Proplacení dovolené

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1760
20.2.08 16:58

Proplacení dovolené

Ahoj holky, potřebuji vaši radu.
20. 12. 2006 jsem nastoupila na mateřskou dovolenou a byla jsem na ní do 4. 9. 2007 (37 týdnů - osamělá matka). Pak jsem já blbá nastoupila na rodičovskou dovolenou a nevybrala si řádnou dovolenou. Z roku 2006 mi zůstalo 10 dní dovolené a měla jsem za to, že budu mít i nárok na dovolenou za rok 2007. Mzdová účetní mi řekla, že mám v lednu požádat o proplacení a že se to bude „trochu“ krátit. Dnes jsem zjistila, že mi proplatí 5 dní. Není to trochu málo? Jsem z toho úplně hotová.
Díky moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21474
20.2.08 18:00

no, to je dost divné. já jsem po mateřské dovolené nastoupila na rodičovskou a současně jsem ještě čerpala v práci dovolenou = propláceli mi ji (bylo to loni). záleží na tom, jaké má firma podmínky pro proplacení dovolené. ale kdybys čerpala loni tu dovolenou hned po mateřské, tak bys měla nárok na těch 10 dní plus celou dovolenou roku 2007 (nárok na celou dovolenou vzniká jakmile máš „odpracováno“ více jak 60 dní. odpracováním se myslí i mateřská dovolená). bohužel nevím, jak se to bere, když si to chceš nechat až letos proplatit. to je možná nějaké převádění dovolené do dalšího roku a u nás v práci třeba povolují max. 5 dní. to by tak odpovídalo… a taky mám pocit, jestli se nějak neměnily zákony a podmínky pro tohle čerpání. každopádně bych si to nechala od mzdové účetní detailně vysvětlit ať ti i ukáže zákony a paragrafy, podle kterých to dělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11326
20.2.08 20:07

Podle meho ti dovolena za rok 2006 jiz propadla, ale za rok 2007 bys mela mit narok na cca 2/3 rocniho naroku na dovolenou tj. pokud mas normalne 20 dni tak cca na 14 dni. Tech 5 mi take prijde malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
20.2.08 23:40

Ahoj,
napiš si na www.aperio.cz dotaz do poradny na čerpání dovolené na zotavenou. Teď jsem se tam dívala, je tam řada dotazů podobných. Určitě se Ti krátí dovolená, protože sis ji nevybrala hned, ale připadá, že by Ti to měli zkrátit o 5 dnů, ale ne, že Ti proplatí 5 dnů, to je fakt málo.
Když jim do té poradny napíšeš přesně, jak to máš, tak Ti řeknou, co máš dělat A asi bys neměla moc otálet, aby Ti to nezkrátili ještě víc.
Ahoj
Jana s dvojčaty

• Citovat
  • Upravit
1760
21.2.08 15:09

Ahoj, tak jsem dnes byla za mzdovou účetní a zjistila jsem toto: dovolenou za rok 2007 mi letos proplatit nemůže, protože kdybych tento rok nastoupila do práce, musela bych si ji vybrat (jinak by mi propadla). Když letos do práce nenastoupím, tak mi dovolenou za 2007 proplatí příští rok. Za rok 2006 jsem dostala 5 dní proto, že máme dohromady 25 dní dovolené, z toho je 20 dní základní dovolená a 5 dní dodatková dovolená. Dodatkovou dovolenou proplatit nelze, jedině při ukončení pracovního poměru. Takže ta se mi bude posouvat pořád dál a vyberu si ji, až nastoupím do práce.
Tak hurá. Spadl mi kámen ze srdce. Už jsem myslela, že jsem o ty peníze přišla.
Tak se všichni mějte a díky za vaše názory.
 etosha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.12.09 20:23

Zdar, tak to je trochu zvláštní, já jsem čerpala dovolenou za letošní rok a nechali mi celých 25 dní :nevim: Nebo při tom proplácení je to jinak? Jsem měla za to, že je to totéž, akorát se to jinak nazývá… :-? :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat