(Ne)Dokonalé matky a Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14541
7.12.14 17:43

Uklízím průběžně. Když mám zaprášené lustry, prach na skříních, bordel v kuchyňské lince, nebo je potřeba naleštit podlahy apod. tak nečekám do Vánoc a dělám to přes rok :nevim: Běžný provozní bordel (nádobí, hračky, časopisy…) uklízím několikrát denně, ale stejně je to marný boj. Je to daň za to, že se tu bydlí :D Okna myju nejdřív na jaře. Naproti nám topí uhlím a v zimě to vážně nemá cenu řešit, protože čistých si užiju jen do první menší inverze :roll: Cukroví peču jen pár druhů, hlavně pro tu vůni, co se pak line bytem. Můj muž je ale z domova zvyklý na to, že se začínalo s VELKÝM úklidem v listopadu a byl rozepsaný podrobný seznam (přerovnávali a myli všechno od sklepa až po půdu). Ovšem za cenu toho, že tchýně pak byla 24. úplně vyřízená, takže vánoční atmosféra=úleva, že mají tu práci a stres za sebou. Jenže chlap je na to zvyklý a je z „mého“ systému hodně nervózní. Pro něj jsou „pravé“ jen perfektně čisté Vánoce, ale to je jeho boj. V úklidu mu v žádném případě nebráním :lol: Ale za těch pár let našeho soužití začal trochu polevovat a dokáže si Štědrý den užít i bez přerovnaných skříní, odmražené lednice, vyleštěného sklepa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.12.14 17:45
@Fikta píše:
Uklízím průběžně. Když mám zaprášené lustry, prach na skříních, bordel v kuchyňské lince, nebo je potřeba naleštit podlahy apod. tak nečekám do Vánoc a dělám to přes rok :nevim: Běžný provozní bordel (nádobí, hračky, časopisy…) uklízím několikrát denně, ale stejně je to marný boj. Je to daň za to, že se tu bydlí :D Okna myju nejdřív na jaře. Naproti nám topí uhlím a v zimě to vážně nemá cenu řešit, protože čistých si užiju jen do první menší inverze :roll: Cukroví peču jen pár druhů, hlavně pro tu vůni, co se pak line bytem. Můj muž je ale z domova zvyklý na to, že se začínalo s VELKÝM úklidem v listopadu a byl rozepsaný podrobný seznam (přerovnávali a myli všechno od sklepa až po půdu). Ovšem za cenu toho, že tchýně pak byla 24. úplně vyřízená, takže vánoční atmosféra=úleva, že mají tu práci a stres za sebou. Jenže chlap je na to zvyklý a je z „mého“ systému hodně nervózní. Pro něj jsou „pravé“ jen perfektně čisté Vánoce, ale to je jeho boj. V úklidu mu v žádném případě nebráním :lol: Ale za těch pár let našeho soužití začal trochu polevovat a dokáže si Štědrý den užít i bez přerovnaných skříní, odmražené lednice, vyleštěného sklepa…

Když je muž zvyklý, může si to doma uklidit sám podle své představy. určitě mu nikdo bránit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
7.12.14 18:00

@Burj Chalifa však píšu, že mu nebráním :) Popravdě on toho doma dělá hodně, ale je v práci 14 hodin denně, takže naplnit svoje představy úplně nestíhá. Já mu pomůžu, když je to v mých silách a je na to čas, ale prostě se nehodlám ztrhat jen proto, že jsou Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
7.12.14 18:10

U nás doma se taky před Vánocema stresovalo a vždycky jsem si říkala, že tohle mi za to opravdu nestojí :mrgreen: takže jsem na tom podobně…když mám chuť si udělat Vánoce, koupím jmelí a napeču jeden druh cukroví z koupeného lineckého :kytka:

• Citovat
  • Upravit
38135
7.12.14 19:03

Stejne nechapu, proc se v drivejsich dobach na tom komplet mega uklidu tak bazirovalo, asi nikdo normalni nechce mit na Vanoce doma nanosy prachu a bordel, kam se podiva, ale pulirovat vsechno od sklepa po pudu, tomu nerozumim a s predstavou klidnych svatku mi to nejde dohromady proste :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.12.14 19:29
@jane-e píše:
Stejne nechapu, proc se v drivejsich dobach na tom komplet mega uklidu tak bazirovalo, asi nikdo normalni nechce mit na Vanoce doma nanosy prachu a bordel, kam se podiva, ale pulirovat vsechno od sklepa po pudu, tomu nerozumim a s predstavou klidnych svatku mi to nejde dohromady proste :nevim:

Tak asi v tom má prsty Lucie. Kdysi bývalo zvykem, že Lucie chodila do domů s bílou perutí, kterou jakože kontrolovala, jestli nemají někde saze, pavučiny a prach před příchodem Jéžíška. No debilní zvyk :roll: který aspoň v našich krajích již pominul, ale ta úklidová mánie bohužel zůstala :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
7.12.14 19:40
@Gina108 píše:
Tak asi v tom má prsty Lucie. Kdysi bývalo zvykem, že Lucie chodila do domů s bílou perutí, kterou jakože kontrolovala, jestli nemají někde saze, pavučiny a prach před příchodem Jéžíška. No debilní zvyk :roll: který aspoň v našich krajích již pominul, ale ta úklidová mánie bohužel zůstala :zed: :zed: :zed:

diky za osvetu, to jsem nevedela :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný