Propadlý pas
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
A nemáte nějakého bratrance, který je synovi podobny a má platný pas?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janina81 píše:
A takhle rychle ti nikdo občanku ani pas nevystaví. Na pas je zkrácená lhůta 6 pracovních dní a 2 tis Kč. Občanka 15 dnů.
Ahoj, co za doklady potřebuji na občanku a co na pas - ten mám propadlý a jak dlouho to dnes trvá, případně co se platí za kratší lhůtu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rychle pro pas
@dalimil píše:
Máme problém, jedeme v sobotu na jednodenní poznávací autobusový zajezd do Mnichova a zjistil jsem s hrůzou, že syn má o několik dní propadnutý pas. Co teď, risknout to? Vím, že němci české autobusy občas staví a kontrolujou. Co se může stát, nemá někdo zkušenost?
Díky.
Jestli syn ještě nemá občanku (není mu 15let), tak rychle na úřad a nechat udělat pas ve skráceném řízení (do dvou dnů). Na větších úřadech to není problém (dneska už můžete na kterékoli pasové). Tohle není legrace - žiju kousek od Regensburgu (na dálnici směr Mnichov) a autobusem už radši přes hranice nejezdím. Stačil mi zážitek, kdy jednoho cestujícího s Britským pasem vyvedl tajný z autobusu na odstavném parkovišti pro kamiony ho s dalšími neuniformovanými kolegy svékl do trenek a celou dobu na něj mluvil jen německy přesto, že ten kluk (prokazatelně Evropského původu, věk cca 25) žádal o angličtinu. Když ověřili jeho totožnost, odněkud se vynořil uniformovaný policista a již anglicky mu situaci vysvětlil. Pro toho kluka to muselo být 5min pekla, pro nás v buse podívaná na značkové spodní prádlo a scéna jak z hororu… To parkoviště je hned za hranicemi za Rozvadovem, staví tam všechny linkáče a mnohdy i zájezdové autobusy a hlavně - není tam kamera a české úřady tam nemají žádnou pravomoc v případě, že se stane nedorozumění. Není to státní hranice…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vlaďka 83 píše:
Jestli syn ještě nemá občanku (není mu 15let), tak rychle na úřad a nechat udělat pas ve skráceném řízení (do dvou dnů). Na větších úřadech to není problém (dneska už můžete na kterékoli pasové). Tohle není legrace - žiju kousek od Regensburgu (na dálnici směr Mnichov) a autobusem už radši přes hranice nejezdím. Stačil mi zážitek, kdy jednoho cestujícího s Britským pasem vyvedl tajný z autobusu na odstavném parkovišti pro kamiony ho s dalšími neuniformovanými kolegy svékl do trenek a celou dobu na něj mluvil jen německy přesto, že ten kluk (prokazatelně Evropského původu, věk cca 25) žádal o angličtinu. Když ověřili jeho totožnost, odněkud se vynořil uniformovaný policista a již anglicky mu situaci vysvětlil. Pro toho kluka to muselo být 5min pekla, pro nás v buse podívaná na značkové spodní prádlo a scéna jak z hororu… To parkoviště je hned za hranicemi za Rozvadovem, staví tam všechny linkáče a mnohdy i zájezdové autobusy a hlavně - není tam kamera a české úřady tam nemají žádnou pravomoc v případě, že se stane nedorozumění. Není to státní hranice…
Taky jsem se mohla podívat na datum příspěvku…
Už jste to vyřešili? A jak? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vlaďka 83 píše:
Taky jsem se mohla podívat na datum příspěvku…Už jste to vyřešili? A jak?
Jel s propadlým pasem ( o jeden den ), nic se naštěstí nestalo. Ale byly to trochu nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dalimil píše:
Jel s propadlým pasem ( o jeden den ), nic se naštěstí nestalo. Ale byly to trochu nervy
Tak to máte skutečně štěstí. Tady (v Německu) se o boji s přistěhovalectvím moc nemluví, ale za hranicemi odstavují vše, co se jim jen trošku nezdá. A pokud už se jim člověk trošku znelíbí, tak s ním zrovna v rukavičkách nejednají. Dost se tomuhle jednání dá vyhnout, pokud si služby a věci objednáváme elektronicky a platíme bankovními převody - to pak má bundeswehr o nás předem všechny informace a nic neřeší nátlakem. U Regensburgu po dálnicích jedí černá vw cady a za ní dvě doprovodná auta (vzdálenější je standartně označené jako policajní), prví se zavěsí za kamion nebo bus a stáhne o něm bez zastavení řidiče všechny dostupné info. Pokud se jim něco nezdá, policajt předjede, všichni zablokují cestu a vyvezou kamion z dálnice… Někdy jich takhle na odstavných parkovištích, kde mají i váhu a rentgen a další posily mají i 5 najednou… Občas je to mazec, být svědkem takovéhle akce. A to místní policie nemá ani střelné zbraně a jde z nich větší hrůza než z těch českých.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.