Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@NinaU. píše:
Ale on ten druhý pes neutocil, nybrz nejspíš bránil sebe a svou majitelku, bohužel. Takže ačkoliv právně je to možná naopak, morálně prostě váš pes neměl co běhat za cizím, aniž by jste se domluvila s jeho majitelkou. Nějak nevím, proč by se vám kdokoliv měl omlouvat. Pokud svého psa nemáte pod kontrolou a utekl vám, nemáte s ním chodit navolno.
Takže když teoretický váš pes na vodítku potrhá jiného, který projde v dosahu vodítka tak jste tedy z obliga s tím, že pes má vodítko a to stačí? A jak dlouhé vodítko by mělo být, aby za to mohl ten kdo se ocitne v jeho dosahu?
@Anonymní píše:
Takže když teoretický váš pes na vodítku potrhá jiného, který projde v dosahu vodítka tak jste tedy z obliga s tím, že pes má vodítko a to stačí? A jak dlouhé vodítko by mělo být, aby za to mohl ten kdo se ocitne v jeho dosahu?
On neprošel, ale přiběhl, což mohl druhý pes vyhodnotit jako útok ![]()
@Anonymní píše:
Mám teda jen asi 20 let zkušeností se psy a vždycky když se psem někoho venku potkáme tak si držíme oba psy na kratko u nohy, pokud se nedomluvime, ze je k sobě pustime, což dělám jedině pokud je ten druhý pes opačného pohlaví.
Pořád srovnávas jiný situace, než byla ta tvoje. Pokud mají oba psy na vodítku, tak snad stihnout psy včas strhnout a usměrnit.
@Anonymní píše:
Přesně jak tady někdo píše, psa mám na krátko u nohy, pokud míjíme jiné psy. Pokud nám jiný pes odněkud přiběhne, je to jiná situace a podle povahy to třeba někteří psi můžou vyhodnotit jako situaci, kdy prostě zasáhnou.
Proč vy nevodite psa na vodítku a nepoustite ho teprve po domluvě nebo tam, kde jiní psi nejsou?
Kazdy pes neni zvedaly na kontakt s ostatnimi a nejaka potreba nechat si ocuchat zadek jinym psem je jim znacne neprijemna…coz mnoho majitelu nedokaze pochopit. Ten pes, ac se zajisten, zavrci, coz zpravodla spusti vrceni u psa na volno, ktery si chce,,jen ocuchat nebo hrat" a je maler na svete. Bez dohody majitelu u sebe ty 2 zvirata nemaji co delat. Utekl pes zakladatelky, tecka!
Jinak ja kdyz jsem mela psa a pribehl k nam nejaky otravny nafalek na volno, mela jsem sto chuti sveho psa take pustit, aby byly „vyrovnane“ pozice.
@jita22 píše:
Jinak ja kdyz jsem mela psa a pribehl k nam nejaky otravny nafalek na volno, mela jsem sto chuti sveho psa take pustit, aby byly „vyrovnane“ pozice.
Hm to jsem úplně jiná, já ňafálky vyženu a psy znám naučené, aby je jiné neřešili. V parcích jiné psy také neřeším, běhají tu mezi sebou. Jinak jsem si vždy pohlídala, abych nikoho nezranila a ani ho nepoškodila. Ale vidím, že je potřeba s jinými lidmi fungovat především tak, aby nikdo nezranil nebo nepoškodil nás. Asi bude nejlepší když půjdu se psy mimo dům venčit bez dětí a mezi psy případně skočit, aby nebyl ten bezbranný nakonec ještě zraňený
. Radši nechám pokousat sebe než psa.
