Propadlý pas

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
23.5.17 13:25
@dalimil píše:
No, a to je ještě syn na škole v přírodě a přijede až v pátek. No když se daří, tak se daří… :-)

Jéžiš. No, zjisti si, co se může stát, když vás čapnou, tím si nejsem úplně jistá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
23.5.17 13:26

A takhle rychle ti nikdo občanku ani pas nevystaví. Na pas je zkrácená lhůta 6 pracovních dní a 2 tis Kč. Občanka 15 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
23.5.17 13:30

Někdy před rokem jsem tu v podobné diskuzi četla horory, jak lidem v zahraničí (už nevím, jestli to bylo Rakousko nebo Německo) dítě bez pasu odebrali. Já bych to neriskovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
23.5.17 13:32

Tak pas končí 26.5. v pátek a jedeme v sobotu 27.5. Neskutečné, to by nikdo nevymyslel. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
23.5.17 13:32

@Gina
Bych chtěla vidět, jak dítě s neplatným pasem odeberou rodičům.

Samozřejmě žádný úředník ti nedoporučí cestovat s propadlým pasem, je to na tvojí zodpovědnost. Možná bych s sebou ještě přihodila rodný list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
23.5.17 13:33
@Anturie píše:
@dalimil Nenapsal jsi věk dítěte, od toho se asi vše odvíjí. :think: „Ouřad“ je holt úřad, tomu se nevyhneš. Ty táborníku, jsi dopustil takovou chybu? ;)

Rád bych napsal, že za to může především moje žena, ale ona sem chodí, čte a nechci aby mě vykostila, takže to nenapíšu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
23.5.17 13:34

@dalimil Ještě mě napadlo, jedete oba rodiče? Prostě napsat povolení k vycestování:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
23.5.17 13:50

@dalimil No, vidím to černě, jen tak jsem mrkla na podmínky. I mimina musí mít doklad… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
23.5.17 13:57
@Anturie píše:
@dalimil Ještě mě napadlo, jedete oba rodiče? Prostě napsat povolení k vycestování:think:

ani povolení od prezidenta by nestačilo, dítě musí mít svůj platný cestovní doklad

• Citovat
  • Upravit
101567
23.5.17 13:57
@Anturie píše:
@dalimil No, vidím to černě, jen tak jsem mrkla na podmínky. I mimina musí mít doklad… :,(

Jo, to musí, to je jasný… spíš jde o to, jak by ti celníci zareagovali, kdyby si všimli, že je propadlý :think:
Při cestě tam by je mohli nepustit dál, to nepotěší, ale není to tragédie, ale co při kontrole ve vnitrozemí nebo cestě zpět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
23.5.17 14:08
@Doe_Jane píše:
ani povolení od prezidenta by nestačilo, dítě musí mít svůj platný cestovní doklad

Netušila jsem, už to vím… :)

@j.a.n.i1 píše:
Jo, to musí, to je jasný… spíš jde o to, jak by ti celníci zareagovali, kdyby si všimli, že je propadlý :think:
Při cestě tam by je mohli nepustit dál, to nepotěší, ale není to tragédie, ale co při kontrole ve vnitrozemí nebo cestě zpět…

Nevím, já bych teda nikam nejela a v @dalimil případě, když teda klouček přijede se zážitky v pátek, není nutnost jet v sobotu na výlet. To je celé. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
23.5.17 14:09

@Anturie jasný hlavně že už víš :) jako po tom co se zase stalo včera teď budou přísnější kontroly

• Citovat
  • Upravit
101567
23.5.17 14:11

@Doe_Jane A co se stalo včera, jsem mimoň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
23.5.17 14:19
@dalimil píše:
Rád bych napsal, že za to může především moje žena, ale ona sem chodí, čte a nechci aby mě vykostila, takže to nenapíšu. :-)

ajajaj… :mrgreen:
No, ale ani rychlopas to nejspíš nezachrání, protože to trvá týden, než ho udělají… a cena taky není zrovna malá, za dítě jsou to dva tisíce…
Já bych si to asi neriskla, nikdy nevíš, co se může stát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
23.5.17 15:31
@Regina Hero píše:
ajajaj… :mrgreen:
No, ale ani rychlopas to nejspíš nezachrání, protože to trvá týden, než ho udělají… a cena taky není zrovna malá, za dítě jsou to dva tisíce…
Já bych si to asi neriskla, nikdy nevíš, co se může stát…

No jo, na počkání to bohužel nedělají. Riskneme to, je to o den, to doufám okeceáme. :-)
Mají jet právě i jeho kamarádi, co už dlouho neviděl a moc se těší, to za ty případné dva dny v lochu stojí… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.