Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, ![]()
moc prosím, kdo podstoupil IVF s dárkyní v Pronatalu, mohly byste mi napsat, kolik jste měly od dárkyně vajíček?
Jsem trošku zklamaná, jelikož mi doktor sdělil, že jich bude tak 4 a že možná nebude do mrazáku. Při ceně 50 tisíc mi to nepříjde moc fér. ![]()
Mohla bych poprosit taky o informaci, jestli máte zkušenosti s tím, že vajíčka dělí mezi dvě příjemkyně? Slyšela jsem z více zdrojů, že ano, dárkyně ale samozřejmě dostane odměnu jen jednou. ![]()
Nebud z toho smutná, odebrat se jich může kvantum, ale vyberou se jen ta kvalitní.. nemyslím si, že se dělí mezi dvě příjemnkyně to nejspíše né…
Je pravda,že ta cena je opravdu vysoká-my co máme děti bez „pomoci“ často opomíjíme,jaký zázrak nám byl dopřán.Dětí si vážíme,máme je rádi,dýchali bychom za ně…ale občas nám to přijde jako samozřejmost.
Držím pace,aby mimčo bylo co nejdříve a nyní tento pokus vyšel. ![]()
Ahoj ,
já byla v Pronatalu jako dárkyně, tak ti to píšu z druhé strany.
Neměla bys být „zklamaná“ . Dárkyně je k odběru nastimulovaná jako každá jiná pacientka - a prostě co se „urodí“ to se „urodí“ . Dárkyně je taky jen člověk - já měla odběry 2 a pokaždé (podstatně) jiný počet vajíček… Navíc stimulace dárkyně něco stojí - té to samozřejmě pojišťovna nehradí, takže to musí hradit příjemkyně. Na tom mi nic nespravedlivého nepřijde.
A abych jen nepoučovala - poslední (třetí) dítě mám nakonec taky po IVF (můj věk) a hezky jsem si ho uhradila taky ![]()
Anonymní píše:
Ahoj ,já byla v Pronatalu jako dárkyně, tak ti to píšu z druhé strany.
Neměla bys být „zklamaná“ . Dárkyně je k odběru nastimulovaná jako každá jiná pacientka - a prostě co se „urodí“ to se „urodí“ . Dárkyně je taky jen člověk - já měla odběry 2 a pokaždé (podstatně) jiný počet vajíček… Navíc stimulace dárkyně něco stojí - té to samozřejmě pojišťovna nehradí, takže to musí hradit příjemkyně. Na tom mi nic nespravedlivého nepřijde.
A abych jen nepoučovala - poslední (třetí) dítě mám nakonec taky po IVF (můj věk) a hezky jsem si ho uhradila taky
Ahoj,
děkuju všem za příspěvky.
Jinak, já nejsem zklamaná z ceny, člověk by dal cokoli za miminko, ale z toho, že Pronatal evidentně dělí vajíčka dárkyně mezi dvě příjemkyně, přičemž obě příjemkyně zaplatí, ale dárkyně dostane jen jednu částku. Myslím, že v těchto případech by tedy dárkyně měla právem dostat částky od obou příjemkyň a ne aby CAR dostal to, co náleží dárkyni, která to vše podstoupila. Myslím, že by všechna vajíčka dárkyně měla připadnout jedné příjemkyni. Když stimulovali mě, měla jsem 13 vajíček, z toho tedy jen 7 zralých. Bohužel, moje vajíčka jsou špatná. Zklamaná jsem byla, jelikož mi příjde, že za ty peníze by měla být možnost mít v mrazáčku aspoň pár embryjek, no.
Jsem vděčná, že se najdou holky, jako jsi třeba ty, moc tě obdivuju a současně moc děkuju, že jsi byla ochotná tu stimulaci včetně OPU podstoupit.
Dáváte nám holky šanci, mít vytoužené miminko. Díky vám ještě jednou. ![]()
Prosím tě, anonymní, mohla by ses svěřit, kolik jsi tedy měla při obou OPU vajíček?
Jinak tedy, to je pech, určitě jsi minimálně dvěma holčinám pomohla k miminku a pak jsi sama musela do IVF. ![]()
Míša79 píše:Anonymní píše:
Ahoj ,já byla v Pronatalu jako dárkyně, tak ti to píšu z druhé strany.
A abych jen nepoučovala - poslední (třetí) dítě mám nakonec taky po IVF (můj věk) a hezky jsem si ho uhradila takyAhoj,
Jinak, já nejsem zklamaná z ceny, člověk by dal cokoli za miminko, ale z toho, že Pronatal evidentně dělí vajíčka dárkyně mezi dvě příjemkyně, přičemž obě příjemkyně zaplatí, ale dárkyně dostane jen jednu částku. Myslím, že v těchto případech by tedy dárkyně měla právem dostat částky od obou příjemkyň a ne aby CAR dostal to, co náleží dárkyni, která to vše podstoupila. Myslím, že by všechna vajíčka dárkyně měla připadnout jedné příjemkyni. Když stimulovali mě, měla jsem 13 vajíček, z toho tedy jen 7 zralých. Bohužel, moje vajíčka jsou špatná. Zklamaná jsem byla, jelikož mi příjde, že za ty peníze by měla být možnost mít v mrazáčku aspoň pár embryjek, no.děkuju všem za příspěvky.
