Napadení psa psem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31802
11.8.18 20:49
@AnnaNuvoletta07 píše:
No jo, zase dřív píšu než přemýšlím. :) Omlouvám se všem za nevhodnou vsuvku a děkuji za upozornění. :) :oops:

Ono je to trošku zmatečné že není hned vidět kde se to obnovilo no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.18 06:01

Holky tak jen pro info, když už jsem tu rozpoutala takovou diskuzi. Policie opravdu přijela, prý když byla zavolána, tak musí. No zkoukli jestli má pes čip, očkovák, zeptali se jak se věc stala a odjeli, že je to pro ně uzavřené, že to ještě sepíšou a máme se dostavit na oddělení aby se podepsal protokol. Včera jsme to šli podepsat, tak jsem si vyžádala adresu na pána druhého psa, protože jsem vlastně ani nevěděla kdo to je a cestou z MP jsem koupila velkou čokoládu a šla se omluvit a zeptat jak na tom pes je. No i přes mega břicho jsem dostala slušnej sprdung jaká jsem píp, že se pes vytrhl atd a nakonec mi řekl, že jejich pes je ok tak ať si čokoládu sežeru sama. Tak teď posuďte samy, jako že nadával v tu chvíli na místě, jsem po uklidnění naznala že chápu, vím jaký to je, náš pes byl napaden 2×, z toho jednou mohl být bez oka. Ale to včera už mohl pán řešit mírněji.

• Citovat
  • Upravit
14637
14.8.18 08:37
@Anonymní píše:
Holky tak jen pro info, když už jsem tu rozpoutala takovou diskuzi. Policie opravdu přijela, prý když byla zavolána, tak musí. No zkoukli jestli má pes čip, očkovák, zeptali se jak se věc stala a odjeli, že je to pro ně uzavřené, že to ještě sepíšou a máme se dostavit na oddělení aby se podepsal protokol. Včera jsme to šli podepsat, tak jsem si vyžádala adresu na pána druhého psa, protože jsem vlastně ani nevěděla kdo to je a cestou z MP jsem koupila velkou čokoládu a šla se omluvit a zeptat jak na tom pes je. No i přes mega břicho jsem dostala slušnej sprdung jaká jsem píp, že se pes vytrhl atd a nakonec mi řekl, že jejich pes je ok tak ať si čokoládu sežeru sama. Tak teď posuďte samy, jako že nadával v tu chvíli na místě, jsem po uklidnění naznala že chápu, vím jaký to je, náš pes byl napaden 2×, z toho jednou mohl být bez oka. Ale to včera už mohl pán řešit mírněji.

No co už… Příště se mu vyhněte obloukem a zkus to hodit za hlavu. Udělala jsi, co jsi mohla, řešila jsi to slušně. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33650
14.8.18 10:31
@Anonymní píše:

No vida, v šoku z napadení už dávno není ale hulvátem je pořád. Hodˇto za hlavu, omluvila ses ty i tvůj chlap, pes je v pořádku tak není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
14.8.18 10:52
@Anonymní píše:

Víc toho udělat stejně nemůžeš, pes je ok, to je hlavní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
14.8.18 11:27

Mně spíš překvapuje, kolik lidí si pořídí velké plemeno psa, aniž mají zájem ho vychovávt. Běžně se mi stává, že proti nám běží pes a majitel v dáli za ním volá: „Nebojte se, on nic nedělá!“ Poznám, že nás nejde kousnout, ale ono stačí, když vám 40 kg drobeček položí tlapy na ramena a chce se mazlit. A kolikrát už jsem našeho prcka nesla nad hlavou a kolem mně skákal nevychovanec. A nejhorší je, že když jim něco řeknete, tak koukají jak z jara. Psy mám ráda, některé majitele ne. Pořídím si asi pepřák a dostane dávku (jen teď nevím, jestli majitel nebo neposlušný pes)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
14.8.18 12:54

@jednoslunicko Souhlas, ale kupodivu potkávám mnohem víc nevychovaných malých psů, než těch velkých. Oni déle dospívají, takže to jalové období puberťáka trvá i tři roky, než je to fakt spolehlivý a klidný pes. Ale pak jsou to většinou pohodáři, nic je nerozhodí, štěkající čivava už vůbec ne. Ale malí psi jsou obvykle fakani od mala do smrti, koušou kolem sebe a ostatní psy provokují ze strachu. Lidi si myslí, že jorka nebo čivavu netřeba vychovávat a vlastně to ani není pes, což je větší průšvih. :? Nebo si pořídí JRT, protože je to ten chytrý pes z reklamy. Pak ho sotva vyvenčí kolem baráku na flexině, ale zaměstnání žádné, vybití energie si pes obstarává doma na polštáři. A pak někoho pokouše, protože už je to uzlíček nervů – teriéři jsou na to obzvlášť náchylní, potřebují smysluplnou akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
14.8.18 13:02

@Litta Jenže já ve městě potkávám právě ty majitele velkých plemen, co je mají v bytě a sotva je vyvenčí. A to je mi opravdu líto. Nevím, co je to za moda za a) mít za každou cenu psa, i když na něj nemám vpodstatě čas, z b) chovat ho v bytě, kde nemá prostor a za c) myslet si, že se vychová sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
14.8.18 13:09
@jednoslunicko píše:
@Litta Jenže já ve městě potkávám právě ty majitele velkých plemen, co je mají v bytě a sotva je vyvenčí. A to je mi opravdu líto. Nevím, co je to za moda za a) mít za každou cenu psa, i když na něj nemám vpodstatě čas, z b) chovat ho v bytě, kde nemá prostor a za c) myslet si, že se vychová sám.

Jo to je průšvih, ale u všech velikostí… Ale tedy nesouhlasím s tím bytem. Pes většinu dne prospí, i když se s ním pracuje 3 hodiny denně. A i velký pes se vejde do malého bytu. Naopak hodit ho na zahradu je někdy kontraproduktivní, protože pán má pocit, že se vyběhá sám a už s ním na tu procházku nejde vůbec. A vychovat psa sám jde, jen se tomu zase člověk musí věnovat a hodně si toho načíst, vypozorovat a ozkoušet. Ono instantně přijít na cvičák a myslet si, že za pár hodin ho tam vycvičí je taky nesmysl. Pak pes poslouchá tam, ale za branou cvičáku je to pořád stejné. Učit se totiž musí ten člověk, jak psa motivovat a chápat, jak pes na co reaguje. Já bych obecně dávala psa jen tomu, kdo projde testy, asi jako na zbraň nebo řidičák. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
14.8.18 13:16

A mě zase štvou majitelé malých plemen co je mají neustále na volno a myslí si, že můžou všechno, můj pes (ano, velké plemeno) se nesnese s každým psem a jako okolo baráku máme minimálně 10 těch malých uštěkanců, jejichž majitelky tlachají na lavečce a ani neví kde mají psa, my s vodítkem a pes u nás štěká a nedejbože když můj zkusí zavrčet, tak ještě já dostanu sprda, že mám agresivního psa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
14.8.18 13:21
@sandra001 píše:
A mě zase štvou majitelé malých plemen co je mají neustále na volno a myslí si, že můžou všechno, můj pes (ano, velké plemeno) se nesnese s každým psem a jako okolo baráku máme minimálně 10 těch malých uštěkanců, jejichž majitelky tlachají na lavečce a ani neví kde mají psa, my s vodítkem a pes u nás štěká a nedejbože když můj zkusí zavrčet, tak ještě já dostanu sprda, že mám agresivního psa :roll:

Já když mám dobrou náladu a s dotyčným je řeč, tak nabízím, že psa podržím a malej si ji očuchá, aby se přestal bát. Většina nechce, ale překvapivě se najde dost těch, co jsou rádi. Tak hodím řeč o tom, že jinak se to bude zhoršovat, ať ho k větším psům naopak berou a sami si je hladí. Když náladu nemám, tak cizího raťafáka zastrašuju, posílám do háje a když pán nic a malej nevypadá na rvačku, tak jsem připravena svoji pustit (vím, že nic neudělá, max. omylem přišlápne packou, protože si chce hrát), ono je ta provokace a bábu ignorance pak rychle přejde. :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.18 16:04

Lidi se mají své psy hlídat. A ty si to dělala. Takže tohle by měl řešit spíše starosta s bezdomovcem. Určitě bych výčitky neměla a košík svému psu sundala. Ať se brání!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.20 15:28

Holky stala se mi nehoda. Vedla jsem psa 30 kg s košíkem a bohužel na chvilku bez vodítka :( no a stalo se mi, že když jsme se vraceli z venčení, tak vyběhl za jiným psem za molosem cca 60 kg. Většinou popoběhne a vrací se nebo si hraje. Ale teď se strhla mela :(, Molos byl na vodítku, ale pak se bohužel vytrhl paní a než jsem doběhla tak měl pes co jsem vedla stehno na maděru a pes ho držel za hlavu. Běžela jsem s řevem k nim, když mi pes kňučel bolestí. Páníček molose zvedal za obojek. Řvala sem tak, že naštěstí molos pustil. Ze psa tekla krev s košíkem neměl moc šanci. No a ptala jsem se co se stalo a proč neměl ten molos košík a taky chtěla kontakt na majitele, abychom se spojili později po ošetření zraněného psa. Byla jsem teda hysterická s tím, že proč neměl pes košík když dle okolí měl konflikty i dřív a několik psů zranil, dřív býval na volno bez košíku. Paní mi kontakt nedala i když jsem ho opakovaně asi 8 x chtěla. Opakovaně jsem jí říkala, že pes krvácí a musí ihned na ošetření ať mi dá kontakt, ale ona chtěla řešit vše jedině na místě a pak si šla telefonovat nevím kam, možná policii. Nemohla jsem stále čekat a musela jsem psa odvést na ošetření ;(, teď je už po operaci a modlím se a doufám, aby neměl trvalé následky :(. Ano byla má chyba, že jsem ho pustila, ale měl alespoň košík a nikoho nezranil, ze šarvátky vždycky bere roha, navíc je vykastrovaný takže ho psy berou jako fenu. Moc mě mrzí, že jsem sebou měla děti, jinak bych byla rychlejší a ihned skočila mezi psy, ale s dětmi jsem si netroufla. Omlouvám, se za román, pravopis i slovosled. Jsem úplně psychicky rozsypaná. A teď dotaz, opravdu stačí mít psa na vodítku a pak může klidně pokousat a majitel se nemusí ani omluvit? Prosím anonym, jsem z toho moc špatná a nechci, aby mě paní případně tu poznala.

• Citovat
  • Upravit
639
27.1.20 15:34

Anonymní - Nevím, jak to je u vás ve městě, ale u nás musí být pes na vodítku nebo mít košík. Takhle to trochu vypadá, že váš pes (s náhubkem) bez vodítka napadl psa na vodítku (bez náhubku). Asi to bude těžké posouzení. Doporučuju se nějak dobrat svědků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
27.1.20 15:35

Asi záleží jakou máte vyhlášku u nás je třeba jen vodítko. Ale tady vidim jednoznačně chybu na tvý straně. Neměla jsi psa na vodítku a nechala jsi ho běžet za cizím psem. Nikdy nevíš jak který pes bude v určité situaci reagovat. To vždycky miluju když jdu se psem na vodítku běží k nám cizí pes a majitel z dálky křičí Nebojte se on je hodnej :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný