Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@bubulina starosta to resit nechce, je to mestsky policajt ve vedlejsim malem mestecku. Argumentuje tim, ze jejich odchyt a umisteni do utuku je drahe.
Takze nas tu obtezuji ruzni psi.
Ale je fakt, ze maloktery teda utoci. Vetsinou ti psi jen tak pobihaji a nic moc nedelaji.
Vsichni vi, komu ti volni psi patri, presto se to resit nechce. Pulka vesnice to tak venci, nejen ten bezdomovec. Nikdo nic neresi.
Jsme samostatna obec, a nemame policii. Ve vedlejsim meste je statni a mestska. Ja tusim, ze bych asi mela volat tu statni? Ta mestska pry jezdi jen do tech vesnic, ktere spadaji pod to mesto.
Vidím jedinou chybu a to, že jste situaci nechala řešit psa. Tohle musíte jako vůdce smečky řešit vy, jinak si pes zvykne řešit situaci sám a u NO je jen otázkou času kdy nějakého psa zabije. Vím o čem mluvím už jsem takhle musela odhánět agresivního rotweilera. Je dobré když jdete proti cizímu psovi váš výpad myslet opravdu vážně, já když bráním svoje psy proti napadení, tak v ten okamžik jsem schopná toho cizího psa klidně i zabít, naštěstí to ti psi vycítí a po prvním zařvání stáhnou ocas a mizí. Ale je to o překonání strachu z pokousaní. Mě v tom pomohla udělat si jasno jedna krásná věta našeho figuranta: „Když kousnou mě, tak mě v nemocnici zašijou z pojištění, když mi pokoušou psa, tak ten balík platím sám.“
Nosit sebou obranný spray + nějakou kudličku a tak, jak napsala @Heivka .
Ahojky. Přesně vím, o čem mluvíš. Akorát u nás už i pokousali. Všichni u nás venčí stylem - vypustíme, on se sám vyvenčí. Nejen, že jsou to agresivní zmetci, ale jsou tu všude od nich hovna. Děsný… ![]()
Máme tu takového kret…, který má ovčáka, agresivního jak něco. Ten pes nemá ani obojek, natož náhubek nebo vodítko, když ho venčí. A pokud někoho spatří, tak ten pes neváhá. Tenkrát jsem venčila svého německého ovčáka, samozřejmě měla náhubek, i když byla hodná. A on se kdesi zjevil a napadl ji, no a ona se chudina ani nemohla bránit, protože měla košík. Takže byla pěkně dokousaná. A já když jsem se jí ho snažila sundat jsem schytala kousanec taky. Když ten idiot doběhl, tak toho psa neměl za co chytit. A ještě řval na mě ať si ji odtáhnu. ![]()
Nikoho to nezajímá. Starostu už vůbec a pro policii je to beze svědků taky nic… Teď čekám mimi a úplně mi trne, když si představím, co by takový kolos udělal s malým dítětem… ![]()
@Destiny4974 píše:
Ahojky. Přesně vím, o čem mluvíš. Akorát u nás už i pokousali. Všichni u nás venčí stylem - vypustíme, on se sám vyvenčí. Nejen, že jsou to agresivní zmetci, ale jsou tu všude od nich hovna. Děsný…![]()
Máme tu takového kret…, který má ovčáka, agresivního jak něco. Ten pes nemá ani obojek, natož náhubek nebo vodítko, když ho venčí. A pokud někoho spatří, tak ten pes neváhá. Tenkrát jsem venčila svého německého ovčáka, samozřejmě měla náhubek, i když byla hodná. A on se kdesi zjevil a napadl ji, no a ona se chudina ani nemohla bránit, protože měla košík. Takže byla pěkně dokousaná. A já když jsem se jí ho snažila sundat jsem schytala kousanec taky. Když ten idiot doběhl, tak toho psa neměl za co chytit. A ještě řval na mě ať si ji odtáhnu.
Nikoho to nezajímá. Starostu už vůbec a pro policii je to beze svědků taky nic... Teď čekám mimi a úplně mi trne, když si představím, co by takový kolos udělal s malým dítětem…
https://www.slashgear.com/…em-02477055/
Pak není potřeba ani ta policie, pokud znáte totožnost škůdce. Normálně, civilní soud o náhradu škody.
@Anonymní píše:
@bubulina starosta to resit nechce, je to mestsky policajt ve vedlejsim malem mestecku. Argumentuje tim, ze jejich odchyt a umisteni do utuku je drahe.
Takze nas tu obtezuji ruzni psi.
Ale je fakt, ze maloktery teda utoci. Vetsinou ti psi jen tak pobihaji a nic moc nedelaji.
Vsichni vi, komu ti volni psi patri, presto se to resit nechce. Pulka vesnice to tak venci, nejen ten bezdomovec. Nikdo nic neresi.
Jsme samostatna obec, a nemame policii. Ve vedlejsim meste je statni a mestska. Ja tusim, ze bych asi mela volat tu statni? Ta mestska pry jezdi jen do tech vesnic, ktere spadaji pod to mesto.
Jak to starosta řešit nechce? Co je to za argument, že je to drahý? To tě má zajímat? Zavolala bych státní policii, podala stížnost na obec, řešit to budou muset.
@Heivka Naprosto souhlasím. Ono to ty agresory většinou dost překvapí, když proti nim někdo vystoupí se stejnou razancí jako oni a ještě se mi fakt nestalo, že by se staženým ocasem nevzali roha. Jednou jsem takhle uřvala i dost nepříjemnýho rotvíka, adrenalin v tu chvíli udělal svoje, ale potom jsem se klepala ještě půl dne a radši nedomýšlela…
@Michelle_M jo jo, ten adrenalin pak stojí za to, já se to naučila u prvního psa, co jsme si vzali do péče (stará a silně agresivní čuba kokra) po prokousnuté ruce při pokusu o podání léku jsem se nas.ala a šla po ní a najednou z tý mrchy byl miláček co se se mnou i mazlil.
@Heivka @Michelle_M takhle normalne od sebe odhanim ty ostatni psy z vesnice. ![]()
Ale zrovna u tohoto konkretniho chlapa se trochu bojim primo toho chlapa. Ti jeho smetaci mi strach nenazenou.
Psu se nebojim, jen jednou jsem se malem pos.rala, kdyz sousedovi utekl pitbul a ja si ho vsimla na prochazce, kdyz mi ocichaval dite v kocarku -golfac.
To jsem se snazila zachovat chladnou hlavu a nepanikarit, protoze mi bylo jasne, co by se delo potom. Nastesti mi jina sousedka otevrela branku a ja opatrne vesla k nim na zahradu. Tam jsem se teprve rozklepala. Dodneska vidim tu jeho mordu par centimetru od tvare meho decka.
Ale on je to takovy docela zly bezdomovec. Bydli na ubytovne, je to kus chlapa - zadne vypite tintitko. Takovy nebezpecny kreten, ktery ma ty dva psiky porad s sebou, vsude. Ma je porad na volno, naprosto je nechava stekat a utocit, vubec se nesnazi je okrikovat.
Jen jednou jsem po tech jeho coklech vystarotvala ja sama, kdyz mi zacali jecet u nohy. Zacal po me rvat na cele kolo, ze to nemam delat.
Tehdy jsem sla na obec za starostou a stezovala si, ze me nebavi, aby me tu sikanoval takovy clovek a jeho psi. Vlastne jsem chtela resit i volne pobihani ostatnich coklu. Bohuzel, temer vsichni tihle psi jsou od Cikanu a s tema nechce nikdo nic mit. Vsichni se boji neco resit a vsichni Cikani vzdycky tvrdi, ze ti psi nejsou jejich. Tak to proste nikdo neresi…
Takze tak.
A to jsem jednou tomu chlapovi ukazala, ze se nebojim ani jeho (bala jsem se jak prase) a rekla jsem mu tak, aby to nikdo neslysel, ze mam doma peprak a ze ho budu nosit.
Zacal po me rvat, ze pry je to trestny cin, kdyz ho pouziju na psy. Tak jsem mu tehdy odpovedela, ze ja jsem prece nerekla, ze to mam na psy… ![]()
No, dela naschvaly od te doby.
Bohuzel, obecni urad mame otevreny pro verejnost az v pondeli. Takze budu muset pockat, asi.
I malý cizí pes je zvíře, které by nemělo trpět, a pokud tomu tvému nemohl ublížit, tak bych ho nenechala dokousat! Vidím to jako tvoji chybu.
Pokud se k nám blíží smeták s útočnými úmysly, tak ho zaženu já a k psovi se vůbec nedostane. Ještě se mi nestalo, že by se to nepodařilo.
Taky nevím, proč se bojíš chlapa, když máš s sebou ovčáka. Útočící velký pes je průšvih, ale o tom tenhle dotaz není. Tam by to pak bylo na paralyzér apod.
Holky teď se nám stala hrozná věc, chlap šel se psem, ten se mu vysmekl a porval se se s jiným psem, respektive nás pes kousl toho druhého psa. Ne moc ale kousl.Nikdy se to nestalo, nevím proč to udělal, každopádně co nás Teď čeká? Jsem na rizikovym s dvojcatama, barák plnej krabic protože se stěhujem a já se klepu, je mi zle a jenom brecim protože někdo na manžela křičel že volá policii.
Nikdy psa nepoustime a opravdu to nikdy před tím neudělal
holky mě je zle
@Anonymní píše:
Holky teď se nám stala hrozná věc, chlap šel se psem, ten se mu vysmekl a porval se se s jiným psem, respektive nás pes kousl toho druhého psa. Ne moc ale kousl.Nikdy se to nestalo, nevím proč to udělal, každopádně co nás Teď čeká? Jsem na rizikovym s dvojcatama, barák plnej krabic protože se stěhujem a já se klepu, je mi zle a jenom brecim protože někdo na manžela křičel že volá policii.
No a manžel to na místě řešil jak?
Nic, nám taky pokousal pes našeho…Měli byste dát info o proočkovanosti vašeho psa, popř. pokud by to kousnutí druhého psa šili, možná se podílet na nákladech..