Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@pannda píše:
Nic, nám taky pokousal pes našeho…Měli byste dát info o proočkovanosti vašeho psa, popř. pokud by to kousnutí druhého psa šili, možná se podílet na nákladech..
To je samozdrejmost,snažím se najit ockovak (už je někde zbalenej) jenže jak říkám chlap se chtěl domluvit ale dostal jenom spoustu sprostých slov a já čekám kdy budou zvonit policajti.
Náš pes byl pokousanej 2× z toho jednou i chlap. Paní ukázala ockovak a víc jsme neřešili, teď ale fakt nevím, co z toho bude ![]()
Mému psovi prokousla fenka co se svojí paničce vysmekla z vodítka zadní nohu až na sval. Taky jí nikdy nepouští, ale prostě náhodou se stalo. Paní mi na sebe dala hned na místě kontakt a adresu. Po ošetření jsem jí donesla veškeré faktury a ona mi je proplatila. Takže by asi bylo nejlepší, kdyby to manžel s majitelem druhého psa vyřešil na místě v klidu a nebylo nutné tahat do toho policii..jen musíte počítat s těmi náklady na ošetření a léčbu. ![]()
No nic dramatickeho to nebude, nasi psicu taky napadl pes, kousnul ji za krkem…nejvetsi je asi ten sok, jak nas tak psice…majitele psa museli dodat ockovaci prukaz, a zaplatili lecebne naklady nasi psice, manzel tenkrat taky volal policii, protoze pani psi sebrala a utekla a hlavne je casto pousti z voditka prestoze jsou agresivni, nastesti je tady znama tak jsme zjistili kde bydli, ale tam uz manzel zvonil s policii, jistota byla jistota, kdyby neutekla volat by nebo potreba, ale policie ji jen ztotoznila a dala napomenuti..je potreba to resit a postavit se k tomu celem
nebojte bude to dobre a hlavne v klidu
dneska se s pani potkame normalne se pozdravime a jdeme dal…proste se stalo ![]()
Nam se tohle stalo v tydnu, vlcak zautocil na nasi 2kg maltezacku. Ma pohmozdenou nohu, chodi po trech, dneska celou noc pro zmenu zvraci po lekach co dostala na bolest a zanet ale beru to jako chybu na obou stranach, takze to s majitelkou neresime-nase prolezla pod plotem a ten jeji byl navolno bez kosiku. Ale chapu ten stres, mam 14 denni mimco a zrovna kdyz jsem sla koupat tak jsem slysela jak se to stalo oknem, u nas pred vraty, cuba jecela ja myslela, ze ji trha na kusy a nemohla tam bezet a musel chlap je dostat od sebe, majitelka toho psa nezvlada. Pak celou noc bez spanku, jestli to nema zlomeny nebo vykloubeny nez jsme jeli rano na veterinu.
Holky já bych tak nehysterčila, kdyby se ten chlap dokázal v klidu domluvit. Ale ta mela že můj chlap je čur.ák a další slova, že nemáme mít psa když ho nezvladáme, že volají policajty a že ještě uvidíme atd no je mi fakt zle. Jak kdyby jsem tady vypouštěli agresivního psa a naschvál. Je to pes a stát se to přece může i kdyz jinak poslouchá…
Klid! Sama vím, jaké emoce se mnou třásly, když se serval náš staford se sousedovic vlčákem. Ten vlčák jim utekl, my psa na vodítku. Šel hned po tom nasem. Děda (jeho majitel) o holích za ním zdálky belhal a křičel.
No neudělal nic. Servali se, já ječela, mlatila toho psa klackem.
Domu jsem přišla a chtělo se mi zvracet z toho adrenalinu.
V takové chvíli není nikdo v klidu, tak se nediv ze ten majitel nadával.
Manžela utěš, ať si vydechne a uklidní se.
Když u vás zazvoní policie, tak řekne jak to bylo a ze se omlouval majiteli a bylo to poprvé.
Prinejhorsim bude chtít majitel proplatit nějaké ošetření.
Hlavu vám neutrhnou, je to sice strašně nepříjemný, ale stává se.
Pokud majitele znáte, ještě bych se omluvila až odpadnou emoce, nabídla tu úhradu.
Ale dost částo se majitel nedočká ani omluvy, takže se nestresujte, jste slušní lidé.
Kdyby jsme aspon věděli kdo to je, tak tam skocim sama a reknu ze cokoliv bude potreba, tak uhradime. No jenze ten chlap se sbalil a sel pryc a ten muj dosel s nervama, takže ani nevím, jak na tom ten druhej pes je. Ach Jo, no uvidíme co teda bude.
Klid ,nic extra se nestane. Maximálně budete platit za veterináře . Pokud máte pojistku třeba na byt,často to kryje i takové věci. Pokud zavolaji policii ,tak ti to s vámi sepisou,pokud bude očkování OK a ještě možná prověří,jestli platíte poplatek za psa. To by mělo být víceméně vše,co se ještě může stát,že půjdete na přestupkové řízení,předvolaji Vás na město,tam znovu řekněte co se stalo a dostane tak 500kc pokuty. Nam se tohle stalo už 2krat ,ale napadený byl tedy náš pes , no je to nepříjemné většinou obě strany a šok veliký. A ke všemu jednou se nám pes na poli rozběhl za jiným psem,pravděpodobně by se jen ocichali,nás rvac není,jenže majitelka mezi ne skočila ( dodnes to nejsme schopni pochopit - psi byli vyrovnané váhy i výšky) ,zalehla svého psa a našemu dala pěstí po oku a ten ji chytil za rukáv a trochu kousl tím do ruky..přítel nabízel pomoc,ona odmítla a večer přijela policie a dělo se to,co jsem psala výše ,plus se teda po 3 měsících ozvala VZP a chtěla zaplatit 2000 léčebné výlohy .A to je horší než když pes pokouse psa. A taky jsme byla zrovna na rizikovým s dvojčaty:)
Děkuju všem za odpovědi. No teď mě chlap jako dostal, prej měl ten druhej borec normálně v ruce nůž, no asi kdyby nedoběhl včas, tak máme po psovi ![]()
Budu tady za blbku, ale váš pes, vaše zodpovědnost! Co kdyby „se vysmekl“ i když to NIKDY nedělá a skočil na dítě? Takhle to naštěstí odnesl jen jiný pes. Nepřeju vám nic zlého, ale aspoň poučení pro příště, že ten váš mazlík tak úžasně vychovaný a poslušný není.
No to budte ráda,že doběhl včas..Jinak abyste jeste nebyli překvapení ,ono kousnutí,co vypadá jako malicke a moc z něj neteče nemusí být až tak banální.. nás měl vždy vytvořenou po kousanci kapsu ,a to se docela narocne čistí a ještě se to musí tak 2 týdny prolivat dezinfekci A může se zanitit hnisem.. takže z toho co se vám může zdát jako rana akorát tak na vyčištění dezinfekci za 500kc max ,může být i léčebný výdaj za 2000kc bohužel,záleží tedy kde žijete a na cenách samozřejmě.. jen že tu ta možnost bohužel je ale strašit vás tím nechci:) taky záleží na velikosti psa..my máme boxera a vždy ho napadl trochu větší pes a vždy nečekaně.. jednou pěkně hnusně zezadu při znackovani a držel ho zubama přes celou hlavu ..jsem myslela že zešílím..fakt to vypadalo hrozně děsivě a nesel od něj odtrhnout ,pánovi co ho vencil bylo 82 let..nosím od té doby u sebe paralyzer , stačí cvaknout do vzduchu,psi se toho zvuku bojí..
@Huk pes, který není vedený k agresivite a je socializovany ,opravdu jen tak bezdůvodně nebude útočit po dítěti a trhat mu hlavu nebo nevím co..tyhle věci ,co vidíte v televizi se opravdu nedají bezdůvodně.. A nikdy za to nemůže pes ani dítě
@Anonymní píše:
Děkuju všem za odpovědi. No teď mě chlap jako dostal, prej měl ten druhej borec normálně v ruce nůž, no asi kdyby nedoběhl včas, tak máme po psovi
No, nůž v ruce není úplně OK, ale zase na druhou stranu, pokud byl vyloženě na obranu (a nebylo to pochybné individuum), tak to možná i chápu, přece si člověk nenechá zakousnout psa jen proto, že ho někdo neumí vychovat.
Z druhé strany, zase tak moc bych nehysterčila - pokud přijde policie, tak nic horšího, než třeba nějaké napomenutí (pokud by se ten druhý člověk třeba hádal, že manžel z místa utekl) a případné proplacení léčebných výloh nehrozí. Pes nikoho nezabil, ani nepokousal člověka, tak vezměte trocho rozum do hrsti a nepanikařte. Mimo to, to, že někdo v šoku nadává není nic z čeho by se musel člověk skládat.
A upřímně řečeno - taky mi pes napadl fenu a je mi jedno, zda to bylo poprvé v jeho životě, nebo po desáté, stejně jsem nadávala, že ten pes je agresivní nevychované hovado a ať si ho taky drží, když ho nezvládají.
Takže neplašte předem a řešte to až operativně, když se to nepodařilo v klidu vyřešit v tu chvíli.
Příspěvek upraven 11.08.18 v 08:27
Ten psal zklidnil, omluvil se ale zbytečně, chtel se zeptat jestli nepitrebuje ten druhy pes osetrit ale misto toho dostal vynadáno do hajzlu a čur… sám tady sedí a klepe se