Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, za dva dny mě čeká v Pronatalu třetí KET, tentokrát mám 5 zdravých PGT-A testovaných embryí, tak snad to vyjde. Já osobně jsem v Pronatalu celkem spokojená, ale nemám žádné srovnání. Systém tam mají takový, že střídáš doktory a nechodíš pořád k jednomu, to mi přijde trochu nešikovný, nicméně pak si můžeš říct: ten a ten mi byl sympatický, už chci chodit jen k němu. Já takhle chodím k dr. Mardešičové, která je podle mě opravdu skvělá, navíc působí jako skutečný profesionál a je lidsky milá. Četla jsem o ní i nepěkné recenze, ale ke mně se chovala vždy parádně. Prostředí je taky moc fajn a můj gynekolog mi Pronatal doporučoval kvůli laboratoři, kterou mají údajně společně s Gennetem nejlepší. Jediné co je nicmoc je ta dopravní dostupnost, MHD je to otrava a autem zase ráno zácpa. Kdybys potřebovala nějaké další info, klidně se ptej.
Co se týče postupu práce, ten mi přijde asi srovnatelný s ostatními klinikami, co jsem tak četla, dělali nám vstupní vyšetření, pak konzultace výsledků a pak návrh dalšího postupu. U nás nikdo neodhalil žádnou příčinu neplodnosti, to je trochu komické, všechny výsledky máme skvělé, partnerovi řekli, ať jde darovat spermie. Prý to tak holt někdy je. Držím moc palce.
Ahoj,
chápu úplně přesně, co prožíváš… my jsme si tím prošli taky. Snažili jsme se skoro 4 roky a po několika neúspěšných pokusech jsme byli psychicky úplně na dně. Přesně jak píšeš – personál byl vždy milý, ale když se nedaří, člověk už to místo začne mít spojené spíš se zklamáním než s nadějí.
Nakonec jsme se rozhodli pro změnu a přešli jsme do Pronatal Ostrava konkrétně k panu doktorovi Matlákovi– a pro nás to byl obrovský zlom.
Nevím, jestli to bylo přístupem, nastavením léčby nebo prostě tím, že jsme konečně byli „na správném místě ve správný čas“, ale poprvé jsme měli pocit, že se na nás někdo dívá opravdu individuálně a hledá cestu právě pro nás.
Co pro mě osobně bylo nejdůležitější:
všechno nám trpělivě vysvětlovali (i opakovaně, když jsem byla ve stresu 🙈)
cítila jsem větší důraz na detail a plánování dalšího postupu
a hlavně – vrátila se nám naděje, kterou jsme už skoro ztratili
A právě tam se to nakonec povedlo ❤️
Neříkám, že je to zaručená cesta pro každého – to bohužel v IVF nikdy není. Ale změna prostředí a přístupu pro nás znamenala strašně moc. Někdy už jen to, že se člověk znovu „nadechne“, udělá obrovský rozdíl.
Držím ti palce, ať najdeš místo, kde se budeš cítit dobře – protože i to je podle mě půl úspěchu 🍀
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj ženy,
zvažujeme o přestupu do pražského Prontal Sanatoria. Marně procházím diskuze, kde bych našla nějaké červstvé zkušenosti, všechny příspěvky jsou hodně staré. Měli jsme první konzultaci s doc. Mardesicem a byla velmi prijemna.
Jsme po prvním cyklu IVF v jiném prazškém caru, v němž proběhly 4 transfery (z toho jednou dvě embrya naráz) a ztratili jsme vítr do plachet, všichni jsou tam vlastně moc milí, nic nám tam nechybí, až na vytouženého potomka.
Zároveň se mi tam začalo v poslední době hůř a hůř docházet, což je asi přirozené, že se člověku nechce tam, kde se nedaří.
Našel by se prosím někdo s recentní zkusěností s Pronatalem? Moc díky