Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hrozí jediné Exekuce pokud maj dluhy a neplatí a za předpokladu, že by ještě exekutor přišel na to, že zrovna bydlí tam. Jinak nic vůbec nic. Do smlouvy bych doporučovala zakotvit, že povoluješ trvalé bydliště pouze po dobu trvání nájmu a po skončení nájmu je nájemce povinen se odhlásit z trv. bydliště. Jako asi ti to moc nepomůže, ale lepší než nic. A další věc je ta, že již dávno není potřeba tvého souhlasu k tomu aby si udělal nájemce v tvém bytě trv. bydliště.
No on s tím stejně nic neuděláte, i když to nebudete chtít. Dle zákona má nájemník nárok na TP ať se vám to líbí nebo ne. Já mám tady TP a máme to ošetřené ve smluvě, že všechno vybavení je majitelky a kdyby přišli exekutoři (což nepřijdou nemám dluhy) tak to je vše u vedené ve smlouvě. Jinak nehrozí nic. Až se nájemník odstěhuje, tak ho odhlásíte a je to.
@dani24687 píše:
Exekuce nájemníka hrozí
To hrozi, ale bez ohledu na trvale bydliste.
@marguaret píše:
Hrozí jediné Exekuce pokud maj dluhy a neplatí a za předpokladu, že by ještě exekutor přišel na to, že zrovna bydlí tam. Jinak nic vůbec nic. Do smlouvy bych doporučovala zakotvit, že povoluješ trvalé bydliště pouze po dobu trvání nájmu a po skončení nájmu je nájemce povinen se odhlásit z trv. bydliště. Jako asi ti to moc nepomůže, ale lepší než nic. A další věc je ta, že již dávno není potřeba tvého souhlasu k tomu aby si udělal nájemce v tvém bytě trv. bydliště.
To hrozí i za předpokladu, že tam trvalák mít nebudou. Stačí, aby se exe domníval, že bydlí tam a tam (např. označená schárnka, výpovědi sousedů aj.) a je to ![]()
Žádné riziko nehrozí. Ne v porovnání s bydlením bez TP.
Ještě jsem zapomněla na ošetření předávacím protokolem to taky hodně pomůže v případě exekuce i když někteří ex..berou bez ohledu, ale při podání vylučovací žaloby to hooodně pomůže. To je tak vše jinak nehrozí opravdu nic.
@mag my se vždycky sejdem u takového tématu viď ![]()
jj jasně to hrozí vždycky a všude jen s TP je to pravděpodobnější ![]()
@marguaret píše:
@mag my se vždycky sejdem u takového tématu viďjj jasně to hrozí vždycky a všude jen s TP je to pravděpodobnější
A co opacne, najemci hrozi exekuce za dluhy pronajimatele.
@mag píše:
A co opacne, najemci hrozi exekuce za dluhy pronajimatele.
jo to se mi taky stalo… mě málem tenkrát kleplo ![]()
@marguaret píše:
@mag my se vždycky sejdem u takového tématu viďjj jasně to hrozí vždycky a všude jen s TP je to pravděpodobnější
A to z důvodu…?
@mag No tak to je horší, ale zase by to mohl usnadnit předávací protokol a zabavit by měli tedy co je v něm pokud nejdou po bytě hned v prvním bodě když příjde nečekaná „návštěva“ pak bych to řešila odstoupením od smlouvy být nájemcem. A určitě tam bude plno jiných možností teda doufám, ale obávám se, že na tohle se opět moc nemyslí.
Dobry vecer,
budeme pronajimat byt, chtela bych se zeptat, jak je to s trvalym bydlistem najemniku.
Vim, ze to spousta majitelu bytu nechce.
Co vlastne hrozi za rizika kdyz najemnik bude mit trvale bydliste v mem Byte?
diky