Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky mám štěně (Jack Russell teriér 2,5 měsíce) a problém je v tom že pronásleduje boty. Né že by nedělal nic jiného. Když se ho snažím zabavit tak ho to chvíli baví a pak jde po „botách“.
A ještě jeden dotaz. Jak vytahujete pejskům klíšťáky. A taky mi můžete napsat jaký kupujete antiparazitní obojek.
Moc děkuji za vaše odpovědi.
Boty schovávat, na klíšťata spesl pinzetu a obojek Foresto, ostatni funguji nevalne, co tak slycham.
Na klíšťata je super háček. My psa nemáme, ale pořídila jsem ti ho kvůli dětem. Obojek neporadím, nevím přesně, jakou značku mamka kupuje. Leta jsme dávali kapky a taky docela zabíraly.
S botama si zadny dotaz nepolozila, ale holt je to stene hraje si, pokud ti to vadí, davej mu povely.
Klistata vytahujeme krokodylem ze zveraku a obojek mame foresto
Máte doma psa aktivního a temperamentního a evidentně se ukazuje, že prostě musíte se psem pracovat a nebrat ho jen jako roztomilou hračku. Speciálně u teriérů je to cesta k problémům.
Tohle je moc prima kniha https://www.kosmas.cz/…vychovy-psa/
Napsala jsem to blbě. Já třeba jdu a Dasty najednou začne vrčet. Furt za mnou lítá a útočí na boty. Já ho okřiknu že nesmí ale to moc nepomáhá.
@Ou píše:
Máte doma psa aktivního a temperamentního a evidentně se ukazuje, že prostě musíte se psem pracovat a nebrat ho jen jako roztomilou hračku. Speciálně u teriérů je to cesta k problémům.Tohle je moc prima kniha https://www.kosmas.cz/…vychovy-psa/
Dastyho nebereme jako roztomilou hračku. Máme ho doma chvíli ale už učíme na obojek a vodítko. Taky začínáme cvičit povel " k noze ". Je docela šikovnej máme záhonek s jahodami a, když mu řeknu že nesmí tak mě poslechne a do záhonku nevleze.
Jinak mám půjčené nějaké knížky z knihovny o psech. Ta knížka mě docela zaujala asi pořídím ![]()
@Neli114 píše:Štěněti, zvlášť temperamentnímu, jako tahle rasa bývá, nestačí říct „nesmíš“, ale musíš mu rovnou říct, co má dělat místo toho. Nahradit nežádoucí činnost jinou, žádoucí. Tak si do budoucna zafixuje správné chování, aniž bys mu pořád musela dávat nějaké povely.
Napsala jsem to blbě. Já třeba jdu a Dasty najednou začne vrčet. Furt za mnou lítá a útočí na boty. Já ho okřiknu že nesmí ale to moc nepomáhá.
Ono se to odnaučí
jsou kleštičky a já je vytahuji pinzetou
a obojek používám FORESTO je sice nejdražší ale s nejdelší dobou účinku to je 8 měsíců a od té doby co ho máme neměl vůbec nic a je proti blechám, všenkám i klíštatům a je voděodolnej doporučuji! ![]()