Jsem vděčná, že se najdou holky, jako jsi třeba ty, moc tě obdivuju a současně moc děkuju, že jsi byla ochotná tu stimulaci včetně OPU podstoupit.Dáváte nám holky šanci, mít vytoužené miminko. Díky vám ještě jednou.
si mě rozbrečela.. uvažuju o darování vajíček už pár týdnů… tvoje poslední věty mě momentálně pokopli dopřepředu, že do toho prostě musim jit..
Ahoj holky já osobně jsem ráda že jsou dárkyně vajíček, i já bohužel potřebuju darcovské vajíčka.Poprvé jsme měli 8 vajíček dárkyně a nakoc vhodné byli 2 bohužel se nezadařilo.Po 2 jich bylo 10 dárkyně a vhodné byli 3 znova ne.Tak čekame na další pokus a snad bude šťastnější.
Ahojky,
darovala už jsem dvakrát. Sice to se mnou hodně cvičí, ale co nadělám. Již několik let spolupracuji s ústavem pro postižené v Praze Sulické. Snažím se jim měsíčně posílat nějaké ty penízky, ale jelikož táhnu domácnost sama, není to vždy možné. Možnost darovat vajíčka mi alespoň pomohla jim už dvakrát poslat po dvacetitisících a ještě snad pomoci nějaké budoucí mamince. Hlavně sama ještě děti nemám a nikdy člověk neví, zda to půjde bez pomoci. Třeba také někdy budu velmi vděčná za osůbku, která půjde darovat.
Ahojte holky,
právě jsem na Pronatal poslala dotaz ohledně darování vajíček…je tady některá, která tam za tímhle cílem byla v poslední době?
Předem děkuji za odpovědi
Ja chtěla také darovat, protože už další Mimi neplánují, a napsali mi, že už ne, kvůli zdlouhavému vyšetření. Na stránkách mají, že do 33 a je mi 30.. docela mě to mrzi, odkládala jsem to kvůli druhému ditku a teď už mě nevemou. Škoda, byla jsem na klinice v pronatalu jednou a viděla tam rodiče, co čekali asi na příjem, byl to tak hezky pocit… Ale pak se mi zpozdilo, tak se to zrušilo, teď kdyz už mám vse v poho, tak mě pro změnu nevemou. A ostatní mám docela z ruky.
jednou jsem darovat chtela
@zudina
Já taky nechápu. Pro někoho je to „jen“ buňka. Stejně jako darovat krev.
@Monisever píše:
Ja chtěla také darovat, protože už další Mimi neplánují, a napsali mi, že už ne, kvůli zdlouhavému vyšetření. Na stránkách mají, že do 33 a je mi 30.. docela mě to mrzi, odkládala jsem to kvůli druhému ditku a teď už mě nevemou. Škoda, byla jsem na klinice v pronatalu jednou a viděla tam rodiče, co čekali asi na příjem, byl to tak hezky pocit… Ale pak se mi zpozdilo, tak se to zrušilo, teď kdyz už mám vse v poho, tak mě pro změnu nevemou. A ostatní mám docela z ruky.jednou jsem darovat chtela
dej krev nebo buď v registru dárců kostní dřeně. To je taky hezký, ne?
Ahoj, ja senm si to same co vy rikala taky jak to nekdo muze udelat. Ale ted uz sem jineho nazoru. Ono někdo to děla pro tu odměnu a někdo kvuli tomu že opravdu chces pomoci jiným zenám ktere nemohou mit děti. At je to tak nebo tak obdivuji je opravdu protoze to urcitě není jednoduche darovat vajicka ale pomohou tim ženam ktery touzi po rodine po miminku a mit ho nemuzou. Ja sama vim jake to je ne primo ze bych nemohla mit deti ale v minulosti jsem 2 krat byla mimodelozne tehotna a bohuzel mi museli odtsranit oba vejcovy a vim ze bez pomoci kliniky umeleho oplodnenui mit svoje vytouzene miminko mit nebudu. Kdyz mi to rekli myslela jsem ze je to konec ze nebudu mit rodinu, ale porad sanci mam. Vim jak strasne sem se citila, ja si ani nedokazu predstavit jak musi byt tem ktere nemuzou ty deti mit vubec jen s pomoci darkyne. Když pak clovek kouka na zpravy jak nektere miminko odhodi do popelnice nebo ho umlati atd,. rikam si co to jsou za lidi oni je nechteji a na svete je plno co by dali vsechno aby je mohli mit. Je to tak jak to je ja osobne je obdivuji a sama sem se prihlasila na odber vajicek v pondeli mam vstupni pohovor. ![]()