@Anonymní píše:
Hm to jsem úplně jiná, já ňafálky vyženu a psy znám naučené, aby je jiné neřešili. V parcích jiné psy také neřeším, běhají tu mezi sebou. Jinak jsem si vždy pohlídala, abych nikoho nezranila a ani ho nepoškodila. Ale vidím, že je potřeba s jinými lidmi fungovat především tak, aby nikdo nezranil nebo nepoškodil nás. Asi bude nejlepší když půjdu se psy mimo dům venčit bez dětí a mezi psy případně skočit, aby nebyl ten bezbranný nakonec ještě zraňený. Radši nechám pokousat sebe než psa.
Nebo ho mej na voditku
mi prijde rozumnejsi nez skakat pak mezi ne. Rika se tomu prevence
@Anonymní píše:
Hm to jsem úplně jiná, já ňafálky vyženu a psy znám naučené, aby je jiné neřešili. V parcích jiné psy také neřeším, běhají tu mezi sebou. Jinak jsem si vždy pohlídala, abych nikoho nezranila a ani ho nepoškodila. Ale vidím, že je potřeba s jinými lidmi fungovat především tak, aby nikdo nezranil nebo nepoškodil nás. Asi bude nejlepší když půjdu se psy mimo dům venčit bez dětí a mezi psy případně skočit, aby nebyl ten bezbranný nakonec ještě zraňený. Radši nechám pokousat sebe než psa.
Je problém toho psa mít na vodítku, dokud se s majitelem jiného psa nedohodnete, že je pustit můžete? Já se teda vždycky ptám, pokud potkáme psa a mohli by si pohrát.
@Anonymní píše:
Chyba- jen na sebe upozornuješ, druhý pes bude zvědavý, chudak tvuj pes, sebevědomí asi v háji, co?Takový páníčky miluju, co hned zvedají psy a ideálně hned spustí sirénu „nééé ne ne néééé, fůůj, jdiiiiiii, neeeeee, ne ne neeeeeeeee“
Me psy ostatni nezajimaji, tedy az do chvile nez si je panicek zvedne nad hlavu
to se pak zajimaji no ![]()
Radši necháš pokousal sebe než psa, no to snad nemyslíš vážně? A o děti se teda má kdo postarat když budeš ležet třeba v nemocnici jo? Ale je fakt, že veterinu musíš zaplatit a tebe ošetři zdarma a třeba z toho ještě vytriskas nějaký bolestny a trvalý následky.
Záleží na vyhlášce, ale většinou je v ní, že pes má být na vodítku a o košíku tam není ani slovo. Bohužel je to tvoje chyba, měla jsi ho mít na vodítku. Máš ponaučení do budoucna, košík mu nedávej, protože se pak logicky nemůže bránit, ale drž ho na vodítku, aby nechodil za cizími psy, holt každý pes na to zvědavý není. To by snad měl každý pejskař chápat, ne? U psů je bohužel celkem normální, že si někdy s ostatními psy nesednou a jdou do rvačky, dělají to i psi, kteří mají výcvik. Pes není stroj, ale živé zvíře, které jedná pudově. Já psa pouštím jen na hřišti pro psy a ještě po dohodě s ostatními pejskaři, jestli to nebude problém. A nebo někde daleko od psů a civilizace.
@Anonymní píše:
Chyba- jen na sebe upozornuješ, druhý pes bude zvědavý, chudak tvuj pes, sebevědomí asi v háji, co?Takový páníčky miluju, co hned zvedají psy a ideálně hned spustí sirénu „nééé ne ne néééé, fůůj, jdiiiiiii, neeeeee, ne ne neeeeeeeee“
Prosím? Jako když se k tobě valí naježená vrčící funící obluda, o 30 kg větší než tvůj pes, tak nemáš jinou možnost jak reagovat. Neuč mě znát, jak vypadá pes, který vrtí ocasem.
Chyba- jen na sebe upozornuješ, druhý pes bude zvědavý, chudak tvuj pes, sebevědomí asi v háji, co?
Takový páníčky miluju, co hned zvedají psy a ideálně hned spustí sirénu „nééé ne ne néééé, fůůj, jdiiiiiii, neeeeee, ne ne neeeeeeeee“