Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravim
Mam rocniho syna a zrovna se mu prozevaj stolicky a ma silene nateklou dasen a tvaricky ma nafoukle.
A jeste se mu cosi udelalo na dasni.
Mame nekdo zkusenosti treba ze zanetem ci hnisem apod?
Nebo nejak spatne prorezavani?
Co je COSI na dásní? Pokud to má nateklé, fialové tak normálka
Pokud něco jako aft tak asi gel Aloclair ale nejsem si jistá od jakého je věku. Já to používám na afty u staršího dítěte.
To cosi je jakasi boulicka. uz sme stim byly na pohotovosti pro jistotu.
Je to pry kousek sliznice z dasne a pod ni je videt stolicka.
Pry se mu asi spatne prorezavaj.
Malému se začaly prorezavat dolní čtyřky a začal celkem dost vyplazovat jazyk..dělaly to taky vaše deti? Ma ho venku celkem často, jen čekám, kdy se do něho kousne ![]()
@minimoni starší dcera nemá snad jedinou fotku, kde by nebyl jazyk venku. Mladší jezdila jazykem jako zběsilá teď tři dny -vyrostly ji čtyři stoličky najednou, takže se ani nedivím. Je to normální ![]()
@Zuzaa diky za uklidnění, vypadá to hrozne, takze jsem trochu znervoznela ![]()
Holky. Prořezávají se nám stoličky - malá (15 měs.) má přechodně příznaky už tak 3 měsíce (zvýšená teplota, průjem, protivnost, slintání,…), asi dva týdny zpět byl vidět bílý flíček na jedné straně, nateklá dáseň na druhé. Teď v sobotu jsem objevila špičku stoličky, a od včera má horečky kolem 38,5. Teplota mi přijde dost vysoká k zubům, vždycky měla jen zvýšenou
Nebo to tak bývá? A jak dlouho bývá taková teplota? Dávám léky, to jí to trochu klesne ale pak zase stoupne, ani se v klidu nevyspala. Jinak mazání calgelem u ní nikdy nemělo požadovaný efekt a kousátko úplně odmítá. Je ještě něco jak bych ji mohla ulevit?
Moje děti zuby nikdy netrápily. A když už (ale to už většinou byli větší a dokázali si říct nebo alespoň ukázat v čem je problém), tak při větší boleti, co třeba bránila usnutí, stačila jednorázová poloviční dávka nurofenu nebo paralenu.
Takže si myslím, že u vás to nebudou zuby, ale spíš nějaká viróza.
@Svistice píše:
Moje děti zuby nikdy netrápily. A když už (ale to už většinou byli větší a dokázali si říct nebo alespoň ukázat v čem je problém), tak při větší boleti, co třeba bránila usnutí, stačila jednorázová poloviční dávka nurofenu nebo paralenu.Takže si myslím, že u vás to nebudou zuby, ale spíš nějaká viróza.
No nestraš
naposledy jsme s takovými horečkami skončili na pohotovosti, měla k tomu rýmu tak jsem myslela že viróza a on to byl zánět močových cest
teď se evidentně prořezávají stoličky a říká se že stoličky mají horší průběh, tak jsem vsázela na to… Nebyla by to hodně velká náhoda?
Dva ze tří měli klidně 40tky a bylo to od zubů. Nejmladší je víc v klidu, ale jsou noci, kdy bez Nurofenu ani ránu
jako může byt a nemusí, ta souvislost se těžko prokazuje ![]()
@martina.se píše:
Dva ze tří měli klidně 40tky a bylo to od zubů. Nejmladší je víc v klidu, ale jsou noci, kdy bez Nurofenu ani ránujako může byt a nemusí, ta souvislost se těžko prokazuje
Díky za malé uklidnění
jak dlouho u vás ty horečky k zubům trvaly? Zítra bych asi radši zavolala doktorovi…
@Anonymní píše:
Díky za malé uklidněníjak dlouho u vás ty horečky k zubům trvaly? Zítra bych asi radši zavolala doktorovi…
U starších klidne týden v kuse, bylo to děsný ![]()
@martina.se píše:
U starších klidne týden v kuse, bylo to děsný
Aha
achjo ![]()
@Anonymní píše:
Ahaachjo
Jo, zuby jsou radost
pokud dítku není nic jiného a má fakt jen teploty, tak bych brala, že je to k tomu ![]()
@martina.se píše:
Jo, zuby jsou radost![]()
![]()
pokud dítku není nic jiného a má fakt jen teploty, tak bych brala, že je to k tomu
To teda jo
Nic jiného než horečku nepozoruji, tak snad jo. Ale doufala jsem že to bude max dva dny… A to jsou teprve první stoličky ![]()