Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
máme propíchnuté uši a Berče jsme před týdnem vyměnili naušnice nastřelovací za bílé zlato. Bohužel včera začala Berče jedna dírka trochu mokvat a dneska má boltec celý červený, dírka mokvá ještěvíc a zdá se mi, že i trošku hnisá.
Doktorka mi telefon nebere. Holky můžete mi poradit, co s tím? Vyndat naušnici nebo nechat? Předem moc díky.
Myslim, ze jsi v ousku skrabla nebo to jeste nemela zhojene…
No, urcite nevyndavej, to by mohly dirky zarust. Melas ty nausnicky namocene v lihu? Urcite zkus ousko desinfikovat a pak take promastovat hojici masti. Mosna ani obklad z hermanku by nebyl spatne…
Pokud to nehnisa moc, neboj, pokud je to osklive utikej za Dr.
L.
Ahoj, taky nám hnisaly ouška, dokonce obě. Náušnici určite nevyndávej. Nám dr poradila mazat framykoinem.
Souhlasím, nevyndávat naušničky, dírku čistit nějakou desinfekcí a pak framykoin (ten je ale na předpis, takže pokud ho nemáš, pak musíš k lékaři) šárka
Holky, díky moc za rady, já koukla taky do starších diskuzí a přes den budu čistit lihem a ráno a večer namažu Framikoinem. Snad to pomůže. Zatím papa
ahoj,
jen by mě zajímalo,po jaké době jsi vyndala ty nastřelené naušničky?
Pralinko, dr. nám říkala, vyměnit za svoje po 4 týdnech, vyměnili jsme je po měsíci, tak by to mělo být v pořádku, po nastřelení dírky vůbec celou dobu nemokvaly, tak nevim.
Nám právě bylo řečeno vyndat až po 6 týdnech, taky máme naušničky nastřelené.
Tak já nevím, řídila jsem se instrukcemi dle dr, teď to holt musíme vyléčit, příště asi radši počkáme ![]()