Prořezávání stoliček u dětí

50
25.5.14 16:19

prorezavani stolicek u deti

Zdravim
Mam rocniho syna a zrovna se mu prozevaj stolicky a ma silene nateklou dasen a tvaricky ma nafoukle.
A jeste se mu cosi udelalo na dasni.
Mame nekdo zkusenosti treba ze zanetem ci hnisem apod?
Nebo nejak spatne prorezavani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
25.5.14 18:31

Co je COSI na dásní? Pokud to má nateklé, fialové tak normálka :nevim: Pokud něco jako aft tak asi gel Aloclair ale nejsem si jistá od jakého je věku. Já to používám na afty u staršího dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
25.5.14 20:19

To cosi je jakasi boulicka. uz sme stim byly na pohotovosti pro jistotu.
Je to pry kousek sliznice z dasne a pod ni je videt stolicka.
Pry se mu asi spatne prorezavaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
29.9.16 21:26

Malému se začaly prorezavat dolní čtyřky a začal celkem dost vyplazovat jazyk..dělaly to taky vaše deti? Ma ho venku celkem často, jen čekám, kdy se do něho kousne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
29.9.16 21:34

@minimoni starší dcera nemá snad jedinou fotku, kde by nebyl jazyk venku. Mladší jezdila jazykem jako zběsilá teď tři dny -vyrostly ji čtyři stoličky najednou, takže se ani nedivím. Je to normální ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
30.9.16 16:14

@Zuzaa diky za uklidnění, vypadá to hrozne, takze jsem trochu znervoznela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.22 11:29

Jak ulevit při prořezávání stoliček?

Holky. Prořezávají se nám stoličky - malá (15 měs.) má přechodně příznaky už tak 3 měsíce (zvýšená teplota, průjem, protivnost, slintání,…), asi dva týdny zpět byl vidět bílý flíček na jedné straně, nateklá dáseň na druhé. Teď v sobotu jsem objevila špičku stoličky, a od včera má horečky kolem 38,5. Teplota mi přijde dost vysoká k zubům, vždycky měla jen zvýšenou :think: Nebo to tak bývá? A jak dlouho bývá taková teplota? Dávám léky, to jí to trochu klesne ale pak zase stoupne, ani se v klidu nevyspala. Jinak mazání calgelem u ní nikdy nemělo požadovaný efekt a kousátko úplně odmítá. Je ještě něco jak bych ji mohla ulevit?

• Citovat
  • Upravit
33149
4.1.22 12:16

Moje děti zuby nikdy netrápily. A když už (ale to už většinou byli větší a dokázali si říct nebo alespoň ukázat v čem je problém), tak při větší boleti, co třeba bránila usnutí, stačila jednorázová poloviční dávka nurofenu nebo paralenu.

Takže si myslím, že u vás to nebudou zuby, ale spíš nějaká viróza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.22 12:32
@Svistice píše:
Moje děti zuby nikdy netrápily. A když už (ale to už většinou byli větší a dokázali si říct nebo alespoň ukázat v čem je problém), tak při větší boleti, co třeba bránila usnutí, stačila jednorázová poloviční dávka nurofenu nebo paralenu.Takže si myslím, že u vás to nebudou zuby, ale spíš nějaká viróza.

No nestraš :zed: naposledy jsme s takovými horečkami skončili na pohotovosti, měla k tomu rýmu tak jsem myslela že viróza a on to byl zánět močových cest :roll: teď se evidentně prořezávají stoličky a říká se že stoličky mají horší průběh, tak jsem vsázela na to… Nebyla by to hodně velká náhoda?

• Citovat
  • Upravit
72725
4.1.22 13:07

Dva ze tří měli klidně 40tky a bylo to od zubů. Nejmladší je víc v klidu, ale jsou noci, kdy bez Nurofenu ani ránu :think: jako může byt a nemusí, ta souvislost se těžko prokazuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.22 13:20
@martina.se píše:
Dva ze tří měli klidně 40tky a bylo to od zubů. Nejmladší je víc v klidu, ale jsou noci, kdy bez Nurofenu ani ránu :think: jako může byt a nemusí, ta souvislost se těžko prokazuje :think:

Díky za malé uklidnění :) jak dlouho u vás ty horečky k zubům trvaly? Zítra bych asi radši zavolala doktorovi…

• Citovat
  • Upravit
72725
4.1.22 14:15
@Anonymní píše:
Díky za malé uklidnění :) jak dlouho u vás ty horečky k zubům trvaly? Zítra bych asi radši zavolala doktorovi…

U starších klidne týden v kuse, bylo to děsný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.22 14:40
@martina.se píše:
U starších klidne týden v kuse, bylo to děsný :think:

Aha :roll: achjo :(

• Citovat
  • Upravit
72725
4.1.22 14:44
@Anonymní píše:
Aha :roll: achjo :(

Jo, zuby jsou radost :palec: :mrgreen: :hug: pokud dítku není nic jiného a má fakt jen teploty, tak bych brala, že je to k tomu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.22 15:55
@martina.se píše:
Jo, zuby jsou radost :palec: :mrgreen: :hug: pokud dítku není nic jiného a má fakt jen teploty, tak bych brala, že je to k tomu :think:

To teda jo :? Nic jiného než horečku nepozoruji, tak snad jo. Ale doufala jsem že to bude max dva dny… A to jsou teprve první stoličky :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.