Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jste si tu paní se psem měla vyfotit, aspoň jako důkaz místa činu, když už nechtěla dát kontakt a tímto se vyhla nejenom soudnímu sporu a úhrady nákladu za léčbu psa ale také i popotahováním u policie a pokut za napadení psem.
No spíš buď ráda že si tam ty děti měla. Skočit mezi dva psy je největší blbost jakou bys mohla udelat, to bys na osetreni skončila i ty. Asi záleží jakou má obec/město vyhlášku ale myslím že má být pes buď na vodítku a nebo na volno s košíkem na určených místech. Ale řekla bych, že si to byla ty kdo měl mít psa pod kontrolou a neměla si dopustit aby se dostal k jinymu.
Ono kdyby košíkem zabil nějaké mini plemeno, těžko by jsi obhajovala, že byl alespoň z půlky jištěn. Paní měla svého molose na vodítku…to ten tvůj mu v podstatě vlezl do huby. Držím palce, ať se z toho ten nešťastník bez následků dostane. Já bych se paní nesnažila kontaktovat s žádostí o spoluúčast na léčení.
No zalezi na vyhlasce ale to tvuj pes napadl jejiho ne jeji tveho
chyba je na tve strane a za chyby se plati ![]()
@FraDeu píše:
Jste si tu paní se psem měla vyfotit, aspoň jako důkaz místa činu, když už nechtěla dát kontakt a tímto se vyhla nejenom soudnímu sporu a úhrady nákladu za léčbu psa ale také i popotahováním u policie a pokut za napadení psem.
Byla to máma od dítěte, tak mi šlo spíš o omluvu za potrhání psa než jim dělat potíže, ale o nějakou dohodu. Byla jsem ve stresu a pološílená strachy o psa.
Tak tys ho sice neměla na vodítku, ale ten druhý zas neměl košík…
@Kakika píše:
Ono kdyby košíkem zabil nějaké mini plemeno, těžko by jsi obhajovala, že byl alespoň z půlky jištěn. Paní měla svého molose na vodítku…to ten tvůj mu v podstatě vlezl do huby. Držím palce, ať se z toho ten nešťastník bez následků dostane. Já bych se paní nesnažila kontaktovat s žádostí o spoluúčast na léčení.
No když to je právě to, ono když se po něm jiní oženou tak uhne. Bohužel jsem žila s tím, že můj pes nesmí zranit a nenapadlo mě, že se mi tohle stane když odběhne než ho zavolám
.
@Anonymní píše:
No když to je právě to, ono když se po něm jiní oženou tak uhne. Bohužel jsem žila s tím, že můj pes nesmí zranit a nenapadlo mě, že se mi tohle stane když odběhne než ho zavolám.
Ale přeci když vidíš cizího psa tak se nebudeš spoléhat že se uhne. Ty si máš dát psa okamžitě na vodítko, chytit za obojek, nepustit od nohy a ne ho nechat někam odběhnout.
No upřímně si myslím, že chyba není částečně, ale zcela na tvé straně. Tobě utekl pes v podstatě jinému do tlamy. Paní měla svého psa dle mě zajištěneho a i kdyby ten zraněný byl můj pes, ani by me nenapadlo, že za to může pes, který byl na vodítku a u své majitelky.
Takové ty lidi, co zdálky volají „My se nepereme“ a psa nechají doběhnout až k mému taky nesnáším. Protože kdyby se rval ten můj, je neštěstí na světě, i když ho mám nakrátko a u nohy.
Bohužel mi mého 9 kg psa pokousalo už tolik psů, že v tomto případě nemám slitování. A kupodivu to vždycky byl pitbul, rotvajler, dobrman, labrador. Já psa na vodítku, oni bez vodítka. Už jsem naučená, když se zjeví nenadále třeba za rohem, že ho bleskově zvednu chudáka za obojek a hodím ho nad hlavu. Sice riskuju, že v amoku ten cizí hryzne mě, ale nezabije mi psa. Jinak se psům vyhýbáme, pokud nelze, dopředu dávám do náručí.
Každý pes by měl být na vodítku, ať už má košík nebo ne. Že nikdy nic neudělal, vždy se proběhl a přiběhl.. to je prostě nezodpovědnost.
Na nás vyběhlo tolik psů.. že fakt občas nechápu, co ty lidi v hlavě mají ![]()
@Anonymní píše:
Byla to máma od dítěte, tak mi šlo spíš o omluvu za potrhání psa než jim dělat potíže, ale o nějakou dohodu. Byla jsem ve stresu a pološílená strachy o psa.
Omluvit ses měla ty ji. Chyba je jen na tvoji straně.
Taky vidim jednoznacne chybu na tve strane, tvuj pes bez zajisteni vyprovokoval jineho psa.
@Anonymní píše:
Jako za co?
za to ze tvuj pes napadl jejiho? Za to, ze ten jeji se branil? To snad nemyslis vazne. Pejska je mi lito. Snad se z toho poucis
Máme taky velkého 60 kg psa a v životě by mě nenapadlo mít ho bez náhubku, vyhláška nevyhláška. Kdyby ten tvůj přiběhl, asi by se taky 100% strhla mezi nimi hádka o dominantnější postavení (pozor na tu kastraci, náš je Samec i s ní), proto ho do pr… má! Nedovedu si představit, kdyby se něco stalo, že bych prostě s klidným svědomím odešla a majitele tam nechala na pospas (obvykle hrůzní už jenom když tu naší godzilu vidí), nedej bože s nějak poraněným psem. Nesnáším majitele bez náhubku a je mi hrozně líto, co se vám stalo…
Co se ale tvé potencionální obrany týče, to už na té vyhlášce záleží ![]()
A pro rýpaly! Pes zakladatelky ne nutně musel útočit, to je někde psáno? Tak většinou probíhá socializace, že si pes psa očuchá. A mají se nechat, ne je od sebe odtrhávat nebo se se vyhýbat 10 metry.
JOA MÁM PSA NA VOLNO!