Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojte, chci se zeptat, prosím, ví někdo, kolik stojí rovnátka na pevno? Na internetu jsou ceny každá jiná a hrádí alespoň část pojištovna? (VZP).. Již dřív jsem měla rovnátka vyndávací, ale přestala jsem je nosit, tak teď bych chtěla na pevno, děkuji za odpovědi…
![]()
Pokud ti je víc než patnáct VZP nehradí nic. Cena se odvíjí od vady a konkrétního ortodontisty, já platila u malém městě za malou vadu 18 000Kč, kamarádka za skoro to samé kolem 12 000Kč.
Každopádně bych řekla, že to je v rozmezí 10-20 000 Kč, víc ani mín to nebude ![]()
@radkka Děkuju moc za info, s takovou částkou já počítám, chci mít totiž už konečně ve svých letech srovanené zuby
![]()
@TheFirstCrew píše:
@radkka Děkuju moc za info, s takovou částkou já počítám, chci mít totiž už konečně ve svých letech srovanené zuby![]()
Není za co. Jsou to teda ta klasická rovnátka, keramická se mi nelíbila
(a to jsou dražší myslim)
Tak at to nebolí, já neměla moc křivé zuby, jen jednu vadu a stejně to bolelo jak prase, vždycky jsem litovala ty, kteří měli zuby hodně křivé, to musí být peklo. No a věčně rozřezaná pusa a afty, ale s tím se musí počítat ![]()
Přeju, at narazíš na dobrého ortodontistu ![]()
Jedno patro vyjde cce od 6 000 Kč. ALe není to zdaleka jediná investice, mě to celé vyšlo tak kolem 40 000 Kč, ale záleží, co kdo potřebuje, má za vadu.
Jo a jinak já jsem třeba neměla žádné nehody, ale byli tam lidé, kterým to špatně drželo třeba na umělém zubu, nebo to upadlo, jakmile kousli do něčeho tvrdého (já jedla všechno a ok
) a ti pak platili, sice to není moc, ale když se ti to stane víckrát, tak se to nahromadí. Pak se platí další různé pomůcky, tahy apod. On ti doktor udělá odhad ceny ![]()
Je to různé ceny se dost liší, podle toho jak pevné drátky ti do nich budou dávat… ![]()
@MarkétkaBeruška píše:
Je to různé ceny se dost liší, podle toho jak pevné drátky ti do nich budou dávat…
To se snad vždycky dává od nejslabšího po nejsilnější hranatý, ne? Aspon mě to tvrdili…
@radkka píše:
To se snad vždycky dává od nejslabšího po nejsilnější hranatý, ne? Aspon mě to tvrdili…
ano samozřejmě, od nejtenšího a pak se pevnost zvyšuje, ale je rozdíl když má někdo méně křivé zuby tak nepotřebuje tak silné jako ten co je má neskutečně křivé, rozumíš mi?
@MarkétkaBeruška píše:
ano samozřejmě, od nejtenšího a pak se pevnost zvyšuje, ale je rozdíl když má někdo méně křivé zuby tak nepotřebuje tak silné jako ten co je má neskutečně křivé, rozumíš mi?
Rozumím, ale já zuby křivé neměla a dali mi i ten nejsilnější
A jestli zaplatím 300 za drát navíc nebo ne, už člověka nevytrhne ![]()
@radkka píše:
Rozumím, ale já zuby křivé neměla a dali mi i ten nejsilnějšíA jestli zaplatím 300 za drát navíc nebo ne, už člověka nevytrhne
ne nevím měla jsem rovnátka dlouho a vím že mi dávali dost silné a třeba kamarádce stačili je po nějakou nižší pevnost…těžko říct
@MarkétkaBeruška píše:
ne nevím měla jsem rovnátka dlouho a vím že mi dávali dost silné a třeba kamarádce stačili je po nějakou nižší pevnost…těžko říct
Záleží na konkrétním doktorovi, každý to dělá jinak
Mně léčbu zbytečně protahoval, se zuby mi to nehýbalo (to vím 100%) víc jak půl roku a pořád jsem je musela mít ![]()
@radkka píše:
Záleží na konkrétním doktorovi, každý to dělá jinakMně léčbu zbytečně protahoval, se zuby mi to nehýbalo (to vím 100%) víc jak půl roku a pořád jsem je musela mít
to mě také, ale lékařka, měla jsem fakt skvělou doktorku, nejúžasnější a ta mi vysvětlila že mi ty rovnátka ještě nechá aby ty zuby nešly zpět a pak mi ještě dala sundavací na noc protože jinak byse tu zuby mohly zase hnout
@TheFirstCrew Ahoj,asi ta cena záleží na tom v jakém městě a na samotném ortodontistovy, já jsem si je nechala dělat v Praze, úplně ty obyčejné ošklivé a budu je mít cca dva roky a vyjde to cca 25 tisíc říkal, výhoda je, že se to aspoň neplatí najednou, největší položka byla když mi je nandaval a to jsem platila 10tis. Chodím jednou za 2-3 měsíce na utažení a to si vetšinou něco řekne když mi mění drátky…Každopádně bolestivé je to šíleně
,ne teda pořád naštěstí, nejhorší to bylo po nandání no a pak po utažení, ale po několika dnech to přejde
Ale věřím, že to za to určitě bude stát, už je mám rok a změna veliká ![]()