Napadení psa psem

Anonymní
15.6.17 11:58

Napadení psa psem

Zakladam anonymne, tak prosim nechat. Jinak smazat.

Mala vesnice plna ruznych psu poullicnich smetaku, kteri behaji na volno.
Dnes jdu se svym psem doprovodit deti na zastavku autobusu, mam nemeckeho ovcaka na voditku. Nedovolila bych si pustit na volno. Bohuzel, ten muj pes nemel nahubek.
Kdyz jsem se vracela, u obchodu sedel na lavicce chlapik - takovy mistni problemovy bezdomovec. Ma dva takove startovaci smetaky, kteri neustale postekavaji a utoci na deti. Sice zatim nekousli, ale uz jen to, ze otravujou je na par facek tomu chlapovi.
No, a jeden jeho psik vystaroval po mem NO. Samozrejme nebyl uvazany, prebehl cestu a zautocil na meho psa. Ten se branil, psi se porvali. Toho sveho jsem mela porad na voditku a tomu nic neni. Ten maly smetak je dokousany. I kdyz jsem sveho psa tahla pryc, tem maly porad utocil.
Chlap sedel a cumel a vubec senesnazil toho sveho smetaka zavolat. Nic.
Jeste byl nas.rany a sprosty.
Navic uz jsem s nim mela jednou koflikt, kdy jsem ho prosila, by jeho psi byli uvazani na voditku. Ze decka se boji chodit ze skoly domu, protoze on sedi u obchodu a psi behaji volne.
Dohadal se se mnou, ze prej si muze delat, co chce.
Mam trochu vycitky kvůli nahubku, protoze jsem porusila i ja vyhlasku - pes by mel mit nahubek. :oops: :oops:
V obchode byli asi tri lidi, vsichni nastesti videli, ze muj pes na voditku byl a byl napaden a chlap nic.

Ale na svou obranu chci rict, ze jsem jedna ze dvou (nekecam) obyvatel, kdo venci sve psy na voditku a nikdy nepousti na volno. Ostatni psi tu behaji na volno, starosta to nechce resit. Lidi to venci stylem, ze otevrou dvere sveho bytu nebo dvora a probehni se Aliku… :roll:

A k dotazu: I kdyz by vas pes mel nahubek podle vyhlasky a vy byste resili to same. Dali byste svemu psovi nahubek dolu, aby se mohl branit?

Kamila

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1671
15.6.17 12:09
@Anonymní píše:
Zakladam anonymne, tak prosim nechat. Jinak smazat.

Mala vesnice plna ruznych psu poullicnich smetaku, kteri behaji na volno.
Dnes jdu se svym psem doprovodit deti na zastavku autobusu, mam nemeckeho ovcaka na voditku. Nedovolila bych si pustit na volno. Bohuzel, ten muj pes nemel nahubek.
Kdyz jsem se vracela, u obchodu sedel na lavicce chlapik - takovy mistni problemovy bezdomovec. Ma dva takove startovaci smetaky, kteri neustale postekavaji a utoci na deti. Sice zatim nekousli, ale uz jen to, ze otravujou je na par facek tomu chlapovi.
No, a jeden jeho psik vystaroval po mem NO. Samozrejme nebyl uvazany, prebehl cestu a zautocil na meho psa. Ten se branil, psi se porvali. Toho sveho jsem mela porad na voditku a tomu nic neni. Ten maly smetak je dokousany. I kdyz jsem sveho psa tahla pryc, tem maly porad utocil.
Chlap sedel a cumel a vubec senesnazil toho sveho smetaka zavolat. Nic.
Jeste byl nas.rany a sprosty.
Navic uz jsem s nim mela jednou koflikt, kdy jsem ho prosila, by jeho psi byli uvazani na voditku. Ze decka se boji chodit ze skoly domu, protoze on sedi u obchodu a psi behaji volne.
Dohadal se se mnou, ze prej si muze delat, co chce.
Mam trochu vycitky kvůli nahubku, protoze jsem porusila i ja vyhlasku - pes by mel mit nahubek. :oops: :oops:
V obchode byli asi tri lidi, vsichni nastesti videli, ze muj pes na voditku byl a byl napaden a chlap nic.

Ale na svou obranu chci rict, ze jsem jedna ze dvou (nekecam) obyvatel, kdo venci sve psy na voditku a nikdy nepousti na volno. Ostatni psi tu behaji na volno, starosta to nechce resit. Lidi to venci stylem, ze otevrou dvere sveho bytu nebo dvora a probehni se Aliku… :roll:

A k dotazu: I kdyz by vas pes mel nahubek podle vyhlasky a vy byste resili to same. Dali byste svemu psovi nahubek dolu, aby se mohl branit?

Kamila

Hele takova zasada je ze si ho mela pustit. :roll: Nejakej nahubek bych neresila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
15.6.17 12:17

Asi bych mu ho sundal, teda ještě před bojem, protože by to toho malého jinak neodradilo. A asi nebyl až tak moc dokousaný, když pokračoval v útoku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703

Být tebou, tlačím na starostu, aby toho bezdomovce s volně puštěnými psy řešil. Případně bych volala policii, že tam pobíhají psi a děti se jich bojí. Že by mohli způsobit dopravní nehodu atd. Policie je povinna dojet, pokud vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215

Ano nahubek bych mu sundala, pokud by byly rovnoceni tak bych svemu psu dala sanci se branit. Ale jestli slo o maleho smetaka tak vasemu psu velke ryziko nehrozilo v takovem pripade pokud by nahubek mel nesundala bych ho ( pouze pokud by bylo potreba aby muj pes branil napadeni cloveka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.17 12:19

Ty si děláš problém, že tvůj pes neměl náhubek, ale kdejaký smeťák od bezďáka neměl ani vodítko ani náhubek.
Vůbec bych si nedělala starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
15.6.17 12:20

Zakladatelka nemela nahubek. I z voditka ho mela pustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703

U vás v obci musí být pes na vodítku a ještě mít náhubek? Není ten náhubek povinný jen v případě, že je pes navolno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984

Košíkem může ublížit stejně nebo i víc, než kousáním. Osobně jsem podobnou situaci řešila stáhnutím vlastního psa za sebe a odkopáváním agresivního vořecha od nás, dokud si pro něho majitelka nepřišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
15.6.17 12:22

Je to tak. Ale kdo ví, to upravuje vyhláška muže to byt všude jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
15.6.17 12:25

Náhubek bych nechala, pokud je ten druhý malý smeták, tak bych jej zkusila odehnat sama, pokud by se nedařilo, tak NO si jej podle mě dokáže zpracovat i s náhubkem (kovovým) a ty budeš v případě nějakých potíží s majitelem v plusu, protože vyhlášku dodržíš. Zároveň bych apelovala na obecní úřad, aby situaci řešili. Hlavně kvůli dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.17 12:27

@bubulina starosta to resit nechce, je to mestsky policajt ve vedlejsim malem mestecku. Argumentuje tim, ze jejich odchyt a umisteni do utuku je drahe.
Takze nas tu obtezuji ruzni psi.
Ale je fakt, ze maloktery teda utoci. Vetsinou ti psi jen tak pobihaji a nic moc nedelaji.
Vsichni vi, komu ti volni psi patri, presto se to resit nechce. Pulka vesnice to tak venci, nejen ten bezdomovec. Nikdo nic neresi.
Jsme samostatna obec, a nemame policii. Ve vedlejsim meste je statni a mestska. Ja tusim, ze bych asi mela volat tu statni? Ta mestska pry jezdi jen do tech vesnic, ktere spadaji pod to mesto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.17 12:34
@bubulina píše:
U vás v obci musí být pes na vodítku a ještě mít náhubek? Není ten náhubek povinný jen v případě, že je pes navolno?

Ano, musi. Je to tak ve vyhlasce, ze pohyb psu je mozny pouze na voditku a s nahubkem.

Psika bych neodehnala, normalne startuje i po mne. Ceni zuby a do meho psa se chtel regulerne zahryznout.
Ten muj toho smetaka rafl zakrk a drzel pod sebou. Ten malej zuril a snazil se dostat ven. Muj pes ho pustil a tem smetak zase kousl do nohy toho meho. Tak znovu se do neho ten muj zakousl ale na povel pustil. Malej kvicel jak podsvince, tekla mu krev a utekl k tomu svemu panovi a pistel. Cele to divadlo trvalo asi půl minuty.

• Citovat
  • Upravit
4443
15.6.17 12:38

Já bych to hlásila na policici nebo na obecní úřad to zkusit…

taky se mi pes taky NO jednou porval když jsem ho vedla po ulici s náhubkem na vodítku… pustila jsem vodítko a stahla mu náhubek abyse mohl bránit a křičela o pomoc ale byla jsem ještě v pubertě a druhý pes byl nějaký velký kříženec.

je dobře že ma alespon menší psy.. :-( ale i tak bych to hlásila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
15.6.17 12:38

Pes chodil s náhubkem. Ale když se kolem pohybovali na volno jiní psy, svému psovi jsem náhubek sundala. Právě pro případ, aby se mohl bránit. Z vodítka bych ho asi nepouštěla, ale rozhodně bych neměla výčitky, že se můj pes bránil proti útočícímu psovi.

Vzpomněla jsem si ale na příběh mého známého, který měl velice agresivního psa. Vzal si ho, protože měl být utracen, ale to netušil, jak moc je ten pes posedlý vztekem vůči ostatním psům. Při prvním venčení potrhal papírového pudla. Tak dostal košík. Tehdy ale byly obvyklé kovové koše. Při druhém venčení tím kovovým košem přerazil obě přední a jednu zadní packu ovčákovi.

Takže pak je ještě varianta na tyhle malé mrzáky koupit kovový koš…povinnost splněna, pes dobitý tak jako tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný