Propadlý pas

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2204
23.5.17 13:07

Propadlý pas

Máme problém, jedeme v sobotu na jednodenní poznávací autobusový zajezd do Mnichova a zjistil jsem s hrůzou, že syn má o několik dní propadnutý pas. Co teď, risknout to? Vím, že němci české autobusy občas staví a kontrolujou. Co se může stát, nemá někdo zkušenost?
Díky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
950
23.5.17 13:11

Do Německa se může i na občanku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
23.5.17 13:11

Jako nemyslím si že i když to budou kontrolovat tak že budou číst platnost, ale já bych to neriskovala

• Citovat
  • Upravit
2204
23.5.17 13:12
@rozmaryna1234 píše:
Do Německa se může i na občanku

Tak tu syn nemá, je mu 9. Má jenom pas a bohužel jsme si dřív nezkontolovali jeho platnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
23.5.17 13:13

Pokuta.. Nebo narychlo vystavit obcanku, jde to nejak na pockani ale je provizorni na mesic cca. Cestovat s ni po eu muzes. Zavolala bych na urad a poptala se dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
23.5.17 13:14

Detska obcanka jde v jakemkoliv veku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
23.5.17 13:14

POkud bych to chtěla risknout, tak bych ho převezla přes hranice autem. Tam je pravděpodobnost kontroly téměř nulová.
Ale raději bych zavolala na magistrát, jestli je možnost vystavit na místě nebo do druhého dne za nějaký poplatek pas nebo občanku. Ještě před pár lety se to dalo (tuším, že občanka), jen měla omezenou platnost asi na měsíc a nebylo to úplně levné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
23.5.17 13:15
@yasmine5 píše:
Detska obcanka jde v jakemkoliv veku

No to jo, ale já to potřebuji do soboty a to se nestihne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
23.5.17 13:16

@dalimil Psala jsem, ze se dela i na pockani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
23.5.17 13:16
@yasmine5 píše:
Pokuta.. Nebo narychlo vystavit obcanku, jde to nejak na pockani ale je provizorni na mesic cca. Cestovat s ni po eu muzes. Zavolala bych na urad a poptala se dal

OK, to zkusím, ale jsem předem skeptický :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.5.17 13:18

Manžel jezdí docela často fakt začali kontrolovat, i auta, natož autobus :think: ale tam bych zase nečekala, že to budou kontrolovat nějak pečlivě. Já jsem srab, riskla bych to maximálně tak sama, ne s dítětem :think: Řešila jsem různé problémy s cestovními doklady na ministerstvu vnitra, oddělení, které to má na starosti, byl tam hrozně milý pán, dokonce mi poradil, co mi hrozí za pokuty v některých zemích :mrgreen: Zjisti, jestli lze vystavit občanku rychleji, ale stejně, takhle rychle… to teda nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
23.5.17 13:22
@radkka píše:
Manžel jezdí docela často fakt začali kontrolovat, i auta, natož autobus :think: ale tam bych zase nečekala, že to budou kontrolovat nějak pečlivě. Já jsem srab, riskla bych to maximálně tak sama, ne s dítětem :think: Řešila jsem různé problémy s cestovními doklady na ministerstvu vnitra, oddělení, které to má na starosti, byl tam hrozně milý pán, dokonce mi poradil, co mi hrozí za pokuty v některých zemích :mrgreen: Zjisti, jestli lze vystavit občanku rychleji, ale stejně, takhle rychle… to teda nevim.

No, a to je ještě syn na škole v přírodě a přijede až v pátek. No když se daří, tak se daří… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.17 13:23

Autem bych se nebala, autobusem bych nejela. Treba udelaji doklad na pockani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
23.5.17 13:24

Asi bych to riskla… můžeš vždycky hrát blbýho, žes to nevěděl :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
23.5.17 13:25

@dalimil Nenapsal jsi věk dítěte, od toho se asi vše odvíjí. :think: „Ouřad“ je holt úřad, tomu se nevyhneš. Ty táborníku, jsi dopustil takovou chybu? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.