Napadení psa psem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6569
11.8.18 08:26

Neboj. Pokud tomu druhému psu opravdu nic neudělal, nic se dít nebude. Chlap se bál o svého psa a je evidentně cholerik. Já tedy chovám velká a obří plemena, takže kdyby nás napadl jiný pes, byl by na tom hůř než já a mí psy, ale při představě, že chovám malého psa a napadne jej velký, asi bych taky zuřila. Ale to je tak všechno, co bych s tím zmohla. Pokud je pes zraněný, maximálně zaplatíte náklady na veterináře a ukážete očkovák.
Vy oba se hlavně uklidněte, psa vám nikdo neveme, trestně stíhat vás také nikdo nebude. Pro příště dejte psovi lepší obojek, kšíry, škrťák, aby se to nemohlo opakovat. Podle všeho jste všichni vynervovaní a pes neví, co se děje, tak se zachoval nestandardně. Lépe si ho zabezpečte. Dejte si kafe, Ty něco sladkého a snažte se uklidnit, opravdu vám nic nehrozí. I kdyby zazvonila policie, fakt vám nic nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
11.8.18 08:27
@Martinka654 píše:
@Huk pes, který není vedený k agresivite a je socializovany ,opravdu jen tak bezdůvodně nebude útočit po dítěti a trhat mu hlavu nebo nevím co..tyhle věci ,co vidíte v televizi se opravdu nedají bezdůvodně.. A nikdy za to nemůže pes ani dítě

Pes, který je normálně socializovaný, nenapadne cizího psa. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
11.8.18 08:29
@Anonymní píše:
To je samozdrejmost,snažím se najit ockovak (už je někde zbalenej) jenže jak říkám chlap se chtěl domluvit ale dostal jenom spoustu sprostých slov a já čekám kdy budou zvonit policajti.

ale houby…policajti se tím zabývat nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
11.8.18 08:31
@rozand píše:
Pes, který je normálně socializovaný, nenapadne cizího psa. :roll:

Ten pes byl 2× napadený jiným psem, teď je celá rodina ve stresu, stěhují se, pes nechápe, co se děje. Neobhajuji, jen chápu, že se to prostě stát mohlo. Nevěřím, že by šel po člověku. Pro příště lepší obojek, kšíry, košík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1256
11.8.18 08:33
@Anonymní píše:
Holky já bych tak nehysterčila, kdyby se ten chlap dokázal v klidu domluvit. Ale ta mela že můj chlap je čur.ák a další slova, že nemáme mít psa když ho nezvladáme, že volají policajty a že ještě uvidíme atd no je mi fakt zle. Jak kdyby jsem tady vypouštěli agresivního psa a naschvál. Je to pes a stát se to přece může i kdyz jinak poslouchá…

a proč si myslíš, že poslouchá, když sama píšeš, že ho nepouštíte? jestli je pořád na vodítku, tak se mu ani nedivím, že se neumí chovat, když se z něj náhodou dostane. jinak teda chování majitele druhého psa samozřejmě v pořádku není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
11.8.18 08:35

Ahoj,

to mě mrzí, že máš zrovna v tuto chvíli, takové starosti. Ale neboj, nic velkého z toho nebude. Nám se taky porval pes, docela dost, jako pánečci jsme zazmatkovali a dali tam oba ruce - pán jen mírně šrámy přes prsty, já prokousnutou ruku pod loktem (moc, až se mi drolil podkožní tuk z rány - fakt nechutné). Psi do sebe zakousnutí, odtrhni od sebe dva pitbully - no sousedi na nás zavolali policajty, že se tam někdo rve - dojely 4 vozy (!!!!), viděli jak jsem od krve, furt se mě ptali, zda je vše ok, až jsem celá v nervech na ně musela zařvat, že mrhají penězi danových poplatníků, že se proboha servali dva psi (nesvítily pouliční světla, jen billboard a ten házel stíny a psi, kteří se znali od štěnat se navzájem lekli). Nakonec nás odvezla sanitka, já jsem souseddovi dala papíry od našeho psa, že je očkovaný apod (náš pes tak má jakoby záznam), ale on to neudělal - dle mého psa neměli nahlášeného a bůh ví zda očkovaného. :nevim:
V mém případě to mělo špatný konec. Bydleli jsme ve čtvrt domku a soused po nás chtěl peníze (měli jsme tehdy nové auto, a stále nám říkal, že když máme na funglovku, tak máme peníze i na proplacení jeho neschopnosti) - prostě toho využil a šel na neschopenku, velice ruku v dlaze, ovázanou až po rameno, ale že tahal těžké nákupy :roll: a když jsme nechtěli platit, tak nám vyhrožoval soudy a psa nechával běhat na zahradě. To se mi několikrát stalo, když jsem šla ráno venčit a pak jsem měla jít do práce. Několikrát jsem volala chlapovi a brečela, že příjdu pozdě, až jsem řvala před bránou, že budu volat policajty, tak si ho odchytil. Za méně jak měsíc jsme se odstěhovali, nedalo se to. Dům byl RK a tam se hodně divili, že na bytě bydlí někdo další, že byla hlášená jen jeho přítelkyně :lol:
Já jsem bohatší o dvě jizvy na předloktí..... Jen mě štve, že psi na sobě neměli kromě natrženého ucha a huby nic :lol: Nestrčit tam ruce, vše je OK :lol:

Ale uplně si vybavuju, jak jsem měla hrůzu chodit domů, se psem ven :zed: Ale neboj, ono to vyprchá.

