Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
asi před 14 dny jsem tu četla o jakýchsi prášcích pro kojící maminy na prdíky, byly to asi dvě slova - latinsky - nějaký proprdíkolus bakterius
…už to hledám snad hodinu…a nemůžu to najít..
prosím nevíte jak se to jmenuje,abych si to mohla koupit v lékarně…máme stále problémy s prdíkama …sab celkem pomáhá…střídám to s baby calmem…jenže já furt prdím i když nic nejím… prostě má to se mnou barunka težké…tak snad se to zlepší touto medicínou…
díky a hezký den
ahoj holky,
už máte toho bacila koupeného? Pomáhá? Naše Anička šíleně řve a nevím čím to je. Hladem ne, nechce být u prsa, spokojená je jen když je rozbalená a může volně mrskat nožičkama a prdět. Tak bych to chtěla taky zkusit.
Na doporučení MUDr. jsme zkoušeli malému dávat, dali jsme asi 4× a výsledek nic moc, zatím jsme přestali užívat.Tak to zkusíme zase za nějakou dobu. Mám koupené i pro sebe,ale zatím jsem nezkoušela. Nějak se nám to upravilo samo, sem tam dám 2× denně Sab.
Ahoj můžeš zkusit BabyCalm, hodně se tu o něm psalo, nám pomáhá, nebo ještě Probiotické kapky, to je podobné tomu Lactobacilu, akorát líp upéravené a několikanásobně dražší, ale nám na zácpu i na koliky hrozně moc pomohly, nedám na ně dopustit. Ale upozorňuju, že lahvička o obsahu asi tak jedné kávové lžičky stojí 650 Kč a máš ji tak na měsíc. Každopádně držím palce, dokud jsem ještě kojila, nalévala jsem se (já, nikoliv dítko) fenyklovým čajem, zabral Fenyklový čaj granulovaný od značky BABIO.
no já ho teda začala užívat 2× denně…a kor tedka na tu zimu, je to i pro mě ideální na tu obranyschopnost…plus báře dávám před skoro každým kojením asi 8 kapek sabíku..a prdíme stále,ale uspěšně bez zbytečných oplétaček plaček..a když to nejde a nejde..tak vytáhnu tyčinku a je po problému…
vyzkoušej a uvidíš…já jsem spokojená a brácha s tátou v noci taky ![]()
Jak už jsem tu psala..levnější alternativou k probiotickým kapkám je Infants Dophillus (180,– , viz: http://www.promimino.cz/…ts-dophilus/ )