Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@EvieK píše:
Doporučím ti aby sis sama už nikdy nepíchala ucho.
To je rada ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem, před 2 dny jsem si propichla jehlou samozřejmě jsem vše vydezinfikovala ale udělala se mi taková tvrdá boulicka u té dírky a když si lehnu začne se mi hodně motat hlava? Mám nechat dírku zarůst nebo ne? A doporucite něco?
Někde jsem četla, že když v téhle situaci vyndáš náúšnici, tak hnis nemůže odtékat a zánět se v uchu zapouzdří
. Zkus dírku ošetřovat slaným roztokem a nebo antibiotickou mastičkou
@Anonymní píše:
To je rada
P
V uchu je hodne nervu; takze si nejspis nejaky trefila… A moje rada je zavolej si na orl pohotovost
@ivašot. píše:
Někde jsem četla, že když v téhle situaci vyndáš náúšnici, tak hnis nemůže odtékat a zánět se v uchu zapouzdří. Zkus dírku ošetřovat slaným roztokem a nebo antibiotickou mastičkou
Teď jsem nepochopila jakože tu náušnici nemám vyndavat? A z čeho je ten slaný roztok?
@Anonymní píše:
Teď jsem nepochopila jakože tu náušnici nemám vyndavat? A z čeho je ten slaný roztok?
Nevyndavat. Převařená voda cca decka a lžička soli, ale čisté. Dej do vyhledavače péče o piercing.
Take je dobre myt normalne antibakterialnim mydlem, dokud to neni cervene, horke a nesmrdi, tak to neni takova hruza a do utery to vydrzi ![]()
@ivašot. píše:
Nevyndavat. Převařená voda cca decka a lžička soli, ale čisté. Dej do vyhledavače péče o piercing.
Proč nevyndavat?
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem, před 2 dny jsem si propichla jehlou samozřejmě jsem vše vydezinfikovala ale udělala se mi taková tvrdá boulicka u té dírky a když si lehnu začne se mi hodně motat hlava? Mám nechat dírku zarůst nebo ne? A doporucite něco?
Vyndej náušnici a nech to zarust.. Já si takhle, blbka, v 18 trefila na uchu nerv, do týdne mi hnisalo všech 20 Pierce a musela jsem si 15 let dát pauzu.. Jinak ano, nepichej si to sama, je to kravina. Co psaly holky Slaný roztok, tak urychluje hojení.. Ale nemusí pomoct.. Mě tu bulku chtěli vyrezavat.. Ale mám ji doteď..
@Anonymní píše:
Proč nevyndavat?
Aby ti mohl odtect ten hnis. Vždyť už to psala