Pronájem bytu - informace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
401
23.2.13 22:05

Pronájem bytu - informace

Ahoj holky mela bych takovou otazku. Chystame se pronajimat byt a zajimalo by me jak to funguje ohledne zaloh na teplou a studenou vodu, fondu oprav a tak. V Plzni to maji ve sprave Plzenske sluzby a nevim jestli se tato castak zahrnuje do najmu a v tom pripade mi najemnik bude platit za najem + vsechny tyto poplatky nebo s to musi prevest na Plzenskych sluzbach na sebe a hradit si to sam. Jde mi o pripadny vznikli doplatek. Co kdyz mi ho pak nezaplati. Z najmem nemam zkusenosti tak nevim jak to mate vy co v najmu jiz jste. Diky za rady:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1965
23.2.13 22:18

@zdenik1988 zalezi na tom jestly budes mit smlouvu nebo ne, pokud jo tak si dej pozor jak to rozdelis, najem se danni inkase se nedani, sluzby za byt (fond oprav se danni atd, ve smlouve by to mel byt rozdelene pokud neni muzes budes platit dan na cele castce, nektere poplatky se muzou prevest ale nektere prevest nejdou, taky zalezi jak kde, vetsinou voda a teplo prevest nejdou, ale elektrika a plyn jo, jednodusi je ale platit vse sama, protoze eventualne kdyby to neplatily jim si myslim ze by sly stejne po vlastnikovy bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
23.2.13 23:23

Jak to mám já: inkaso si platím sama, nájem mám rozdělený do dvou částek, z toho jedna je apanáž čistě pro majitelku, druhá část je hodnota, která zahrnuje zálohy na vodu, společné prostory a fond oprav, není to moc, u mě asi tisícka, protože náš barák není zatížen dluhem…takže pokud to jde, fond oprav a poplatky na barák bych dala do smlouvy jako částku celkovou s nájmem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.13 23:48

Ja to mam rozdelene na najem a poplatky (voda, vytah, teplo) a elektrinu si plati sami, to je stejne jako plyn nahlasit na najemniky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 23:51

A mam od nich kauci, a protoze u nas se poplatky vc. fondu vyuctovavaji az dalsi rok v cervnu, mam ve smlouve dolozku ze v pripade ukonceni najmu si cast necham do doby vyuctovani poplatku..

• Citovat
  • Upravit
endíček2
6.11.13 19:48

danové přiznání

Dobrý den, pronajimám byt družstevní v osobním vlastnictví nájemnik mého bytu platí částku z které já vše platím, elektriku, vodu, ohřev vody, stočné, vytápění bytu, televizní poplatek, poplatky SBD, provize za pronájem
jde o známou tak částka za pronájem je symbolická, máme dohodu, že bude hradit veškerý nájem tj. poplatky pro SBD, vodu, stočné, ohřev vody,
elektriku, vytápění bytu, tel. poplatek,
po zaplacení všeho ostává částka na které jsme se dohodly
vše si vedu, příjem a vydání, chtěla bych uplatnit páušál 30%
ted přemýšlím co budu vyplnovat do danového přiznání

kterou částku, tam uvedu celkovou co jsem přijala za celý rok
z toho odečtu vše co platím a ostane provize z které odečtu 30% paušál co ostane je základ daně x 15%

nebo jen tu částku, která ostává po zaplacení tj. vlastně muj příjem
nějak jsem se do toho zamotala
uvádím příklad : nájemník mě na můj účet převádí každý měsíc 9000.-kč
zaplatím vše co souvysí s bytem…-8000.-kč
moje provize by byla celkem 1000.-kč
to znamená 12×9000= 108000kč - 96 000kč = 12000 ostává jako moje provize

kterou částku mám vyplnit do dan. přiznání celkový příjem nebo jen tu částku, která ostáva po zaplacení poradí mě někdo
když máme takovou dohodu podloženou smlouvou
děkuji za odpověd a radu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný