Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Uklízím průběžně. Když mám zaprášené lustry, prach na skříních, bordel v kuchyňské lince, nebo je potřeba naleštit podlahy apod. tak nečekám do Vánoc a dělám to přes rok
Běžný provozní bordel (nádobí, hračky, časopisy…) uklízím několikrát denně, ale stejně je to marný boj. Je to daň za to, že se tu bydlí
Okna myju nejdřív na jaře. Naproti nám topí uhlím a v zimě to vážně nemá cenu řešit, protože čistých si užiju jen do první menší inverze
Cukroví peču jen pár druhů, hlavně pro tu vůni, co se pak line bytem. Můj muž je ale z domova zvyklý na to, že se začínalo s VELKÝM úklidem v listopadu a byl rozepsaný podrobný seznam (přerovnávali a myli všechno od sklepa až po půdu). Ovšem za cenu toho, že tchýně pak byla 24. úplně vyřízená, takže vánoční atmosféra=úleva, že mají tu práci a stres za sebou. Jenže chlap je na to zvyklý a je z „mého“ systému hodně nervózní. Pro něj jsou „pravé“ jen perfektně čisté Vánoce, ale to je jeho boj. V úklidu mu v žádném případě nebráním
Ale za těch pár let našeho soužití začal trochu polevovat a dokáže si Štědrý den užít i bez přerovnaných skříní, odmražené lednice, vyleštěného sklepa…
@Fikta píše:
Uklízím průběžně. Když mám zaprášené lustry, prach na skříních, bordel v kuchyňské lince, nebo je potřeba naleštit podlahy apod. tak nečekám do Vánoc a dělám to přes rokBěžný provozní bordel (nádobí, hračky, časopisy…) uklízím několikrát denně, ale stejně je to marný boj. Je to daň za to, že se tu bydlí
Okna myju nejdřív na jaře. Naproti nám topí uhlím a v zimě to vážně nemá cenu řešit, protože čistých si užiju jen do první menší inverze
Cukroví peču jen pár druhů, hlavně pro tu vůni, co se pak line bytem. Můj muž je ale z domova zvyklý na to, že se začínalo s VELKÝM úklidem v listopadu a byl rozepsaný podrobný seznam (přerovnávali a myli všechno od sklepa až po půdu). Ovšem za cenu toho, že tchýně pak byla 24. úplně vyřízená, takže vánoční atmosféra=úleva, že mají tu práci a stres za sebou. Jenže chlap je na to zvyklý a je z „mého“ systému hodně nervózní. Pro něj jsou „pravé“ jen perfektně čisté Vánoce, ale to je jeho boj. V úklidu mu v žádném případě nebráním
Ale za těch pár let našeho soužití začal trochu polevovat a dokáže si Štědrý den užít i bez přerovnaných skříní, odmražené lednice, vyleštěného sklepa…
Když je muž zvyklý, může si to doma uklidit sám podle své představy. určitě mu nikdo bránit nebude.
@Burj Chalifa však píšu, že mu nebráním
Popravdě on toho doma dělá hodně, ale je v práci 14 hodin denně, takže naplnit svoje představy úplně nestíhá. Já mu pomůžu, když je to v mých silách a je na to čas, ale prostě se nehodlám ztrhat jen proto, že jsou Vánoce.
U nás doma se taky před Vánocema stresovalo a vždycky jsem si říkala, že tohle mi za to opravdu nestojí
takže jsem na tom podobně…když mám chuť si udělat Vánoce, koupím jmelí a napeču jeden druh cukroví z koupeného lineckého ![]()
Stejne nechapu, proc se v drivejsich dobach na tom komplet mega uklidu tak bazirovalo, asi nikdo normalni nechce mit na Vanoce doma nanosy prachu a bordel, kam se podiva, ale pulirovat vsechno od sklepa po pudu, tomu nerozumim a s predstavou klidnych svatku mi to nejde dohromady proste ![]()
@jane-e píše:
Stejne nechapu, proc se v drivejsich dobach na tom komplet mega uklidu tak bazirovalo, asi nikdo normalni nechce mit na Vanoce doma nanosy prachu a bordel, kam se podiva, ale pulirovat vsechno od sklepa po pudu, tomu nerozumim a s predstavou klidnych svatku mi to nejde dohromady proste
Tak asi v tom má prsty Lucie. Kdysi bývalo zvykem, že Lucie chodila do domů s bílou perutí, kterou jakože kontrolovala, jestli nemají někde saze, pavučiny a prach před příchodem Jéžíška. No debilní zvyk
který aspoň v našich krajích již pominul, ale ta úklidová mánie bohužel zůstala
![]()
@Gina108 píše:
Tak asi v tom má prsty Lucie. Kdysi bývalo zvykem, že Lucie chodila do domů s bílou perutí, kterou jakože kontrolovala, jestli nemají někde saze, pavučiny a prach před příchodem Jéžíška. No debilní zvykkterý aspoň v našich krajích již pominul, ale ta úklidová mánie bohužel zůstala
![]()
![]()
diky za osvetu, to jsem nevedela ![]()