Pronájem bytu - trvalé bydliště nájemníka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101562
28.5.14 22:16
@Krkael píše:
A to z důvodu…?

Lenost exekutora… prostě jde na Tp než aby zjišťoval to skutečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
28.5.14 22:19

@Krkael už jen z toho důvodů, že díky TP jsi pro Exekutora k lepšímu dohledání. No a v případě živnostníka je to okamžité, protože se automaticky v živnostenském rejstříků změní adresa. No a v zaměstnavatele zajímá TP nikoli kde skutečně bydlíš. ÚP soc, zdr atd všude je TP neboli vše podle OP. Pro Ex…je prostě jednoduší dlužníka najít. Ale otázka je jaké mají pravomoc a jak je to s ochranou os. údajů. Nevím nezajímám se o to nejsem dlužník ani exekutor :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
28.5.14 22:48
@mejdylko píše:
No on s tím stejně nic neuděláte, i když to nebudete chtít. Dle zákona má nájemník nárok na TP ať se vám to líbí nebo ne. Já mám tady TP a máme to ošetřené ve smluvě, že všechno vybavení je majitelky a kdyby přišli exekutoři (což nepřijdou nemám dluhy) tak to je vše u vedené ve smlouvě. Jinak nehrozí nic. Až se nájemník odstěhuje, tak ho odhlásíte a je to.

Já jsem si nedávno zřizovala TP v pronajatém bytě, na městském úřadě po mně chtěli smlouvu a pokud by v ní bylo výslovně uvedeno, že si majitel bytu nepřeje, abychom v bytě měli TP, tak by mě tam na MÚ nezapsali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
28.5.14 23:03

My teď řešíme to samý, pronajímáme byt, ale družstevní…

Prej je rozdíl jestli jde o Pronájemní smlouvu(osobní vlastnictví), tak úřady musí povolit trvalé bydliště i když je to ve smlouvě vysloveně zakázáno a pak Podnájemní smlouvu (družstevní byty) tam trvalý bydliště může být zakázáno smlouvou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
28.5.14 23:38
@Anonymní píše:
Dobry vecer,
budeme pronajimat byt, chtela bych se zeptat, jak je to s trvalym bydlistem najemniku.
Vim, ze to spousta majitelu bytu nechce.

Co vlastne hrozi za rizika kdyz najemnik bude mit trvale bydliste v mem Byte?

diky

Pokud tam budou mít trvalé bydliště, nebudete je moct z bytu vyhodit bez jejich souhlasu. Tohle je asi největší „nevýhoda“. Taky jsme to nájemníkům nepovolili.
EDIT: zakazovat můžeš, ale bohužel jim nijak nezabráníš, aby si TP nahlásili sami ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
29.5.14 06:50
Tohle je samozřejmě absolutní nesmysl.
@Bibušenka píše:
Pokud tam budou mít trvalé bydliště, nebudete je moct z bytu vyhodit bez jejich souhlasu. Tohle je asi největší „nevýhoda“. Taky jsme to nájemníkům nepovolili.
EDIT: zakazovat můžeš, ale bohužel jim nijak nezabráníš, aby si TP nahlásili sami ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
29.5.14 06:51
@opinka píše:
Já jsem si nedávno zřizovala TP v pronajatém bytě, na městském úřadě po mně chtěli smlouvu a pokud by v ní bylo výslovně uvedeno, že si majitel bytu nepřeje, abychom v bytě měli TP, tak by mě tam na MÚ nezapsali.

To by ovšem postupovali v rozporu se zákonem.

Příspěvek upraven 29.05.14 v 06:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
29.5.14 06:53

@Tarinka u podnájmu souhlas vyžadují, podle mě by neměli, každopádně ho chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
29.5.14 07:02

@Bibušenka Tohle je veliký omyl starodávných mýtů…touto obavou trpí ovšem hodně pronajímatelu z neznalosti.

TP v Ob. P je pouze evidenčního charakteru jediná věc, která opravňuje k bydlení nájemníka je platná, trvající nájemní smlouva či vlastníka vlastnictví nemovitosti. I kdyby si nájemce TP neodhlásil, rozhodně to, že má v OP Vaší adresu neznamená, že tam může bydlet!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
29.5.14 07:14

No a jak to exekutor dela, kdyz tam dluznik uz davno nebydli, ale TP si nezrusil. A bydli tam dalsi najemnik, nebo majitel sam…

Oni jsou teda ty socky samy proti sobe, nechavat si tam TP, protoze nemohou zadat o prispevek na bydleni, ale proste to nedelaj - asi jsou zcasti na tom tak bidne proste pro svou laxnost. A pokud by vas zajimalo, jak muze majitel zrisit TP po odstehovanem najemnikovi, tak to zas vim nahodou ja - musi na urade dolozit dvema svedky, ze uz tam nebydli -tedy tam musi pritahnout dva sousedy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
29.5.14 07:16

Nebo nové nájemníky. @Pudloslava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
29.5.14 07:37

Mám družstevní byt a mám v něm nájemníky, trvalý jsem jim nedovolila, ale vím, že exekuce by mohla přít tam, musela bych dokazovat, že majetek je muj, nábytek je jejich, ale ten obvykle dluhy nezachrání :zed: asi bych je rychle vyhodila, kdyby se to stalo :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
29.5.14 07:41

Holky ja si taky myslela, ze kdyz bych pronajala byt a ten najemne tam mel TP, tak mam ze zakona povinnost mu najit jiny ubytovani, kdybych ho chtela vyhodit.uz to tak neni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
29.5.14 07:44
@MiriKuc píše:
Holky ja si taky myslela, ze kdyz bych pronajala byt a ten najemne tam mel TP, tak mam ze zakona povinnost mu najit jiny ubytovani, kdybych ho chtela vyhodit.uz to tak neni?

To tak nikdy nebylo. Náhradní ubytování bylo pouze v případech smlouvy na dobu neurčitou a ani to už není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
29.5.14 07:45

Souhlas k tp nedává nájemce ale vlastník. Takže družstvo. @střepina
A čeho se teda bojis, když vybavení bytu je jejich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí