Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, nemáte prosim nekdo zkusenost, ze jste meli OPU v Pronatalu v Praze? Jestli ano, v kolik jste tam museli byt a kdy partner?
To ti všechno řeknou, bylo to ráno, někdy kolem 9.30 už jsem byla převlečená v čekárně, pak se šlo na sál. Manžel tam byl celou dobu, čeká se na výsledek punkce a pokud jsou odebrána vajíčka, ihned zavolají partnera k odběru spermatu.
@Thomassss Dekuju.Ja totiz resim jeden problem a dost me to stresuje. Dneska jsem byla na kontrole s tim, ze ve ctvrtek mam prijit jeste jednou a v sobotu bude skoro najisto punkce. Volala jsem to partnerovi a ten mi rekl, ze ma v 8.30 rano v sobotu praci a ze to nemuze zrusit.Tak jsem mu rekla, ze tohle je snad dulezity a on mi rekl, ze se s nima urcite ve ctvrtek na kontrole domluvit, ze se to kdyztak posune.Tak jsem mu rekla, ze takhle to nechodi a ze tam treba nebudu jedina na OPU a nebude se to ridit podle nas.Je mi uplne trapne, kdyz si predstavim, ze bych se na tohle doktora mela ptat.🤦♀️A on, ze to nechapu, ze to zmenit nemuze a dorazi hned potom.Ta prace neni na cely den, to je maximalne na hodinu. Jenze tam asi musi byt se mn
@Thomassss dopisuji vzkaz (ten predchozi jsem omylem poslala driv nez jsem ho dopsala). Takze on tam urcite bude muset byt se mnou hned na zacatku.Jako teoretiky by tam treba v 10.00 mohl byt, ale jestli to neni pozde.On to vubec nechape, ze to tak nefunguje, ze si reknem.Ta jeho prace neni klasicka prace.Kdyz to odmitne tak uz ji priste mit nemusi.Ale stejne me to stresuje.No mozna zbytecne. nevim.
@peta19888 to se tam musíte poptat, jak to chodí, zase může se stát, že se někde zdrží, nepojede mu auto atd., to je docela risk, toho bych se bála. Nebo se domluvit, zda by nešlo sperma odebrat dřív a zamrazit ho, aby byla jistota.
My šly podle abecedy… Ale dle mého je potřeba na čas vzít ženu, spermie se snad dají domluvit buď kolem té osmé nebo na desátou.
@ugluk Jasne,no ta desata by byla uz v pohode.Stve me, ze tohle ja musim resit, stresovat se, ze to nemuze byt v pohode.
@Thomassss To asi zamrazit nepujde podle me, kdyz uz je to ted v sobotu.Ale je pravda, ze se muze cokoli stat.No musim se zeptat ted ve ctvrtek, jak to bude, kolik nas pripadne bude a zda on tam nemusi byt presne hned uplne rano.