Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Krkael píše:
A to z důvodu…?
Lenost exekutora… prostě jde na Tp než aby zjišťoval to skutečné.
@Krkael už jen z toho důvodů, že díky TP jsi pro Exekutora k lepšímu dohledání. No a v případě živnostníka je to okamžité, protože se automaticky v živnostenském rejstříků změní adresa. No a v zaměstnavatele zajímá TP nikoli kde skutečně bydlíš. ÚP soc, zdr atd všude je TP neboli vše podle OP. Pro Ex…je prostě jednoduší dlužníka najít. Ale otázka je jaké mají pravomoc a jak je to s ochranou os. údajů. Nevím nezajímám se o to nejsem dlužník ani exekutor ![]()
@mejdylko píše:
No on s tím stejně nic neuděláte, i když to nebudete chtít. Dle zákona má nájemník nárok na TP ať se vám to líbí nebo ne. Já mám tady TP a máme to ošetřené ve smluvě, že všechno vybavení je majitelky a kdyby přišli exekutoři (což nepřijdou nemám dluhy) tak to je vše u vedené ve smlouvě. Jinak nehrozí nic. Až se nájemník odstěhuje, tak ho odhlásíte a je to.
Já jsem si nedávno zřizovala TP v pronajatém bytě, na městském úřadě po mně chtěli smlouvu a pokud by v ní bylo výslovně uvedeno, že si majitel bytu nepřeje, abychom v bytě měli TP, tak by mě tam na MÚ nezapsali.
My teď řešíme to samý, pronajímáme byt, ale družstevní…
Prej je rozdíl jestli jde o Pronájemní smlouvu(osobní vlastnictví), tak úřady musí povolit trvalé bydliště i když je to ve smlouvě vysloveně zakázáno a pak Podnájemní smlouvu (družstevní byty) tam trvalý bydliště může být zakázáno smlouvou ![]()
@Anonymní píše:
Dobry vecer,
budeme pronajimat byt, chtela bych se zeptat, jak je to s trvalym bydlistem najemniku.
Vim, ze to spousta majitelu bytu nechce.Co vlastne hrozi za rizika kdyz najemnik bude mit trvale bydliste v mem Byte?
diky
Pokud tam budou mít trvalé bydliště, nebudete je moct z bytu vyhodit bez jejich souhlasu. Tohle je asi největší „nevýhoda“. Taky jsme to nájemníkům nepovolili.
EDIT: zakazovat můžeš, ale bohužel jim nijak nezabráníš, aby si TP nahlásili sami ![]()
@Bibušenka píše:
Pokud tam budou mít trvalé bydliště, nebudete je moct z bytu vyhodit bez jejich souhlasu. Tohle je asi největší „nevýhoda“. Taky jsme to nájemníkům nepovolili.
EDIT: zakazovat můžeš, ale bohužel jim nijak nezabráníš, aby si TP nahlásili sami
@opinka píše:
Já jsem si nedávno zřizovala TP v pronajatém bytě, na městském úřadě po mně chtěli smlouvu a pokud by v ní bylo výslovně uvedeno, že si majitel bytu nepřeje, abychom v bytě měli TP, tak by mě tam na MÚ nezapsali.
To by ovšem postupovali v rozporu se zákonem.
Příspěvek upraven 29.05.14 v 06:54
@Tarinka u podnájmu souhlas vyžadují, podle mě by neměli, každopádně ho chtějí.
@Bibušenka Tohle je veliký omyl starodávných mýtů…touto obavou trpí ovšem hodně pronajímatelu z neznalosti.
TP v Ob. P je pouze evidenčního charakteru jediná věc, která opravňuje k bydlení nájemníka je platná, trvající nájemní smlouva či vlastníka vlastnictví nemovitosti. I kdyby si nájemce TP neodhlásil, rozhodně to, že má v OP Vaší adresu neznamená, že tam může bydlet!!!
No a jak to exekutor dela, kdyz tam dluznik uz davno nebydli, ale TP si nezrusil. A bydli tam dalsi najemnik, nebo majitel sam…
Oni jsou teda ty socky samy proti sobe, nechavat si tam TP, protoze nemohou zadat o prispevek na bydleni, ale proste to nedelaj - asi jsou zcasti na tom tak bidne proste pro svou laxnost. A pokud by vas zajimalo, jak muze majitel zrisit TP po odstehovanem najemnikovi, tak to zas vim nahodou ja - musi na urade dolozit dvema svedky, ze uz tam nebydli -tedy tam musi pritahnout dva sousedy. ![]()
Mám družstevní byt a mám v něm nájemníky, trvalý jsem jim nedovolila, ale vím, že exekuce by mohla přít tam, musela bych dokazovat, že majetek je muj, nábytek je jejich, ale ten obvykle dluhy nezachrání
asi bych je rychle vyhodila, kdyby se to stalo ![]()
Holky ja si taky myslela, ze kdyz bych pronajala byt a ten najemne tam mel TP, tak mam ze zakona povinnost mu najit jiny ubytovani, kdybych ho chtela vyhodit.uz to tak neni?
@MiriKuc píše:
Holky ja si taky myslela, ze kdyz bych pronajala byt a ten najemne tam mel TP, tak mam ze zakona povinnost mu najit jiny ubytovani, kdybych ho chtela vyhodit.uz to tak neni?
To tak nikdy nebylo. Náhradní ubytování bylo pouze v případech smlouvy na dobu neurčitou a ani to už není.
Souhlas k tp nedává nájemce ale vlastník. Takže družstvo. @střepina
A čeho se teda bojis, když vybavení bytu je jejich?