoc i do nového roku. Tak asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný