Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Záleží jaká ta plovoucka je. My jsme měli kvůli psovi vyloženě plovoucku s nejvyšší zátěži myslím že byla dokonce pro kanceláře něco tak. Ale to pochybuji, že tam bude. Nějaký levnější koberec by možná byla dobrá volba.
Kobercem se nezničí, ale když se něco vylije, tak bude po plovoučce.
Jak když se neco vyleje? Nezijeme doma na betoně, taky občas něco vyliteho, ale nejsme střeva
navíc mam parni mop a nic se s podlahou nedeje. ![]()
A neslo mi o zniceny koberec, spis o to, jestli pod nim plovoucka nevybledne např. nebo tak ![]()
A co napr. pod pracku? v najmu budeme poprve a nechci nic znicit tak nejaka prvni pojistka ![]()
@Anonymní píše:
Jak když se neco vyleje? Nezijeme doma na betoně, taky občas něco vyliteho, ale nejsme střevanavíc mam parni mop a nic se s podlahou nedeje.
A neslo mi o zniceny koberec, spis o to, jestli pod nim plovoucka nevybledne např. nebo tak
no že to z koberce těžko setřeš a ta voda zůstane mezi kobercem a plovoučkou.
@Anonymní píše:
A co napr. pod pracku? v najmu budeme poprve a nechci nic znicit tak nejaka prvni pojistka
Pod pračku kup tu gumu stojí pár stovek a nemůže ani cestovat
jen spíš bacha na hadici od vody. Lepší když je tam kohoutek ho vypnout a pustit si ho jen na prani jestli chceš mít opravdu jistotu. Bohužel už to nejsou ty hadice co bývali ![]()
@Anonymní píše:
Jak když se neco vyleje? Nezijeme doma na betoně, taky občas něco vyliteho, ale nejsme střevanavíc mam parni mop a nic se s podlahou nedeje.
A neslo mi o zniceny koberec, spis o to, jestli pod nim plovoucka nevybledne např. nebo tak
Spíš zůstane odstín stejný jako teď bledne na slunečním světle. Je to pak třeba vidět když po pár letech odendas linku a pod ní je tmavší ![]()
@iiiv navoskovat ať do spáry nic nemůže a šup přes ni koberec
ale je pravda že ty méně kvalitní stačí často vytírat a už puči ve spáře
Psi opravdu můžou podlahy poškrábat, ale koberec nemusí být nejlepší řešení. Domluvte se s majitelem a zeptejte se ho, kolik ta podlaha stála. Nakrásně se totiž může stát, že položení nové podlahy v případě poškození vyjde levněji než koberec nebo lino. Navíc pokud na plovoučku chceš dát koberec, tak mezi tím musí být ještě vrstva nějakého materiálu, protože levnější koberce se můžou k plovoučce přilepit a při sundávání ji poškodit, stejně tak lino. A to ani nemluvím o tom, že nezavřeš dveře. Vcelku kvalitní plovoučku dneska seženeš kolem 160-180,–Kč za metr čtvereční. Většina koberců stojí víc.
Predevsim cenim snahu eliminovat poskozeni v pronajmu a hluk pobihajicich psu. ![]()
Plovoucka - zalezi jaka. Jestli levne lamino, tak pripadna nahrada bude lepsi nez koberec nebo lino, ale hluk bude strasny. Kdyz uz, tak budto lino s filcem, ten se neprilepi. Nebo treba obycejny korek. Ale mozna budou stacit kusove koberce na nejfrekventovanejsi mista.
@zrnko Tak oni podlahu neznici - nesežerou ji, jestli to tak vyznělo
jak litaji venku, tak maji drápy obroušeny a jsou nauceni, ze doma se neblbne, ale odpociva, hraní a cviceni, blbiny jen venku. I me by vadil litajici pes sem a tam v byte. Ale jen kdyby, tak se ptám, jestli to nekdo nemá podobne v bytě - nájmu. Ve svém je to jistě buřt.
Budou cvakat maximalne, kdyz se budou tesit ven. Ale s temi kusovymi koberci to nezní špatně. Díky za typ.
Ale s tou prackou se ptam a tam je to jisté, protoze jsem jednou doma přivřela šnůru od mikiny a pračka prala a tekla, všimla jsem si hned a naštesti jsem byla doma
a teda bylo to naše, v nájmu bych se styděla za situaci, tak raději předcházet, častečně lepší než vůbec ![]()
Ahoj, prosim lidi ve stejne situaci nebo majitele najemnich bytů.
Budeme cca 2 roky v nájmu se dvema psy, krizenci asi nemecky ovcak. Zkratka nez se nam dostaví bydlení.
Vse je dohodnuto a majiteli, nastesti bez problemu, psy máme take bezproblemove, zvyklé doma a jsem na rodicovske tak jsou stejne neustale pod dozorem nebo je beru s sebou na stavbu, k rodicum, proste jsou s námi skoro porad. Ale vicemene se pohybovat doma budou, vetsinou teda chrápou a lezi v pelechu.
Byt je krasny, zrekonstruovany a napadlo me, poridit koberce?? nemuzu tim znicit podlahy??Psi nic neničí, ale chci eliminovat to ozyvani se ťapkání. Nezesvětlá tím ta plovoučka nebo tak?? Diky.