Co to vůbec bylo za rasy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.18 08:37

@rozand no ale za šest let co ho máme se tohle nikdy nestalo. Jak jsem již zmiňovala ba naopak byl dvakrát pokousán on. Jednou jako štěně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
245
11.8.18 08:38

@rozand To máte pravdu..na druhou stranu ,když potkávám panicky,co mají většinou malé plemena a ty je vlaci na vodítku a štěkají na všechny strany ..když teda mají vodítko a neběží rovnou k nám pod nos psovi a štěkat na nej a vrcet..A velká plemena ,aby jen byla zticha a nevšimla si jich a nejlépe aby nosili i náhubek:) no ale to už je na jinou diskuzi..ale rvačka pes se psem a že by se účelně vysmyknul pes aby zaútočil na dítě ,bez důvodu,to je podstatny rozdíl ..pes opravdu nemá v povaze jen tak po lidech útočit..každopádně obojí je na jinou diskuzi,nebudu tady plevelit :) co se bude pravděpodobně dít jsem napsala , buďte v klidu a nejlepší by bylo sehnat kontakt na majitele ,oni musí být ve stresu víc než vy ..snažte se zamezit opakování se situaci..pevnejsi obojek,postroj,oko voditka natahle na zapesti..dvojčata volají :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
11.8.18 08:40
@Anonymní píše:
@rozand no ale za šest let co ho máme se tohle nikdy nestalo. Jak jsem již zmiňovala ba naopak byl dvakrát pokousán on. Jednou jako štěně :nevim:

Pokud ho nikdy nepouštíte, není divu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
11.8.18 08:41

@Martinka654 Znám minimálně dva špatně socializované psy, kteří jsou ve stresu schopni útočit na děti (které mají často projevy podobné jako ti malí uštěkanci, mimochodem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
11.8.18 08:42

Pokud byl pokousan už několikrát,má dost možná narusenou psychiku a bojí se ..proto je dost možné,že jde do útoku jako první,aby měl lepší pozici z hlediska boje..má prostě strach ,trošku s ním zapracujte..Je to asi možná nepochopitelný,ale pes by se s vámi měl cítit v bezpečí ..jenže pokud jste mu nechali takhle dvakrát ublížit ( idkyz tomu třeba zamezit nešlo,taky se nám to stalo)..tak se ted bude bránit sám, už vám v tomhle důvěřovat nebude pokud nezapracujete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.18 08:43
@navy blue píše:
a proč si myslíš, že poslouchá, když sama píšeš, že ho nepouštíte? jestli je pořád na vodítku, tak se mu ani nedivím, že se neumí chovat, když se z něj náhodou dostane. jinak teda chování majitele druhého psa samozřejmě v pořádku není
ano nepouštíme ho, protože bydlíme momentálně na sídlišti plném psů a jako poslouchat řeči že je pes na volno notabene když je na to vyhláška fakt nepotřebujeme. Pes bývá puštěný na chatě kterou máme nedaleko od baráku. Teď se stěhujem do RD tak bude klid. Já absolutně nechápu proč se to stalo, máme ho šest let a nikdy nebyl problém.
  • Citovat
  • Upravit
Pandulka
11.8.18 08:45
@Anonymní píše:
Děkuju všem za odpovědi. No teď mě chlap jako dostal, prej měl ten druhej borec normálně v ruce nůž, no asi kdyby nedoběhl včas, tak máme po psovi 8o

no tak jestli váš pes je silnější a tvůj chlap by nedoběhl včas, tak by mohl mít zas ten druhý po psovi. Takže ten nůž chápu.. :nevim: Stejně jako chápu naprosto ty nadávky jeho…

A chlap nahlásil jméno a bydliště tomu druhýmu? Dal mu vizitku? Pokud ne, rozhodně bych nečekala policii. Předpokládám, že to byly plané výkřiky z naštvání od druhého. Pochybuju, že policie bude lustrovat celý město, aby našla podle popisu psa i jeho majitele. Pokud nahlásil, tak přinejhoršim to vysvětlíte a zaplatíte náklady. Zaplatit náklady by teda měla být naprostá samozřejmost, ale pokud ten člověk se o tom nechtěl bavit a prostě odešel, tak jeho blbost.

• Citovat
  • Upravit
6569
11.8.18 08:49
@Anonymní píše:
ano nepouštíme ho, protože bydlíme momentálně na sídlišti plném psů a jako poslouchat řeči že je pes na volno notabene když je na to vyhláška fakt nepotřebujeme. Pes bývá puštěný na chatě kterou máme nedaleko od baráku. Teď se stěhujem do RD tak bude klid. Já absolutně nechápu proč se to stalo, máme ho šest let a nikdy nebyl problém.

Protože jste patrně všichni ve stresu ze stěhování, z vysokého stádia těhotenství a tak dál. Pes cítil, že muž je psychicky vykolejený a proto pravděpodobně vyjel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
11.8.18 08:49

@rozand tak tohle uz je dost extrem..je pravdou že někteří lidé by měli dělat psychotesty než jim někdo dá do ruky psa..ptz pes se opravdu nerodí s tím ,že by měl zakousavat děti :) je až neskutečný jak lidi dokáží zkazit povahu zvířete..máte samozřejmě pravdu ,já jsem jen trochu citlivější na řeči o pokousani děti psy..poslouchala jsem to celý první rok života dvojčat a občas slyším ještě teď.. máme cane corso a boxera a lidi jsou díky televizi a podobným zprávám na tohle občas jak vyšinuti ..jak kdyby naše psy netrapilo nic jinýho než jak se dostat k dětem aby je mohli zakousnout ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný