Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Včera jsem viděla v televize v pořadu online téma pronájem přátel. Jelikož jsem se nyní přestěhovala a nikoho tu neznám, trochu nad tím přemýšlím (koukala jsem, že někdo nabízí „služby“ i zdarma. Co si o tom myslíte? Jsem z toho trochu v rozpacích.
To asi myslis ten serial, ne? Jinak pratelstvi je vetsinou zdarma, pokud je sluzba za penize, tak ta je tu od pradavna, ruzne spolecnice,…
ale ne, koukněte na to www.buddy2rent.com Já jsem právě koukala, že si tam můžu najít někoho na sport, což bych popravdě dost potřebovala. A jsou tam lidi, co to nabízejí zdarma, takže to vlastně ani pronájem není. Už jsem trochu zoufalá, hledala jsem v různých diskusí kámoše a vždy do dopadlo tak, že to nedopadlo. Napřed, že se sejdeme a pak si to druhá strana rozmyslela. A už mě to fakt nebava. Jsme v novém městě už půl roku a pořád jen dřepím doma.
Asi bych tuto službu nevyužila. Pro sebe mám pojem přátelé definován trochu jinak. ![]()
Ale určitě to pro někoho může být přínosné.
@natalka14 přijde mi zvláštní (kvůli tomu, že to neznám), že sedíš půl roku doma. Nebaví tě to, ale tvoje „bavení se“ závisí na jiných osobách…
Člověk je schopný mít spoustu aktitvit sám a „cestou“ se zpravidla nabalí i ti přátelé a nemusí se „pronajímat“.
Tak jasně, že ne za prachy (stejně žádné nemám). Já si říkala, že když je to zdarma, tak je to vlastně jako každá seznamka a navíc tam vidím fotku. Ty placené pronájmy jsou podle mě spíš pro manažery a cizince. Koukala jsem, že je tam i nějaká misska, ta to určitě z důvodů přátelských nedělá:) V nejhorším si tam můžu najít studenta na hlídání dětí. Ale to teď zrovna potřebuji nejmíň.
@natalka14 neverim na umele hledani kamaradu. Kamaradi nejlepe vznikaji ze spolecnych zajmu, at ve skole, v praci, na krouzcich,… Nesed doma, zacni delat veci, ktere muzes delat sama, tzn. behat, plavat a za cas se seznamis i pri techto aktivitach. Pokud mas zajem o parovy sport, zaplat si trenera.
Malaga: tak já mám dvojčata a je to na mozek. Není to samo o tom, že bych nevylezla ven, to jsem se blbě vyjádřila. Ono se to nezdá, ale ten půl rok je málo. 3krát jsme marodili, řešilo se stěhování, a peníze nemám, abych toho moc podnikala. V malém městě jsem nikdy neměla problém někoho najít, ale to Brno je asi nějaké divné:)
Cuddy: ono není umělé, jako umělé. Třeba i životního partnera mám z rande.cz. A jsme spolu 10 let. Beru to tak, že je jedno, kde někoho potkám, hlavně, že ho potkám (to zní divně, co? ![]()
A já si myslím, že bys to zkusit mohla. Pokud tě to odpíchne někam vyjít a potřebuješ k tomu nutně společnost, tak proč ne
Bude to zkušenost a za tu nic nedáš
Pak už se třeba zorientuješ víc a příště půjdeš klidně sama tam, kde už to budeš trochu znát.
Takyjednasama: dík, asi jsem potřebovala, aby mi to někdo odsouhlasil:) Asi už mám trochu i psychický problém. Měla jsem vždy kamarádů dost a najednou jsem úplně sama. Samozřejmě, když nepočítám rodinu, ale hrozně mi kamarádi chybí a jsou na druhém konci republiky:( Jsem poslední dobou ze všeho šíleně unavená a tak se možná setkám hůř než normálně. Je to trochu začarovaný kruh. Nemůžu se dostat do pohody a když nejsem v pohodě, tak se se mnou asi nikdo nechce kamarádit. Nevím. Mám jen nějaké špatné období, snad to brzo přejde. Kdybych tu měla aspoň babičky na hlídání. No, už dost hekání! ![]()
Tak ono to tak asi nebude o pratelstvi, ale o tom, s nekym nekam vyrazit…fakt asi trochu jako seznamka…hlavne ti, co si za to nic neuctuji
Kdyz si sednete, tak se muzete schazet dale, at uz v ramci te sluzby nebo mimo…tohle konkretne neznam, ale ziju v zahranici a tady dost funguje meetup.com - jiny princip, ale taky zpusob, jak potkat lidi se stejnymi zajmy. Nekdo zorganizuje nejakou akci, kdyz te zaujme, prihlasis se a jdes - at uz je to vecere, vylet do prirody nebo sportovni akce nebo cokoliv. Kdyz ti sedne ta skupina lidi, nebo nekdo konkretni, neni nic jednodussiho, nez v setkavani pokracovat. Mne to prijde jako fajn zpusob, taky nejsem uplne z tech, co by si jen tak nasli kamarada na ulici nebo s nekym zacala konverzaci pri behu v parku…u tehle akci se predpoklada, ze se ucastnici seznami a budou si povidat, to mi vyhovuje vic. Do placene verze bych nesla, to mi prijde divne, pokud ti ten clovek neposkytne fakt nejakou sluzbu - ze by te u toho sportu treba „trenoval“ nebo te neco ucil nebo tak.
Já si myslím, že je to fajn nápad. A je jedno, jestli tam najdeš kamaráda(ku) na celej život anebo jen budeš mít s kým chodit hrát tenis ![]()